Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muriel žije se svou rodinou v zapadlém městečku, jehož jedinými atrakcemi jsou nákupní středisko, mořské parky a obchodní dům Tupperware. Muriel, žijící ve vysněném světě písniček ABBY a obklopující se katalogy pro nevěsty, čeká prince z pohádky, který by přišel a vysvobodil ji ze společnosti tyranizujícího otce a zpustlých kamarádek. Protože princ stále nepřichází, rozhodne se uchopit osud do svých rukou a vyráží za zářivými světly velkoměsta... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl film s takovou koncentrací nesympatických herců. Dokonce i postavy, co mají být kladné (např. Muriel nebo její matka) jsou protivné a iritující. Člověk má chuť úplně všechny proplesknout a říct jim jedno velké ,,wake up"! Hlavní postava, které by mi zřejmě mělo být líto, je taková tlustá trapka, že naprosto chápu, proč je za outsidera. Upřímně - ani já bych se s ní nechtěl bavit a místo litování se, poslouchání ABBY a holčičkovském snění o dokonalé svatbě bych jí doporučil jít si zacvičit a udělat si make-up. To o čem mluvím se ještě dá snést v první polovině, protože je natočena v komediální nadsázce. Ale když se film překlopí do poloviny druhé a začne vážně řešit všechny problémy lidstva (lehký SPOILER) od rakoviny, ochrnutí, korupce, nevěry, imigrantství až po smrt blízké osoby, aby dospěl k převratnému poznání, že pravá láska a přátelství je to nejdůležitější na světě, je to už opravdu špatné a působí to jako horší díl Kroku za krokem. Je mi líto, tento kult mě minul. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Muriel to má v životě opravdu těžké, a když už se zdá, že svítá na lepší časy, tak všechny její naděje zmizí v temnotě. Avšak ona se nevzdává a každé její životní škobrtnutí je další ponukou k lepšímu. Toni Collette je skvělá herečka a do role Muriel se úžasně vžila a věrně ji během filmu sekundovala stejně skvělá Rachel Griffiths. Chvílemi jsem se od srdce smál, zatímco v jiných chvílích mi moc do smíchu nebylo a soucítil jsem s osudy jednotlivých postav. Zkrátka příjemná australská oddychovka, která vedle milého příběhu a solidních herců nabízí nestárnoucí hudbu od ABBY. ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to tváří jako přihlouplá romantická komedie o ošklivém káčátku, končí to jako trochu naivně optimistická óda na přátelství, provozují se v tom tanečky na Abbu a navštěvují svatební salóny, ovšem v jádru toho všeho je čistokrevné sociální drama v nejlepší britské tradici. Až se jeden diví, jak něco tak málo povrchního mohlo tak komerčně uspět. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Film figuruje v tisícovke filmov, ktoré musíte vidieť než zomriete. Pritom navonok vyzerá ako stovky podobných svadobných romantických filmov. Ale to zase Muriel nie je. Je naopak tak nejako sa viac približujúca našej bežnej.realite. Balansuje medzi smutnými až tragickými momentami života, nebotyčnou trápnosťou a nadhľadovým humorom. Do toho porcia piesní skupiny ABBA. Vo výslednici príjemný film. Možno trochu nadhodnocujem, pretože takto nejako si predstavujem normálny, dobrý, jemne nadpriemerný film o predsvadobných peripetiách, no nakoľko v tomto žánri prevládajú neriedené výkaly, nazývajúce sa filmami, Muriel si určite 80% zaslúži. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nemá to úplně dokonalý scénář, větší dějové posuny bohužel stojí na klišé (rakovina, smrt), začlenění písní od ABBY mohlo mít hlubší účel a samotný závěr je možná až moc optimistický, jenže mimo to rozhodně není klasickou romantickou komedií. Vlastně je to film antiromantický, ve kterém k žádnému skutečnému vztahu nedojde a jeho humor je převážně cynický a černý; zvlášť v prvních 20 minutách to vypadá, jak kdyby se na tom podílel Todd Solondz. Muriel má život na prd, skoro všichni ji nesnáší, ona uniká do líbívých písniček ABBY a sní o vlastní velké svatbě, jenže se jí všechny snahy kazí a dokonce není vykreslená jen jako nepochopený chudák, ale jako někdo, kdo si za své problémy může částečně sám. Hogan k ní není přehnaně citlivý, jako k ostatně žádné z postav, pokud pominu výše zmíněné vady. A právě kvůli tomu to na mě zafungovalo, nejednou jsem se zasmál nahlas a na slabé čtyři to ješté vidím. Jen o tloušťku svatebního závoj, ale vidím. Slabé 4* ()

Galerie (81)

Zajímavosti (5)

  • Toni Collette přibrala kvůli roli Muriel 18 kilo. (zuza99)
  • Poslední film ve kterém si zahrála Belinda Jarrett. (Pumiiix)

Reklama

Reklama