Reklama

Reklama

Milenci těch druhých

  • USA Sleeping with Other People (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Jake Harbor a Lainey Dalton spolu na univerzitní koleji zažili první sexuální zkušenost. A když se teď, o deset let později, náhodou potkali v New Yorku a vypráví si o svých životech, zjišťují, že jim to v životě a hlavně ve vztazích moc nevychází. Hlavně v oblasti věrnosti. Zatímco Jake je profesionální sukničkář a záletník, Lainey je zase neustále zraňovanou a zrazovanou kráskou. Proto se domluví a uzavřou mezi sebou přísně platonickou, naprosto upřímnou, přátelskou dohodu o vzájemné vztahové výpomoci. Cílem je oboustranná podpora při hledání zdravého a šťastného partnerství. Takového partnerství, které žádná nevěra nebo něco podobného nemůže narušit. Nebo snad ano? (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (182)

Alementina 

všechny recenze uživatele

Velmi subjektivni, ale strasne moc se mi to trefilo do nalady a pokud patrite k lidem, kteri si dokazou dokanale komplikovat zivot, protoze delate proste rozhodnoti, o kterych vite, ze nejsou asi dobra, jen si nemuzete pomoci ... A vzdycky jsem nesnasela vetu, kterou vetsinou pronaseli moji pratele "proste jsem udelal, co je spravny", a tak si jeden si vzal zenskou, protoze to bylo spravny, tak si jina poridila dite s tim "spravnym". A ja tohle porad neodkazu delat, ty spravny dospelacky veci. Takze jo, radeji prohraju, s laskou, nez spravne vyhrat. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Jestli se vám třeba líbily filmy jako Když Harry potkal Sally nebo S láskou, Rosie, pak byste si určitě neměli nechat ujít i tuto romantickou komedii. Námět o dvou lidech, kteří se znají léta a snaží si namluvit, že k tomu druhému nic necítí, asi nikdy neomrzí. Člověk sice předem tuší, jak to asi dopadne, ale to nebrání tomu, aby si film náležitě užil. Zde jsou k tomu předpoklady více než dostatečné - herecké obsazení funguje na jedničku (Jason Sudeikis je velký sympaťák a Alison Brie neuvěřitelně sexy), dialogy jsou velmi vtipné, a film si drží velmi živé tempo, díky němuž těch 101 minut uteče jako nic. Některé scény jsou hodně silné a za sebe bych skoro neměl problém jít na plné hodnocení. Skvěle jsem se pobavil, zamiloval se do Alison Brie a dojal se z nádherného konce - všem fandům žánru doporučuji všemi deseti. UPDATE 21.5. 2017 - Na druhé zhlédnutí už mě to tak nebralo. Už samotný začátek je neuvěřitelný trapas, když 39 letý Jason Sudeikis hraje vysokoškoláka (!) - bez jakéhokoli líčení, jen s trochu jiným účesem, než má pak později v "dospělosti". Alison Brie je mladší, roli studentky jí tak člověk věří víc, ale stejně - hrát v 32 letech vysokoškolačku, to je prostě trapas. Když se následně film přehoupne do současnosti, s jistou nelibostí jsem seznal, že je to místy strašně povrchní, že je mi Jason Sudeikis strašně nesympatický (nechápu, jak jsem zde mohl kdysi napsat, že je to sympaťák), a že je to celé dokonale předvídatelné - 99,99 % romantických komedií skončí stejně, i naprostej debil by tak musel poznat, jak to předem skončí. Nově mě tam štvaly i nejrůznější narážky na americké reálie, u kterých jsem se nechytal - prostě jsem nepoznal, o čem je řeč. Závěr mi ale přes všechny tyto výtky stejně zase přišel dojemný, jako když jsem to viděl poprvé - a to je ten moment, kdy člověk tomu filmu odpustí všechno to, co ho předtím štvalo. Takže na původním hodnocení nakonec asi netřeba nic měnit. ()

Reklama

Faila 

všechny recenze uživatele

Už mě trochu štve to, že hlavní postavy v romantických komediích musí být vždycky střelené a za každou cenu vtipné a originální. Chápu, že okouzlující hrdinové, jejichž každá věta je nějaká vtipná či moudrá poznámka, jsou divácky nejatraktivnější, ale stejně... Každopádně za mě tyhle role Sudeikisovi a Brie sedly, aspoň na mě působili oba dva velice přirozeně, nepřehrávali své charaktery a oba mi byli velice sympatičtí, v komických i ve vážnějších situacích. Příběh mě rovněž zaujal, nepůsobil na mě prvoplánově a upřímně jsem si nebyla úplně jistá, jak to s nimi dopadne. Lidské charaktery nejsou jednoduché a přesně to jsem z tohohle filmu pochopila, ale relativně vážné sdělení bylo podáno mile a lidsky. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Vo svojom jadre vlastne klasická romantická komédia pre dospelých, akurát obalená do trochu viac vulgárnejšieho, rozumej sexistickejšieho obalu. Zase tu je nejaká tá dysfunkčná dvojica, ktorá väčšinu filmu predstiera, že sú iba kamaráti, aby v závere došla k tomu, že ako partnerom im to bude klapať najlepšie. Maximálne neoriginálny scenár, predvídateľnosť a neprekvapivý vývoj všetkých udalostí tu však celkom slušne zachraňuje sympatické ústredné duo medzi ktorým funguje príjemná komediálna chémia. Zároveň sa to celé neberie nijako zvlášť vážne, len škoda toho všetkého klišé naokolo. Vďaka uvoľnenej atmosfére, občasným fajn vtípkom a faktu, že tu toho „romantického medu“ nie je ani zďaleka toľko, aby zamazal celú obrazovku sa v prípade Sleeping With Other People jedná o pohodovú jednohubku, ktorá ničím neurazí (teda pokiaľ nie je divák prehnaný puritán), no zároveň ani ničím výrazne nenadchne. Za pár dní si na to asi nikto nespomenie, ale na jedno pozretie ten film účel splní. Akurát zamrzí, že sa tu scenár nesnažil o väčšiu originalitu alebo sa neubral smerom k väčšej príbehovej odvahe, pretože táto komediálna dvojka, ehm hlavne Sudeikis, by si zaslúžila nejakú poriadnu novodobú romanticko-komediálnu kultovku. CELKOVO: 3* (6/10) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Vo svete nevtipných komédií, ktoré posledné roky z Hollywoodu prichádzajú je super, keď sa na scéne konečne objaví fílm, ktorý je skutočne vtipný a má zapamätateľné scénky a vtipy. Ako som kedysi kdesi hovoril, ono nie je problém, že sa posledné roky používa len sexuálny humor. Problém je ten, že ho vo filme nikto nevie správne využiť a jediné čo robia je to, že tápajú v scénkach, ktorými nás znechucujú. "Sleeping With Other People" ale naopak funguje. A funguje preto, lebo vie ako správne tento humor využiť a snaží sa ho inovovať. Nezaobíde sa to bez nejakých tých klišé, ale určite môžem povedať, že som rád, že som sa konečne pri komédii smial namiesto toho, aby som znechutene alebo zdesene pozeral na obrazovku, neveriaci svojim očiam čo sa deje. Komédia, ktorú úprimne odporúčam vidieť. A musím priznať, že Jason Sudeikis a Alison Brie majú medzi sebou reálnu chémiu a funguje to. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se ve městě New York City (New York, USA). (BMW12)
  • Roli Lainey původně dostala Kirsten Dunst, té se však natáčení překrývalo s jiným filmem a po jejím odchodu byla nahrazena Alison Brie. (hansel97)

Reklama

Reklama