Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodiče malé Šiori byli zavražděni před jejími zraky a ani ona nemusela dopadnout jinak, kdyby neuzavřela smlouvu s démonem. Ten dostane její duši, pokud jí pomůže dosáhnout vytyčených cílů – pomsty za smrt rodičů. Kvůli tomu se pak převléká za chlapce a ve jménu Její výsosti řeší různé případy a špicluje. V současné chvíli v zemi, kde pobývá, se odehrávají záhadné vraždy, kdy se oběť promění v mumii. Kdo za to může? A má to něco společného se smrtí jejích rodičů? (Zíza)

(více)

Recenze (67)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ano, tak tohle mi vyrazilo doslova dech ... A to několikrát během sledování, protože tento film je tak dokonalá skladba všech důležitých částí, že pocit z něj je jako papat desetipatrový dort těch nejvybranějších chutí s třešničkou na vrcholu v podobě slzičky dojetí, jež se mi do oka vkradla ... :-) Vizual ... to bylo první, co mne napadlo o čem to je. Vizuální orgie - MONUMENTÁLNÍ, úchvatné,. dech beroucí, slastné ... Akce ... Vrchol!!! V rámci žánru epické souboje, kdy kamera dokonale poletuje mezi bopjujícími stuntmastery a všelijak se přibližuje, oddaluje, zabírá detaily, ... no proti hlavní postavě, pekelnému démonovi sloužícímu dívce pro uskutečnění pomsty za zavraždění rodiny, proti tomu týpkovi nemá nikdo vůbec šanci a nepřátele si vyložene vychutnává. Už tohle by mi stačilo k naprosté spokojenosti a prožití úžasného večera u doslova uměleckého díla. Ale k tomu se přidává příběh, který od poloviny dává excelentní smysl a všechno do sebe neuvěřitelně zapadá a celé to vygraduje v jeden úžasný, dojemný emocionální orgasmus ... Tak tohle je z mého pohledu BLACK BUTLER, jeden z nejlepších Asijských filmů tohoto roku co jsem zatím viděl ... GEM !!!!! ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Typicky japonska fantasy kravinka s pozami a preslovmi z japonskeho manga komiksu. Pomerne zabavne, zial nie moja salka kavy. Fandovia si vsak pridu na svoje a nech po kusku kludne siahnu. Demonik bol s priborakom celkom fajn. :) Hoci bojove choreografie uz su za posledny rok podobne ako vajce vajcu. Postavicka 'sluzticky' v sexi oblecku, co je btw. dalsia typicka japonska uloha, mi naopak spolu s mladym "panom" prisla smiesna a znacne otravna. V skutku len pre fandov zanru, pripadne hodne mlade rocniky. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Mangu jsem nečet, anime jsem neviděl a měnit na tom nehodlám zhola nic. Takže komu to vadí, šup na další komentář, jenom byste se zbytečně naštvali. Ačkoliv to rozhodně není špatný film, má v sobě hned několik špatných věcí. Třeba scénář, ten je totiž plný nečekaných dějových zvratů, které jsou asi tak nečekané, jako fakt, že se na porodnickém oddělení nemocnic rodí děti (a kdyby to někdo nepochopil, tak tím myslím, že jsou předvídatelné a na hovno), přičemž na nich film hodně stojí (vizuálně průměr a akce je tu sice hodně fajn, ale opakuje se). A když jsme u toho, osobně bych předlohu víc zprznil a vyškrtl jednu, dvě postavy, které sice v předloze svou funkci a roli mají (a jde dobře poznat i jakou), jenže ve filmu prostě zavazí a mohlo by to zlepšit tempo. A co je tu fajn krom akce? Vlastně hodně věcí, ale žádná nadprůměrně, bohužel. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Přistupovala jsem k tomu, aniž bych lpěla na předloze či na anime a udělala jsem jen dobře, protože jsem si to tak alespoň užila. Samozřejmě byly tam určité detaily, které si spíš užije někdo, kdo zná předlohu (třeba Sebastian jako milovník koček nebo třeba Tanaka – ve filmu to byl opravdu celý on). Stopáž není přetáhlá, takže film ubíhá příjemným tempem, což je ještě navíc podpořeno velmi slušným OST. Herecké výkony byly velmi slušné, ale nade všemi zazářil Mizušima Hiro, který se po čtyřech dlouhých letech vrátil na stříbrná plátna. Pro mě jeden z těch nadprůměrnějších „live action“ filmů. Bavilo mě to, nenudila jsem se a dokonce se zasmála. Titulky. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Obě série skvělého anime mám díky dvěma zhlédnutím stále v živé paměti a je otázkou, zda je to dobře. Podle mě ano, protože znalý divák si užije spoustu přímých citací a narážek, velmi věrné vedlejší postavy i nezaměnitelnou atmosféru rodinného sídla. Fatálně naopak zarazí přesun do současnosti, na který jsem si zvykal snad celou první polovinu a s tím související podstata ústředního případu, která v sobě skrývá možná až příliš moderních vymožeností. O to větší zásluhy pak padají na účet Hira Mizušimy, který s hvězdičkou zvládl tu nejnevděčnější úlohu. Představit se v hrané verzi věčně klidného Sebastiana je vzhledem k očekávání fanoušků solidní peklo a jeho minimální gesta a úsměv v očích přinesly toho pravého a nefalšovaného sluhu pro všechno. Pro jedince naladěné pozitivně na Kuroshitsuji vlnu jasná povinnost, pro diváky nezasažené démonickým sloužícím pak slibná zkušenost. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Snímek vychází z mangy, tzv. grafické novely, "Kuroshitsuji" japonského manga spisovatele Yana Tobosa. Ta se čtenářům díky japonskému manga magazínu  Monthly GFantasy prvně představila v roce 2006. (Conspi)
  • Natáčení snímku probíhalo od 1. 4. do poloviny měsíce května roku 2013 převážně v oblastech japonského ostrova Kjúšú. (Conspi)

Reklama

Reklama