Reklama

Reklama

Detektiv Kenner vyšetřuje případ zneužívání mladé dívky. Přiznal se k tomu její otec, který si ale nic nepamatuje. Detektiv spolu s psychoanalytikem pomalu odkrývají důkazy o činnosti satanistického kultu, který má na svědomí mnohem více trestných činů... (TV Prima)

Videa (3)

Trailer

Recenze (179)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $55,039Tržby Celosvetovo $17,671,101▐ očakávania zadupané do zeme, keď to zhrniem, námet a prvá polovica dobré, má to napätie, vsádza to na predstavivosť, druhá začína robiť zbytočné dejové klučky a všetko ešte viac zamotávať aby prišiel ten čudne šokujúci záver, veľká prázdna bublina, ktorý po tom všetko zanechá pachuť /55%/ ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát slabé 3*, ale když tak nad tím přemýšlím, zůstanu radši u lepších 2*. Proč? Protože nechápu, co mi to vlastně chtělo říct. Nezjišťoval jsem si o tom filmu předem nic, sehnal jsem si ho jen proto, že mě zaujalo schéma žánrů, že je to ze Španělska a hodně se mi líbil (a pořád líbí) plakát, takže jsem měl velká očekávání - a dostal jsem naprosto průměrnou detektivku, která má průměrné herecké výkony a je průměrně natočená. V závěru to sice přijde (jak se u Španělů dá čekat) s nějakým zvratem, ani tak mé dojmy moc nezachránil. On byl nebyl špatný, kdyby z něj něco pořádného vypadlo, protože ten film vlastně neskončí nijak, akorát se dozvíme, že regresní terapie můžou navodit falešnou paměť. Jak to s těmi podivnými případy bylo tam ale vysvětlené moc není a ačkoli se tam dlouhou dobu rýsuje myšlenka, že ten Zlý může být i v těch, kteří se tváří nevinně, nakonec to z toho filmu přímo nevzejde. Celkově se ten děj vyvíjí divně, nepravděpodobně, scénář je nepromyšlený a stejně tak i postavy a popravdě mě to ani moc nezaujalo. Hlavně psychologický tenhle film moc není - to, že zde jsou dvě tři regresní terapie a postava psychologa z toho ještě automaticky nedělá psychologický film. Postavám do hlav totiž nevidíme vůbec. Nic mi ten film nedal, takže mám problém mu dát vyšší hodnoceni, byť bůhvíjak špatný taky není. Lepší 2* ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Já osobně mám rád spojení, krimi a horor viz Deliver Us from Evil a nebo Demonic, takže sem do tohle filmu šel s nadšením. No po skončení, se cítím stejně zneužit jako Bruce Kenner, protože.......no to se koukněte sami. Je to škoda, ono to místy nabere atmosféru a napětí, aby to pak to zase spadlo, někam do křesťanských a nebo psychologických terapii. Obsazení je tedy hezké, ale v podstatě kdyby do těch rolí, obsadili né tak známé herce, nic by se v podstatě nezměnilo. Jelikož celé to vyšetřování je utahané a nikam se nepohne, až ke konci se tedy začne něco dít, ale celé to působí jako sůl do otevřené rány. Kdyby to už od začátku, bylo bráno jako klasické krimi, s psychologickým podtextem, tak by asi tvůrci udělali líp. Však takhle film, nijak výrazně nezapůsobí a jenom odezní, jako celé satanistické náboženství, prostě se na to zapomene. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Námět je výborný: satanismus v jedné obyčejné americké rodině. A pak, když to téma celé zcela rozvinou v druhé půlce filmu, chtělo se mi chrochtat blahem, protože Emma je naprosto skvělá. Jenže pak je tu ta první půlka, která je pro mě totálně nezajímavá, neakční, povídavá a hlavně nepřehledná. Regression je ve svém jádru velmi dobrý film, je přesně totiž takový jako můj oblíbený typ hororů/thrillerů/mysteriózních filmů. Jenže celá ta policajtská tlupa ho děsně sráží na kolena. Možná kdyby se do vyšetřování pustil kluk odvedle nebo tak něco. Takhle je to příliš komplikované a (po policajtské stránce) silně neuvěřitelně. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Alejandro Amenábar je pozoruhodný případ režiséra, u kterého máte záruku vynikajicích filmových zážitků. Regression je dle mě jeho první přešlap vedle, a to ani takové hvězdné obsazení nedokáže snímek vymanit z béčkové škatulky. Hlavní problém bych viděl v hodně laciném scénáři, který postrádá veškerou typickou Amenábarovu komplexnost a v několika scénách budí spíš dojem rozpačitosti. Téma satanistické sekty je zcela nevyužité a působí ve výsledku velmi všedně. Vždy mě právě na Amenábarovi fascinoval smysl pro detail, tíživou atmosféru a zamotání hlavy, zde se ale nekoná nic zásadního, co by mohlo vyrazit dech. Regression není nudný, dobře odsýpá, ale příběh a postavy nejsou tak rozvrstvené a katarze je naprosto nulová. Čekal jsem od tohoto španělského talenta opravdu o dost víc a místo toho naservíroval průměrný sektářský pokrm po kterém neštěkne ani pes. Zklamání. ()

Galerie (172)

Zajímavosti (8)

  • Když Bruce (Ethan Hawke) usne na svém lehátku těsně před sekvencí noční můry, kdy se odehrává černá mše, je u krbu pohrabáč, ale když se probudí, pohrabáč je pryč. To naznačuje, že ve skutečnosti nešlo o sen, ale že se mše skutečně odehrála. Nicméně celá pointa filmu spočívá v tom, že to tak muselo být. (Johnny.ARN)
  • Zatímco film do značné míry čerpá z nesčetných případů satanské paniky z 80. a 90. let, samotný děj ve filmu není ve skutečnosti založen na konkrétním skutečném příběhu. (NumeranS)
  • Napriek neuspokojivému výsledku v kinách bol film číslo jeden vo víkendových pokladniach v Španielsku od 4. októbra do 11. októbra 2015. (Arsenal83)

Související novinky

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama