Reklama

Reklama

Harbinger Down

  • Velká Británie Inanimate
Trailer 2

Skupina postgraduálních studentů si zajistila místo na rybářské lodi Harbinger, aby mohli studovat efekty globálního oteplování na kosatky v Beringově moři. Když posádka lodi vyloví nedávno rozmrzlý kus starého sovětského vesmírného vraku, všechno se úplně zvrtne. Vypadá to, že Rusové experimentovali s želvuškami, drobnými pružnými živočichy schopnými odolávat extrémnímu vesmírnému záření. Bytosti přežily, ale ne bez mutace. Nyní je posádka vystavena agresivním zmutovaným organismům. A po umístění v ledu po tři dekády se bytosti nehodlají vzdát tepla lidské společnosti. (noelcoward73)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (103)

Campbell 

všechny recenze uživatele

HArbinger Down je film který úspěšně sehnal dostatek peněz na Kickstarteru a stálo to za to. První věc je že žádné zbytečné digitální efekty ale hezky po staru. Henriksen je stále sympaťák ale bohužel co se týká herců tak to bylo špatné, hlavně co se týká toho vousatého obra a té Rusky, příběh je jedno velké klišé hlavně jsem kroutil očima kvůli té zradě. Nicméně naháněčka je to solidní a stvůry i když nejsou moc vidět jsou povedené. až na pár vyjímek, kde monstrum občas vypadá jak špagety. Příjemný malý filmík, který bohužel upadá do velkého klišé a hodně hloupých nápadů, ale jako pocta Věci to stojí zato vidět. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Já jsem ani netušil, že ty svině existují - Želvušky - nejodolnější tvor planety Země. V nepříznivých podmínkách upadají do stavu, který se nazývá anabióza, ve kterém jsou nesmírně odolné vůči vnějším vlivům. Želvušky dokážou v anabióze přežít radiaci až 570 000 radů (více než tisíckrát více, než člověk), vydrží rozpětí teplot od téměř do absolutní nuly do cca 150 stupňů Celsia. Snese též vakuum a tlak 6× vyšší než je na nejhlubším dně oceánu, až 75 000 atmosfér... ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Za mě dobrý... Od svého nepokrytě vykrádaného předobrazu je to sice samozřejmě na míle daleko, ale pořád myslím, že je to jedna z nejpovedenějších variací na dané téma za několik posledních dlouhých let- a to počítám i vyhypovanej, prequelovskej Počátek(2011)..... Sem tam z toho leze kompjůtr a scénář je tam prostě jen proto aby se potvoráci mohli vyblbnout, ale na druhou stranu občas je to oldschool loutka(což se dneska cení), odsejpá to parádně, monsterdesign je povedený.... Na podobné projekty(a že jich bylo poslední dobou dost) se těším a pak z toho většinou vyleze nějáká mimozemská breberka která z nakaženému člověku jen trošku pokřiví xicht (aby to bylo levné a stačil jen maskér na půl úvazku)... takže jen tleskám plnohodnotnému sci-fi-potvoráckému můvíčku. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabunký odvar filmu Vec (1982), ale popravde čakal som to ešte horšie. Námet neznámeho predátora alebo parazita, ktorý prenasleduje a požiera skupinku ľudí uzavretých na malom priestore mi má vždy čo ponúknuť. Škoda toho priemerného až podpriemerného spracovania. Vizualizácia a efekty boli skôr na srandu, ako by mali vydesiť. S tým samozrejme súvisí aj atmosféra, ktorá často práve kvôli tomu upadala na bod mrazu a celkovej nezaujímavosti. Našlo sa tu však pár scén, ktoré vyniesli film aspoň na úroveň priemernosti. 50/100 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik filmu Vec, ktorý je dlhé roky mojim najobľúbenejším hororom som bol na tento malý projekt od tvorcov, ktorí sa netaja, že sú jeho fanúšikmi veľmi zvedavý, ale dopadlo to až príliš rozporuplne. Aj vďaka krátkej dĺžke sa mi na to pozeralo celkom dobre a celkovo mi to tým štýlom prišlo také sympatické, že som si skutočne prial, aby sa mi to veľmi páčilo, ale na to tvorcom chýbal nielen potrebný rozpočet, ale predsa len aj ten talent. Síce hlavná zápletka sa mi páči, ale dejovo mi to neprišlo moc ideálne, vlastne sa tu toho ani tak moc nestane a hlavne o nejakej gradácii sa tu vôbec hovoriť nedá, skôr mi to prišlo, ako sled hororových a dialógových sekvencií bez toho, aby sa to niekam skutočne posúvalo. Obsadenie mi v rámci možností celkom sadlo, najviac samozrejme poteší veterán Lance Henriksen, ale aj ten zvyšok si celkom dokázal získať moje sympatie, ale herecky sú už na tom horšie, vôbec nevedeli predať tú poriadne nepríjemnú situáciu, do ktorej sa dostali, takmer ako by sa nič nepríjemné nedialo. O nejakej atmosfére, alebo napätí sa tiež moc hovoriť nedá a čo sa týka tých samotných hororových sekvencií s netvormi, tak síce sa neubránim čiastočnému sklamaniu, ale predsa len mi viaceré scény a monštrá prišli celkom zaujímavé. Takže kultovej Veci nemôže Harbinger down ani po mnohých rokoch vôbec ničím konkurovať, ale aj tak sa mi to celkom páčilo, tento typ hororu mám rád a minimálne na pomery rozpočtu si tvorcovia hanbu neurobili. 58% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • V roku 2010 štúdio Amalgamated Dynamics vytvorilo efekty pre film Vec: Počiatok (2011). Scény v ňom však boli nahradené pomocou CGI, a tak sa štúdio rozhodlo natočiť film Harbinger Down s podobnou tematikou. (Marceloo)
  • 3 066 fanoušků přislíbilo celkově 384 181 $ – v přepočtu téměř 9,66 milionů Kč – a pomohlo přivést film k životu. (Zdroj: kickstarter.com) (ČSFD)
  • Film v mnoha detailech navazuje na horor Věc (1982), například, když posádka lodi prochází podpalubím a hledá vetřelce, můžeme vidět stejný hrací automat Chess Wizard jako používá McReady (Kurt Russell) ve filmu Věc. (Scaryman)

Reklama

Reklama