Reklama

Reklama

Co děláme v temnotách

  • Nový Zéland What We Do in the Shadows (více)
Trailer 1

Viagovi, Deaconovi, Vladislavovi a Petyrovi je dohromady víc než 9000 let. Tihle upíři žijí společně v bytě ve Wellingtonu na Novém Zélandu. Jak čtveřice zvládá přežívat v současné, moderní společnosti? Spolubydlící Viago, Deacon a Vladislav vypadají jako kdokoli jiný, až na to, že jsou nesmrtelní a pijí lidskou krev. Jsou to totiž upíři, kteří se snaží přežít v moderní společnosti - placením nájmu a dodržováním rozpisu domácích prací počínaje a úsilím získat pozvání do nočních klubů konče. Jejich osm tisíc let starý spolubydlící Petyr promění dvacetiletého hipstera Nicka v upíra a společně s ostatními ho pak musí naučit upírským pravidlům. On je na oplátku seznámí se záludnostmi moderní společnosti a představí jim nejen nové technologie, ale i módu a rozdílný životní styl. (Cinemax)

(více)

Recenze (565)

dee-key 

všechny recenze uživatele

Jak je v poslední době populární všude cpát upíry, vlkodlaky a zombíky, začalo být populární i dělat si z toho srandu. Některé parodie jsou lepší, tohle byl spíš průměr. Má to docela slibný rozjezd, ale novozélandský humor u mě asi nebude ten top srandy. Musím uznat, že pár docela dobrých vtipů to mělo, nápady taky celkem dobré, jen by mi asi nevadilo, kdyby ti upíři nebyli takoví debilové. Že to bylo formou dokumentu mi tentokrát nebylo ani moc na obtíž. ()

Scylla 

všechny recenze uživatele

Výborná "mockumentary" komedie od tvůrců Flight of the Conchords (tudíž pro fanoušky téhle seriálové kultovky skoro povinnost). Nepostrádá osobitý humor, skvělé hlášky, svižné tempo a parádní soundtrack... Všechno šlape jak má a já se teším, až si to dám znovu... Pro mě zatím komedie roku! (Rotorua, NZ) ()

berusche

všechny recenze uživatele

Já bych ráda, ale zjistila jsem, že opakovaný vtip přestává v jisté chvíli býti vtipem, takže jsem po dvaceti minutách usnula. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Začínám přemýšlet, že začnu hodnotit filmy podle toho, jak moc brzo jsem u toho usnul. A s klidným srdcem můžu říct, že kurevsky brzo. Takže druhej pokus (dávám tomu i druhý šance ((kromě birdmana)) protože se rád nechám překvapit ), kterej sice vyšel a viděl jsem celej film, ale nebylo to příjemný překvapení. Byla to megaextrahomokreténská twilight blbost s asi dvěma vtipnejma momentama.Netušil jsem že Vlad je taková trubka a zbytek upírů jsou bukvy. Komedie? Se asi přestěhuju za Frodem do Krajinky nebo co, abych věděl co přesně mysleli ti pomalovaní ma(g)oři slovem komedie ! Fucking hell. Jedna za 8000 starýho Petera a druhá za velice zřídka vtipnýho Viaga. 35% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

3* Z novozélandské produkce znám zatím převážně černohumorné filmy a tento se z toho ranku nevymezuje. Tady si bere na paškál upíry a rádoby dokumentárních stylem se snaží seznámit s běžným životem jedné upírské rodinky. Nemůžu říct, že bych se nebavil, ale myslím, že bych si to víc užil, kdyby to působilo věrohodnějším dojmem. Takhle mi to připadlo místy hodně amatérské. Ale protagonisté se určitě dobře bavili. V hodnocení zůstanu u průměrné dobré známky. Na můj vkus to bylo hodně ukecané a myslím že díky tomu některé fórky nemohli dostatečně vyniknout. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hm, takže další "kult", který nechápu... 76%? Viděli jsme všichni stejný film? Já jsem totiž viděl komedii s jednoduchým humorem, strašně jednoduše podaným a někdy i několikrát zopakovaným nebo zbytečně dovysvětlovaným, abychom to, jo, všichni pochopili. Navíc mi vadila naprostá absence děje. Nápad to má sice skvělý, pár nápadů pobaví, ale na celovečerák to fakt není. Na seriál s minutáží epizody zhruba 20 minut, proč ne, kdyby se toho chopil někdo jiný. Nevím, možná nemám smysl pro humor, ale to bych netvrdil. Spíš jenom i od humoru čekám něco víc, něco buď inteligentnějšího nebo ujetějšího. Ale v tomhle podání? Meh. 2* ()

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Pseudodokument o upírech od tvůrců Flight Of The Conchords. Skoro jako dům Vyvolených po upírsku. Konečně nastal čas, kdy není potřeba víc, než výjimečné jednoslovné zhodnocení: geniální! ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla pecka! Ne moc známý film velmi mile překvapil. Asi první konfrontace s novozélandským filmem, když nepočítám Pána Prstenu, zanechala jen pozitivní pocity. Tolika vtipnými pasážemi by chtěl oplývat každý komediální film. Myslím, že spojením problematiky upírů a všech monster typu zombies nebo vlkodlaků do komedie většinou dopadne dobře. Tady to dopadlo dokonce na výbornou. Velmi zajímavé bylo pojetí filmu jako dokument, to přineslo další humorné prvky. Takovýhle humor zbožňuji, tento film ještě několikrát v budoucnu pustím, protože dokáže zaručeně pobavit. A o tom to je. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Super parodie na horor, konkrétně na upíří život. A ne další směska, co si hraje jednou na vážnej horor a pak přeběhne na komedii, který absolutně nemaj ani hlavu, ani patu. Jako pár fórků se tam najde, fajn narážky právě na to, co upíři nemaj rádi a prostě takový Behind the scenes hororu o upírech. Ale že bych se zas na druhou stranu lámal smíchy celej film, to ani ne. Možná ani ne půl filmu. Z tohohle pohledu to zrovna nesedlo mýmu smyslu pro humor. Ale bylo to aspoň trošku něco novýho. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

sakra zábavný pseudodokument skoro až Boratovského střihu,který jen potvrzuje fakt,že Waititi je na komedie machr...80% ()

DrBuznička 

všechny recenze uživatele

Je to vtipný i docela chytrý. Ale otravujou mě samoúčelný fórky, kdy se smějeme tomu, jak jsou upíři hrozně homosexuálně komičtí. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Originální nápad filmu, to musím nechat, ale na druhou stranu mu hodně ubírá styl FF, který je nesnesitelný! Takže pokud milujete česnek, stříbro, dřevěný kůl, rakve, upíry a zvrácený humor, tak je tenhle snímek určen přímo pro Vás. 40% ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se bavil, Thor bude konečně zdá se v těch správných rukou. Co je pro Thora podstatné, tak byla opravdu silná mytologie a to i na takovou blbinu...9/10 ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Nápad, který se podařilo zrealizovat k dokonalosti a jeho největší slabinou je až příliš nízký rozpočet. Nicméně celý příběh a postavy jsou napsané i zahrané tak dobře, že to vůbec nevadí. Autoři ví, co točí, jaká je jejich cílovka i co od tohoto filmu očekává. A přesně to co jsem chtěl jsem dostal. Zábavnou podívanou ala dokument, která nás seznamuje se životem skupiny upírů ve světě, kde kromě lidí existují i vlkodlaci, zombie, víly a další bájné existence. Všem doporučuji a dávám velký krvavý palec nahoru. 80% ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Parodie se poslední dobou už bohužel netočí, natož pak ty dokonalé typu Hot Shots nebo Naked Gun. Možná i proto je tenhle posměvačný dokument jako rána z čistého nebe. Dokument o 4 upírech, kteří popisují svůj všední život (večerní vstávání, soužití s ostatními a služby na uklízení, pravdivost lidových pověr o upírech, pomrkávání po upřích filmech - Nosferatu, Dracula, Interview s upírem - nebo rovnou jejich parodování - Twilight), noční život, citový život, vlkodlaky, zombíky a spoustu dalšího. Sem tam se najde nějaké hluché místo, ale jinak je tento dokufilm plný různých hlodů a vtipů, z nich některé jsou naprosto geniální (aport a vůbec celé první setkání s vlkodlaky, věkový rozdíl ve vztahu a spousta dalších). Doporučuji. ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Film rozhodně nepatří do stínu. Nejlépe podávat s vychlazenými alkoholovými nápoji partě přátel, kteří mají zmáknutého stejně tak Upíra z Nosferatu jako Twilight. Vtípky jsou tu taktéž ve velkém rozmezí od celkem chytrých až po puberťácké masturbování v rakvi. Smrtelným kousancem pro mne je však celovečerní stopáž. Je to jak poslouchat devadesát minut vtipy o blondýnách, nebo policajtech. Pokud by to pánové pojali ještě moderněji a celé to postupně uveřejňovali jako krátké epizodky třeba na youtube, bylo by to podle mého názoru mnohem trefnější. Přesto je mi jasné, že se snímek stane kultovkou. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Hned první záběr, kdy upír zamačkává budík, zatímco leží v rakvi mi na ústech vyvolal úsměv. Všechny postavy jsou tu naprosto originální a miloučké. Skvěle se na to koukalo už jen díky tomu nápadu, natočit jakýsi parodický dokument o upírech, kteří bojují s problémy z jejich všedního života. Každý dialog i monolog má něco do sebe a je to tak zábavně nekorektní, že mi bylo až líto, že je stopáž tak krátká. Nejšťavnatější třešničkou je tu tématická hudba a soundtracky, které se pěkně hodí k upírskému komediálnímu subžánru. ()

Související novinky

Taika Waititi a imaginární Hitler

Taika Waititi a imaginární Hitler

16.03.2018

Pokud jste viděli Co děláme v temnotách nebo Hon pačlověky, dobře víte, že má Taika Waititi velmi specifický smysl pro humor. Jeho novozélandská nátura pronikla až do třetího Thora, a právě díky němu… (více)

Thor a upíří dohled?

Thor a upíří dohled?

03.10.2015

Nejbližší marvelovkou, která zatím nemá režiséra, je třetí Thor. Marvel si o něm povídal s Rubenem Fleischerem (Zombieland), Rawsonem Marshallem Thurberem (Millerovi na tripu) nebo Robem Lettermanem … (více)

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

13.07.2014

Slavnostní ceremoniál zakončil filmový festival a poroty v čele s Luisem Miñarrem udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl George Ovashvili za… (více)

Reklama

Reklama