Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Sledujte první minisérii z dílny kanálu Discovery ohlášenou v loňském roce a natočenou na námět knihy Charlotty Grayové: Zlatokopové – Jak zbohatnout na Klondiku. Příběh vypráví o šesti lidech a jejich společném úsilí přežít a zbohatnout v malém městečku v odlehlé oblasti Klondiku. Přiblíží vám životy dvou nejlepších kamarádů z dětství, Billa a Epsteina, na konci 19. století, kteří se sjedou do hlavního města zlaté horečky v divoké oblasti Yukonu. Tento příběh o souboji člověka s přírodou se odehrává na území plném ukrytého bohatství, které však sužují drsné podmínky, nevypočitatelné počasí a zoufalí a nebezpeční lidé. Patří k nim chamtiví obchodníci, svůdné kurtizány a domorodé kmeny, které jsou svědky zkázy vlastního lidu i půdy rukou prospěchářských podnikatelů. V této řadě z dílny Paula Scheuringa, Ridleyho Scotta a Davida W. Zuckera hraje Richard Madden (Hra o trůny). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Bukk 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že to má jen 3 části, tak se po té první nebojím dát prozatimní slušné 4*. I kdyby tohle zůstalo jediným hraným počinem Discovery, tak by to bylo zatraceně dobrý první/poslední. Na Richarda se musí lidi prostě chytnout a když se přidá zajímavý kus historie a scenérie za všechny prachy, to už není cesty zpět. Navíc ty postavy mají opravdový charakter. Sakra ten 2014 nám ale začíná! ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Právě dokoukaný komplet a sem naprosto nadšenej. Ano, teďka přestřelených 10/10. Famózní minisérie, která v mých očích překonává i Hatfields and McCoys, se kterým to hraje na stejným písečku. Neskutečně zajímavý postavy, náááááádherná romantická linka, muž se psem, parádní psychopat Tim Roth, přesnej Sam Shepard, neskutečně sympatickej Rob Stark a hlavně Belinda, kterou chci okamžitě domů. Úžasnej dobrodružnej seriál, na kterej se nesmí zapomenout. Ideální kombinace surovosti toho prostředí a romanticko-dobrodružnýho příběhu, kterej ve vás zůstane. Už sem říkal, že je to pecka ? ()

Reklama

vander19 

všechny recenze uživatele

Richard Madden známejší ako Rob Stark sa opäť vydáva do snežných krajín. Už mám pocit, že to robí zámerne a je závislý na víchrici a snehu. V prvej časti sa zoznamuje s hlavným hrdinom a tým je Bill Hasskell. Mladý a čerstvý absolvent výšky sa rozhodne vziať svoj život do vlastných rúk a odcestuje na Aljašku. Seriál z dielne Discovery tu ešte nebol a tak som bol zvedavý, ako táto dokumentárna stanica dokáže spraviť niečo takéto. Hlavne prvé dve časti a pohľad na nádhernú prírodu si ma získali. Ale čakal som trošku viac. Je to síce o zlatokopoch, ale Billa moc často kopať nevidíme. Skôr sa snaží presadiť takú tu civilizovanú spravodlivosť na mieste, kde smrť je bežná súčasť každého dňa a nik nevie, kedy si príde aj poňho. Zvyšné 4. časti už tak kvalitné nie sú a preto je aj moje hodnotenie 4* a ne maximálne. Inak som sa opäť dozvedel viac o tejto časti sveta hlavne a hlavne ako to tam chodilo ku koncu 19. storočia. Potešila aj postava Jacka Londona, vtedy neznámeho pisálka, ktorý v meste Dawson získaval materiály na svoje bestsellery. ()

Selixinho 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná minisérie nabízející krásu Yukonu, kvalitní herecké výkony a hlavně tu atmosféru! Richard Madden v hlavní roli perlí, dále Tim Roth a jeho fešácká záporná role, která mě bavila. Všude sníh, všude hory ale zlata je málo. Dobrodružné drama doprovázející výtečnou hudbou. 1. Epizoda: 80% 2. Epizoda: 85% 3. Epizoda: 90% ▐ Celkový průměr: 85% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Podle mě to na malym prostoru chtělo vytvořit co největší děj. Prostě nasázet tam hrozně moc různejch problémů, který se v té době a na tom místě mohly stát, a omotat to kolem jednoho až dvou hlavních postav. A kolikrát se tam řešijou věci jak z nějakejch obyčejnejch nudnejch seriálů. Spešl na tom bylo teda jedině to, že se to odehrávalo na Klondiku. A jestli to bylo podle pravdy, tak zas až tak moc tomu nevěřím. Teda kromě těch skutečnejch postav jako Jack London nebo Swiftwater Bill. Bylo trochu poznat, že to bylo televizní - tou televizností a kvalitou zpracování mi to připomnělo Deadwood. Záběry krásné přírody potěšily, ale tak nějak jsem jim nevěřil tu zimu, sněhové bouře a jiné přírodní podmínky. Jinak Tim Roth to tady měl asi jako chystačku na Hateful Eight... a Sam Shepard je už pěknej dědek. Jinak dát do hl. role Richarda Maddena nebyl ani dobrej, ani špatnej nápad a Abbie Cornish sice byla gut postava, ale ve skutečnosti určitě nebyla tak pěkná. Spíš jsem tuhle minisérii proseděl u obrazovky, než abych si to skutečně užíval. Tři tomu dám, ale už po mě nechtějte, abych na to koukal znovu... ()

Galerie (132)

Zajímavosti (5)

  • Kostel Otce Judge (Sam Shepard) několik let po jeho smrti shořel. Dodnes je známý jako Sv. Dawson. (TomasB.)
  • Belinda Mulrooney po Zlaté horečce prodělala své druhé jmění. Zemřela v chudobě v Yakimě ve státě Washington roku 1967. Pracovala jako hospodyně. (TomasB.)
  • Zlatá horečka na Klondiku skončila roku 1898. Zlatokopové šli dál na sever hledat štěstí do Nome. (TomasB.)

Reklama

Reklama