Reklama

Reklama

Ip Man 4: The Finale

  • Hongkong Jie wen 4: Wan ťie pchien (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Ip Man (Donnie Yen) přijíždí na pozvání Bruce Leeho (Kwok-kwan Chan) do San Franciska. Kromě návštěvy turnaje karate, kde Bruce vystupuje, hledá Man vhodnou školu pro svého syna Ťina. Bruce si svými postoji znepřátelil místní čínskou komunitu a Man jako jeho mistr pocítí následky jeho činů. Kromě čínských mistrů se dostane do konfliktu i s rotmistrem Bartonem Geddesem (Scott Adkins), kterému se nelíbí, že by kung-fu mělo být součástí výcvikového programu mariňáků. (LangiJ)

(více)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (147)

Claw 

všechny recenze uživatele

"Sebevědomí a sebejistota je na prvním místě a nejdůležitější... Ať jsi, kde jsi..." Vyvrcholení velké ryzí čínské martial arts série, která trvala krásných 12 let, a pro mě nejspíš i nejlepší díl celé série. Je to absolutní MASTERPIECE, který má velmi silný, emotivní a dojemný příběh, který obsahuje špičkové až bezchybné souboje (a že jich je!!). Donnie Yen se vydává do Ameriky, aby nalezl školu pro svého neposlušného syna, ale dostává se do komplikací a je zde hezky vyobrazen rasismus i šikana tehdejší doby (scéna, kdy je čínská studentka šikanována svými spolužáky je velmi silná) a potěší i Bruce Lee, poměrně neznámý Chris Collins či nekompromisní Scott Adkins, který si dává záporáka opět ve velkém. Každý souboj má něco do sebe, a především je nádherná výměna jiných stylů (Karate vs Wing Chun) a u finále jsem řval radostí tak, že mi v baráku praskaly všechny zdi. "Ip Man 4" je pořádná čistokrevná martial arts rubačka s velmi poutavým a hezkým příběhem. Brečel jsem dojetím od začátku do konce. Donnie Yen je ikona a IP man s ním. Top martial arts film tohoto století... /100% + FILM ROKU + TOP 10/ ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Mohl bych teď začít brblat, hledat drobné mouchy, až tragické záporáky, ale to dnes nemám absolutně v úmyslu. Yen je totiž tak charismatický sympaťák, že tohle všechno zvládne levou zadní. Nasadí svůj okouzlující úsměv a když to nefunguje, přejde v souboj jeden na jednoho, který i v tomhle čtvrtém pokračování funguje skoro stoprocentně a jako třešnička na dortu je pak jeho naklepáváná, která mění jeho troufalé protivníky v zoufalé statisty. Je to naprosto důstojné zakončení téhle série, které sice na nejlepší, první díl nemá, ale zbylé dva strčí hravě do kapsy. Díky moc, Donnie, hlavně kvůli Tobě to stálo rozhodně za to. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(90%) Čtvrtý IP MAN mi přijde hned po prvním dílu nejlepší. První počin této série jsem hodnotil na 95%, druhému jsem udělil 82% a třetím 74%. Takže jistá klesající kvalita tu byla, ale to jsou jen detaily, když to vezmu kolem a kolem, tak každá část má něco do sebe. V této nové a již finální čtyřce se oproti předchozímu filmu opět krásně zdvihla kvalita soubojů. Je jich zde dostatečné množství, jsou pěkně nasnímané, no to dál asi okecávat nebudu …. Sice jsem se k téhle známé filmové sérii dostal teprve až nedávno, tak si troufám tvrdit, že kdybych to viděl před mnoha lety, tak bych u tohoto finále cítil jistou dávku nostalgie. Postava IP MANA je zde opět skvělá, i po herecké stránce to Donnie Yen uhrál na výbornou. Už od začátku filmu to začíná dějem docela smutně, ale holt nemoci byly, jsou a budou. I když co jsem sledoval závěreční titulky, tak se IP MAN dožil velkého věku nakonec. Takže po dějové stránce je to opět jednoduché, ale to mi v žádném případě nevadilo, přeci jen to má silnou dávku emocí apod. Jeho vztah se synem mi zpočátku moc neseděl, ale ke konci jsem tento názor vzal zpět – vše krásně vztahem otce a syna zaklaplo. IP MAN se v cca první půli snímku drží souboji trochu v pozadí, ale když se rozjede, tak to lítá. Dlouhé souboje má celkem tři a rozhodně stojí za to. Postava Bruce Lee tu má svůj menší prostor a jeden souboj v uličce, který jak píše uživatel OUWEN je docela vtipný. Nemyslím chvaty, ty měl filmový Bruce celkem ok, ale ty jeho klasické výkřiky a ironické škleby. Co se týče obsazení Scotta Adkinse, tak jsem totálně nadšen. Námětem to trochu připomene dvojku, ale tohle klišé mi fakt nevadilo. Z hereckého hlediska nemám u Scotta námitek, nechápu, že někteří jeho herecké výkony v jeho jiných filmech kolikrát tak kritizují. Zde sehrál rasistického, vojenského rotmistra obstojně. Jeho dva dlouhé souboje byly super, včetně toho s IP MANEM. Na maximum z jeho akrobatických kousků využit nebyl, ale i tak toho předvedl hodně, tak super! Nechybí ani solidní hudba. Co k tomu ještě víc dodávat? Škoda, že další pokračování už nebude, ale co, k tomuto se ještě budu vracet víckrát. PS: Závěrečné titulky jsou opravdu pěkné, krásně nám připomenou úryvky scén z prvního a druhého dílu. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Předchozí Ip Many mám rád, na nasraného Scotta Adkinse se taky vždycky rád podívám, ale tady Donnie Yen i s celým štábem lížou boty Čínskému režimu fakt už nesnesitelně. Kdyby si tu všichni američané nasadili na ruce rudé pásky s hákovým křížem, už by to do zbytku filmu jen ladně zapadlo. Vystříhat z toho bitky a dát je na youtube tak dobrý (ale ne skvělý), ale jako celovečerní film je to šmíra. 4/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Díky bohu poslední film známé série, která mě přestala zajímat už někdy po druhém díle. Film už jede na neutrál, občas možná i na zpátečku a přidání Scotta Adkinse je zde jen proto, aby i záporná postava byla známý bijec. Příběhově a herecky skoro na úrovni Seagalovek a akce je vzhledem ke stáří většiny postav už spíše směšná. V dobách kdy existují filmy jako Raid, nemá taková báchorka žádnou šanci. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (4)

  • Chris Collins, ktorý stvárnil postavu karatistu Colina Fratera, je bývalý mariňák a wing chun trénuje aj v reálnom živote. (RigorMortis)
  • Dej filmu síce prebiehal v Hong Kongu a San Franciscu, no natáčalo sa v čínskom meste Fo-šan a na viacerých miestach vo Veľkej Británii. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama