Reklama

Reklama

Osm hrozných

  • USA The Hateful Eight (více)
Trailer 2

Několik let po občanské válce se zasněženými kopci Wyomingu řítí dostavník. Veze se v něm John Ruth (Kurt Russell), lovec lidí, známý také jako „Kat", a Daisy Domergueová (Jennifer Jason Leigh). Jeho čeká odměna, vypsaná na její hlavu, ji soud a oprátka. Po cestě potkají dva muže – majora Marquise Warrena (Samuel L. Jackson), bývalého vojáka, ze kterého se také stal obávaný lovec lidí a Chrise Mannixe (Walton Goggins), jižanského odpadlíka, který o sobě tvrdí, že je novým šerifem ve městě, kam mají všichni namířeno. Když jim silná vichřice zabrání pokračovat v cestě, rozhodnou se hledat útočiště v dřevěnici u Minnie, která je oblíbenou zastávkou dostavníků. Ve dveřích je však nevítá majitelka, ale několik cizinců, kteří se rozhodně netváří přívětivě. Nad horským průsmykem zuří sněhová bouře a osm pocestných začíná tušit, že se do města asi nedostanou... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (2 105)

Fediak22 

všechny recenze uživatele

SPOILER Tento film je kinematografický masterpiece. Všetko v tomto filme má zmysel a cieľ. Každý je zlý (až na úbohého OB-ho) a každý má iný cieľ. Všetci však skončia rovnako, mŕtvy v jednej malej chatrčke. Ennio pri hudbe odviedol skvelú prácu, povedal by som že jednu z najlepších. Kamera je famózna a anamorficky pomer strán vás priam vtiahne do deja a cítite sa rovnako úzko ako všetci vo filme. Zima Vám priam fúka z monitora. Herecké výkony sú skvele a Samuel odviedol zas a znova skvelú prácu. Tarantino je blázon v dobrom slova zmysle a ničoho sa nezľakne. Je to proste majstrstik hodný 5 z 5 hviezd alebo skôr 8? ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Nějak se s Tarantinem rozcházíme. Zatímco na Kill Bill se můžu poiksté podívat, Djanga jsem dokoukala jen silou vůle a Osm hrozných... No, přiznávám, vydržela jsem celou čtvrthodinu a pak to zabalila. P.S. Po třech letech opětovný pokus. Dokoukala jsem, ale nic mi to nedalo. ()

Zikus 

všechny recenze uživatele

Nemám rád překombinovaný filmy, u kterých si navíc za celý film ani nejsem schopnej zapamatovat jména postav, kvůli jejich množství. Ale vzhledem k tomu, že se na to jinak dobře kouká a herecký výkony jsou slušný, stejně tak jako hudba a kompozice, dávám čtyři hvězdy. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Tarantinova bezuzdná sebestřednost prosakuje na povrch už od Panchartů, ale až tady dává naplno průchod svojí scenáristické virtuozitě a režijní vášni, v jejichž zájmu rezignuje dokonce i na elementární logiku děje. V teatrálním podání jen téměř tři hodiny exhibuje svou nedostižnou schopností dokonale zaranžovat a vypointovat dialogy a proměnit herce v postavy, dokonale zinscenovat i sebedementnější zápletku a sebesamoúčelnější gore fest. A není fascinující, že mu to prochází a ba co víc, že každý zapřisáhlý tarantinovec mu po tom tříhodinovém orgasmu ještě zatleská? Tady už Quentin netočí filmy pro diváka, ale plní si sny, které člověk může obdivně sledovat. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem napsat, že budu asi jedinej, ale asi nebudu jedinej. Po přečtení několika komentů, je nás víc takových. Má první otázka je, proč tak dlouhý? Půlka stopáže, by se dala vystřihnout a na pointu či ,,kvalitu,, filmu, by to nemělo žádný vliv. Dále nechápu takovou snůšku nudných a blbých kydů, při kterých jsem akorát usínal. SLJ a to jeho popisování orálu s polomrtvým člověkem, bylo taky dost nevkusný. Ano vím, filmy QT jsou takové, ale tyhle ubohý monology většinou vyfásnou druhotní herci. Od něj mi to přišlo už fakt dost ujetý a to má SLJ hodně za sebou. Žádná sláva, ale i mistr tesař se někdy utne. Nicméně tarantinova základna fanoušků, dá jeho filmům plnou, i kdyby to byl ten největší hnůj 60% ()

Rohrbacher 

všechny recenze uživatele

Promyšlená konverzačka ve stylu Gaunerů, která sice místy působí trochu přehroceně a divadelně, ale index zábavnosti nechá na všechny tyhle výtky rychle zapomenout. Tarantino v té nejtypičtější podobě. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Zavřít do jedné místnosti takové herce, to umí jen Quentin. On by prostě i z Babičky udělal dokonalost. Zase nezklamal. Tady mne Goggins fakt překvapil, dycky jsem věděl, že v něm něco je. ()

Davidos305 

všechny recenze uživatele

Osm hrozných, osmý film Quentina Tarantina a já mám osm slov které k tomu můžu říct : užásnej scénář, krev, humor, hudba a Herecký výkon Jacksona. ()

Mngwa odpad!

všechny recenze uživatele

Film OK, nicméně mě nekonečně nasralo nesmyslné rozflákání vzácné zapůjčené kytary bez souhlasu majitelů v jedné scéně. Jako milovníka hudby a obzvláště kytar (mám tři) mě tohle prostě otrávilo a naprosto pokazilo celý filmový zážitek. Když už máte potřebu ve filmu zmasakrovat nějaký hudební nástroj, pořiďte si aspoň nějaký levný šunt, který nebude nikomu chybět nebo atrapu. Ne si jako největší kkot půjčit od někoho vzácnou a drahou kytaru a pak ji pro "srandu" roztřískat v rámci nějaké debilní filmové scény. Bez ohledu na kvalitu filmu je zmíněná destrukce kytary NAPROSTÝ odpad, tohle jsem totálně nepřekousla. S tímhle jdi do prdele, Tarantino. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Proč to má proboha 3 hodiny? Shodou okolností jsem první hodinu a půl viděl dopoledne a druhou půlku jsem si nechal na večer. První hodina je absolutní ztráta času. Prvních 60 minut jsem vyloženě trpěl a bál se, mě čeká další hodiny a půl tohohle odpadu. Naštěstí jak dostavník přijel do chaty, Tarantino se vzpomněl na svůj talent pro dialogy, který má snad největší v Hoollywoodu. Pomalu to šlo nahoru a přesně po hodině a půl se to totálně změnilo. Dialogy byly najedou špičkový, krve litry a gore pěkně mlaskavý. Příběh sice stojí za starou belu a celá linka Tatuma je zbytečná, ale všechno ostatní je v tý druhý půlce tak dobrý, že se to na ty 3 vyšplhá. Takže vzhledem k začátku vlastně spokojenost. ()

Nemmonn 

všechny recenze uživatele

Nehoraznej banger a za mě asi nejlepší western. Celý nápad, humor nebo napínavost je tu skvělá. 3 hodinová stopáž neuškodí ikdyž si myslím že to mohlo být kratší, ale jako 3 hodinová pohodka u krbu uprostřed mrazivé zimy skvělá. 9,5/10 ()

DjangoDoe 

všechny recenze uživatele

Úprimne, ja som nadmieru spokojný. Po trocha rozpačitom úvode nám Tarantino naservíroval klasickú zábavu, a ja som sa teda bavil. Najmä Samuel L. Jackson má perfektnú postavu a v podstate celá atmosféra filmu je položená práve na čiernom lovcovi ľudí. Rozhodne sa Tarantinovi westerny zapáčili a je vidieť, že im neubližuje, práve naopak pomáha oživiť záujem aj mladých ľudí o klasické špageti westerny. Ak to porovnáme s doterajšou tvorbou pána Q, tak som prekvapený, źe 8 hrozných dokázalo dobenhúť a možno pre niekoho aj vyrovnať Djanga a predošlých bastardov. Jediné, čo mi chýba vo filme je asi malé cameo Tarantina. ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Po Death Proof druhy najslabsi Tarantino. Ono by ani tak nevadilo, ze miesto filmu si z toho urobil trojhodinovu konverzackovu variaciu na Wink Murder, kedze nepotrebujem akciu aby som sa zabavil. Koniec koncov, Tarantinovou silnou strankou boli vzdy prave neskutocne atmosfericke a unikatne natocene dialogy, ktore stavali na zaujimavom scenari a fakte, ze dokazal z hercov vyzmykat nezabudnutelne vykony. To vsak v pripade Hateful Eight neplati ani omylom. Prva polhodina, odohravajuca sa v dostavniku je prazdne tliachanie o nicom. A ked uz sa dostavame do chatrce, kde sa dostavame do stretu so znamym motivom (akurat, ze nie je divakovi oznameny hned na zaciatku), clovek by ocakaval, ze napatie bude len a len gradovat. No ono sa zas tliacha o nicom, postavy su nevyrazne az nudne a aj ked sa dostavame k rozuzleniu, clovek vlastne ani nie je zvedavy na vysledok. Vsetko to na mna posobilo nejak opotrebovane. K svojmu stylu sa priblizil len pri scene so Samuelovym "velkym ciernym peckerom", kde vsak bolo zase citit ako strasne tlaci na pilu. Ked to porovnam s jeho inymi dielami, napriklad Inglorious Basterds, kde pri kazdej scene s Hansom Landom som si napatim takmer trhal vlasy, je to jednoducho slabota, pretoze taka atmosfera sa tu nevyskytuje a po filmarskej stranke sa ako reziser tiez prilis nevytiahol. Tarantino jednoducho pretarantinoval sam seba. Amici maju pre to vystizny vyraz - overblown, ktory prihodne objasnuje, co sa pokazilo. Podobny osud postihol Nolana, ked sa v TDKR snazil pretromfnut Temneho Rytiera a vymklo sa mu to z ruk. V tomto pripade film smrdi sebalubostou, no postrada rafinovanost, vtip a spravne tempo. ()

Nešpi 

všechny recenze uživatele

Skvělý rozjezd, v momentě, kdy film začal, jsem si začal i říkat, že ty tři hodiny uběhnou jako voda. Asi tak v půlce jsem si to myslet přestal. Zprvu velmi propracované nabízení jednotlivých střípků skládačky kdo je kdo a co chce, se během pár minut změní a rázem víme kdo je kdo. Tohle vypětí Tarantino opravdu nezvládl. Další věc co mě opravdu tížila byl nemastný a neslaný konec, na 3 -hodinový film jsem čekal nějaké lepší rozuzlení, než kterého se nám dostalo. Všechny scény, ve kterých je Samuel si doslova ukradne pro sebe. Kritika oblíbená a vychvalovaná role Jennifer Jason Leigh byla velmi otravná, možná, že to se jí dobře zahrát povedlo. Soundtrack je povedený, ovšem skladba, která je nejzajímavější nebyla bohužel složena k tomuto filmu, ale filmu Věc. Film je pro mne velkým zklamáním, přesto jisté kvality má a je koukatelný, ale není to rozhodně to, co jsem od toho očekával. ()

nicneznam 

všechny recenze uživatele

Tentokrát spíše průměr. Na poslední dvě Tarantinovky se to ani zdaleka nechytá. Tarantino pořád umí zábavné dialogy a budování letmého napětí, ale natočit film odehrávající se tři hodiny v jedné místnosti je poměrně velké sousto. V tomto ohledu je Tarantino mistr, protože natočit tohle někdo jiný, tak to asi nezvládnu dokoukat, ale i tak mě tento formát nechal vcelku blizardově chladným. Boj černochů za svobodu nebo boj bastardů proti náckům zkrátka nabízel výživnější půdu pro Tarantinovo umění. A co mě tu hodně zklamalo, tak je soundtrack. Sice se toho chopil režisérův oblíbenec, ale to klasické magické spojení určité hudby a scény, kterou si pamatujete do konce života, se tady nekoná. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Reservoir Dogs ve western stylu. Jedna místnost, minimum děje venku, většina filmu založena na dialozích s brutální pointou. Prostě klasickej Tarantino. Herecké výkony bezchybné. Scény skvělé. Dialogy brilantní a spolu s těmi přízvuky lahůdka. Většina filmu zůstane v paměti i týden po zhlédnutí. Chuť na další projekci rozhodně je. Ale prostě se nemůžu zbavit dojmu, že to je možná nejslabší Tarantinův film. Oproti jízdě v podobě Djanga rozhodně kvalitativní sešup dolů. Ale pořád se jedná o výjimečnej film tohoto roku. Chtělo by to už ale zase nějakou gangsterku. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Asi každý čo i len trochu slávnejší režisér má tzv. dvorných hercov, to je jasné. Lenže Tarantino tak spyšnel (a možno aj zlenivel), že hercom evidentne dáva voľnú ruku, nijako ich nevedie, čo vo výsledku vyzerá asi takto: Niektorí hrajú tak, ako sa im zdá že to stačí (Russell, Jackson, Leigh), niektorí prehrávajú (čiastočne Roth, Goggins), a niektorí nevedia hrať vôbec ani po rokoch v brandži (Madsen). Čo sa týka filmu, ja nepatrím k divákom, ktorí by sa často sťažovali na stopáž, ale... toto už rejža prehnal. Tá dĺžka je neopodstatnená. Inak, flik som si užil a celkom slušne sa zabavil. Viem si predstaviť, aká koprivka sa okamžite vyhodí všetkým Tarantinovým fanúšikom (medzi ktorých nepatrím), keď napíšem, že tento jeho flik sa mi zdá byť najlepší, ups, hneď po Kill Bill, a aj zábavný, pretože mám chuť si to pozrieť onedlho znova. SLJ: "G h i i m m i i . . . m y y y . . . p h i i s s t l l ..." Quentin dáva divákom na konci parádnu satisfakciu. Neverím, žeby kvôli tomu koncu vzala postavu Jennifer Jason Leigh ktorákoľvek iná populárna herečka. ()

DD 

všechny recenze uživatele

Kdyby to aspoň mělo o 40 minut méně... Jo, herci jsou přesní, ale ve výsledku je to jenom Tarantinovo sebeukáječské divadlo ()

Související novinky

Zemřel Ennio Morricone

Zemřel Ennio Morricone

06.07.2020

Z Říma dnes dorazila velice smutná zpráva pro svět filmu a hudby. Ve věku 91 let nás opustil legendární hudební skladatel Ennio Morricone. Zemřel v římské klinice v noci z neděle na pondělí na… (více)

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Tarantino ulovil další hvězdy

Tarantino ulovil další hvězdy

09.05.2018

Jak určitě víte, v srpnu 2019 jde do kin devátá tarantinovka. Once Upon a Time In Hollywood se točí kolem televizního herce a jeho kaskadéra, kteří v roce 1969 zachraňují svoje kariéry. Ve vedlejším… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama