Reklama

Reklama

Osm hrozných

  • USA The Hateful Eight (více)
Trailer 1

Několik let po občanské válce se zasněženými kopci Wyomingu řítí dostavník. Veze se v něm John Ruth (Kurt Russell), lovec lidí, známý také jako „Kat", a Daisy Domergueová (Jennifer Jason Leigh). Jeho čeká odměna, vypsaná na její hlavu, ji soud a oprátka. Po cestě potkají dva muže – majora Marquise Warrena (Samuel L. Jackson), bývalého vojáka, ze kterého se také stal obávaný lovec lidí a Chrise Mannixe (Walton Goggins), jižanského odpadlíka, který o sobě tvrdí, že je novým šerifem ve městě, kam mají všichni namířeno. Když jim silná vichřice zabrání pokračovat v cestě, rozhodnou se hledat útočiště v dřevěnici u Minnie, která je oblíbenou zastávkou dostavníků. Ve dveřích je však nevítá majitelka, ale několik cizinců, kteří se rozhodně netváří přívětivě. Nad horským průsmykem zuří sněhová bouře a osm pocestných začíná tušit, že se do města asi nedostanou... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (2 105)

Dawydov 

všechny recenze uživatele

Viděno podruhé: Je to masterpiece, ovšem vyžaduje trpělivost (stejně jako ji vyžaduje celý ten připravený plán ve filmu). Zážitek postupně roste se stopáží, film velmi pozvolna graduje, na konci nabízí plné tarantinovské uspokojení. V mých očích by ale film byl silnější, kdyby se v první půli vystříhalo cca deset minut, které to zpomalují už za hranu. Zejména jsou zbytečné dlouhé nudné záběry na koně jdoucí sněhem, lidi jdoucí sněhem, padající sníh apod. Možná bylo záměrem uchvátit diváka majestátními scenériemi, ale to právě nefunguje vůbec. Na to, jak nadstandardní byl použit filmový materiál, je to bída. To by chtělo asi úžasnějšího kameramana. Vizuálně jsou exteriéry vyloženě nezajímavé (interiér naopak prvotřídní). Tarantino se brání digitálu a toto má být oslava starého filmu, ale když člověk porovná výsledek s tím, jak vypadá "digitální" Revenant, tak je naprosto jasno. Tudy ne, přátelé. Pro mě je existence těch zdržovacích nezajímavých pasáží hlavní slabina filmu, kvůli které to možná leckdo i před půlkou vypne... Jinak je ale vše esence "tarantinovštiny" v tomjelepším smyslu - úžasně, jako vždy dost specificky vykonstruované dialogy, zajímavé postavy, napětí, humor a jistá ďábelskost. Funguje to dobře. Čím pokročilejší fáze filmu, tim víc bych toho chtěl vidět. Stoprocentní to není proto, že zatímco ke konci bych nejraději, aby to ještě neskončilo, chci víc, v prvé půlce to občas mam chuť přetočit. Ale nic hrozného, pořád jasných pět hvězd. Po čase možno vidět znova. Toto je klasika. ()

Ronkar 

všechny recenze uživatele

Příliš natáhnutá první půle. Z celku by se s přehledem dala vyhodit půl hodina a nijak by to neuškodilo ani ději, ani atmosféře. Jinak labůžo, jak se na Tarantina patří, zejména posledních 30 minut :) ()

MrKrahujec 

všechny recenze uživatele

Ledově chladná ironie s cynismem, téměř stejně ledovým, jako celá okolní scenérie, nečekanosti v ději, hodné O´Henryho, nebo Roalda Dahla, na závěr pak nezbytná masakrózní jatkovitost, ústící do příslušného mrtvolária - co chtít víc? Já mám prostě slabost pro absolutní konce (jako že naživu nezůstane NIKDO) ()

BigBrother 

všechny recenze uživatele

Hanebný parchanti i Nespoutaný Django mě prostě nebavili. Ale Osm hrozných, to je návrat Tarantina, jak jsem ho měl rád. Rozsáhlá konverzační atmosférovka, která (jak jinak) neodvratně směřuje k brutálnímu a tragickému konci. ()

holasek 

všechny recenze uživatele

Osm hrozných je ukázka Quentinova nenapodobitelného umění. Děj odehrávající se v podstatě v jedné místnosti nabídne neskutečnou podívanou. Úžasný scénář dohromady s krásnou americkou angličtinou, dobře zvolené vulgární výrazy a skvělý výkon herců. Quentin vytváří filmy v základu si velice podobné a pro většinu lidí je to úžasná tvorba. Jsou lidi, kterým se to zase nelíbí. Já osobně jsem veliký fanoušek. Děj se pomalu vyvíjí, pomalu vytváří skvělou atmosféru a na konci pro Tarantina typické krvavé zakončení. Všechno co by fanoušek Quentina od filmu očekával taky dostane. Když se tito herci sejdou spolu s Quentinem, Richardsonem a Eniem Morriconem je to pak velká paráda. Samuel L. Jackson (Marquis Warren) a Kutt Russel (John Ruth) hrají jako vždycky perfektně. Ocen´uji výkon Jenifer Leigh takovou parádu jsem opravdu nečekal. Nicméně pokud jste někdy viděli film od Quentina Tarantina a líbil se vám, tak určitě doporučuji tento film zhlédnout. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Hodně dobré, kamera, krajina postavy...supr! Ale ta druhá polovina to byl jen masakr. Vím, že spousta lidí se mnou nebude souhlasit. Proč až tam moc násilné? Snad nějaký režisérův a scénaristův (v jedné osobě) podpis. Nebo snad se opíráme o názor, že lidi touží po krvi jako např: u gladiátorů? ...říkáte "TAk se na to nedívej." ANo, nedívám na filmy od Taranitina od určité doby. Škoda, on to fakt umí, ale zase ty hektolitry krve?! Šokovat jí? ALe kdepak v dnešní době? Je toho plno. Přijde mi to laciné a sráží to první část a to značne. Kvůli tomu dám nízkou známku vůči původnímu záměru. A jak někdo zmiňuje- je to utahaný, ale ok, je to kovbojka- ty bejvaj. Reálně je mi zle z těch mrtvol a krve. Hodnocení 3 s uživateli se dosti shoduji: např:Martrix. ()

RMN88 

všechny recenze uživatele

Pane Bože, tak dobrý Thriller jsem viděl naposled, když jsem se díval na film Disturbia napětí, kdo z nich je ta zkurvená krysa a jako u Zjizvené tváře jsem se nasmál u filmu více než by to bylo vhodné. Díky Quentine za tenhle majstrštyk. Nejvíc hláška u které jsem se nejvíc nasmál: A trčil mu svého dlouhýho černýho LOFASA hluboko do jeho zatracenýho krku. ()

Skylwalker42 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalý Tarantino. Skvěle napsané dialogy a historce o černém čur..Samuela Jacksona bych dal status kultovní. Bavilo mě to od začátku do konce. Ikdyz ten úvod může být pro někoho zdlouhavý, tak já si užíval každého dialogu hlavních představitelů. A samozřejmě taktéž dokonalá hudba velmistra Ennia Morriconeho. ()

haack 

všechny recenze uživatele

Tolik krve jsem snad ještě neviděl... Přišlo mi to jako divadelní představení a i přes dlouhou stopáž jsem se nenudil, což musí být umění, když se příběh téměř nehne z místa... 8/10 ()

Dejfajz 

všechny recenze uživatele

Nějaké ty začátečný scény mi přišly opravdu nekonečné. Jediný, co v tom dostavníku udržovalo moje oči otevřené, byla přítomnost pana Jacksona, ale po konci první kapitoly jsem si už šel radši uvařit kafe, abych neusnul. Potom už mě nuda ale rychle opouštěla. Druhá půlka filmu, to už byla káva samo o sobě. Takže asi chápu, první část, seznámení s postavami, možná i s dějem, který jsem ovšem tak nějak pochopil až v té druhé části a taktéž jsem poznal i identitu postav. Což určitě Tarantino zamýšlel, a to mu rozhodně nedávám za zlé. Trošku (víc) krvavý, trošku uchylný, úžasný dialogy. To přesně jsem od filmu očekával, a to přesně jsem dostal. Film mě poté vtáhl na tolik, že jsem se neodvážil ho stopnout a dělat něco jiného, protože bych si to neodpustil. Takže to rozhodně počítám mezi ty opravdu kvalitní filmy. Čtyři hvězdičky dávám jen kvůli tomu zdlouhavému začátku, ale kdyby šly dávat půlky, dám čtyři a půl! :D Takže to je rozhodně na hraně mezi čtyřkou a pětkou. ()

Lukys 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl ukázat na film, který vystihuje Tarantinův talent nejvíce, byl by to přesně tenhle. Pro někoho nudná, zbytečně dlouhá scénáristická hloupost, pro mě důkaz, že i v jádru obyčejné dialogy a jednoduchá zápletka jdou pojat nesmírně poutavým a zábavným způsobem. ()

Dr_Berry 

všechny recenze uživatele

Ten film jsem opravdu hltal celou jeho předlouhou stopáž. Neskutečně jsem se bavil. Pravda je, že Nespoutaný Django byl prostě lepší a dynamičtější. Tady ale Tarantino zavřel do srubu pár lidí s odlišnými názory a cíly. A sledoval, jak to dopadne. Zbožňuju Tarantinovi dlouhé a pomalu gradující monology postav nebo rozhovory. Je v tom ta surovost a nenávist vůči druhým. Kurtu Russellovi přeji jen to nejlepší jeho The Hangman byl suprovej. Z promluv S.L. Jacksona mi šel až mráz po zádech. J.J.Leigh byla opravdu brutálně praštěná vězenkyně. Ona snad ty nakládačky fakt schytala při tom natáčení. O dalších netřeba mluvit. Celý ten ansábl byl prostě parádní. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Lovec hlav John Ruth převáží do města k soudu nebezpečnou vražedkyni. Cestou se k nim přidá černošský bývalý voják, nyní rovněž lovec hlav a do kočáru přiberou i údajného nového šerifa města, do kterého mají namířeno. Sněhová bouře ja přinutí strávit pár dnů v roubence, v níž se již nacházejí čtyři podivní chlápci...Vcelku banální, jednoduchý příběh, roztažený do tří hodin. Nesporně dobře natočené a dobře zahrané, poslední půlhodinovka typicky tarantinovská. Čekal jsem ale nápaditější a víc strhující podívanou. 55%. ()

Birter 

všechny recenze uživatele

Publikum Quentina Tarantina je široké, ale v základu se dělí na krvežíznivé fandy akčňáků a na seriózní filmové diváky. Přičemž pokud si prvně zmínění budou chtít tento film užít, musejí se proklikat přes celou první polovinu, což je po druze zmíněnené obrovská škoda. Že je Taranatino šílený génius víme už od Pulp Fiction a od těch dob kvalita jeho filmů určitě neklesla. A právě Osm Hrozných je brilantní inspirativní thriller, se spoustou skvělých hereckých výkonů (tímto vyzdvihuji Jennifer Jason Leigh a Waltona Gogginse), je typicky tarantinovský a i když je převážně kecací, udržel mě v napětí celé dvě hoďky a 78 minut. Velká poklona. ()

daleba 

všechny recenze uživatele

Předlouhá nuda... Nebudu nadhodnocovat jen proto, že je to Tarantino! Sorry jako! Hvězdička navíc jen za spojitosti s Věcí. ()

pold 

všechny recenze uživatele

Tarantino je čím dál divnější. Ano, jeho styl mi vrcholně nesedí, snad s výjimkou Čtyř pokojů, Pulp Fiction a hlavně skvělé Jackie Brown. Tady tu divnotu navíc doplnil několika zabijáckými faktory: 1. nekonečnou první polovinou, plnou naprosto smrtelně nudného plkání (které mimochodem má zcela nulový význam i pro další děj). 2. Celkovou zápletkou, která je - slušně řešeno - přitažená za vlasy, není ani vtipná, ani absurdní, je prostě jen blbá. 3. Tarantino si může herce vybírat, takže proč si obsadil kožené huby a totální dřeva typu Kurta Russela nebo Ch. Tatuma, to mi skutečně uniká. Podtrženo sečteno, tenhle film je dlouhý, nudný a blbý. Ještě horší než Django, který byl sám ještě horší než Basterds, kteří už tak byli nic moc. 30% ()

Související novinky

Zemřel Ennio Morricone

Zemřel Ennio Morricone

06.07.2020

Z Říma dnes dorazila velice smutná zpráva pro svět filmu a hudby. Ve věku 91 let nás opustil legendární hudební skladatel Ennio Morricone. Zemřel v římské klinice v noci z neděle na pondělí na… (více)

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Tarantino ulovil další hvězdy

Tarantino ulovil další hvězdy

09.05.2018

Jak určitě víte, v srpnu 2019 jde do kin devátá tarantinovka. Once Upon a Time In Hollywood se točí kolem televizního herce a jeho kaskadéra, kteří v roce 1969 zachraňují svoje kariéry. Ve vedlejším… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama