Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (448)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keby mal mať novodobý rodinný snímok zástupcu, jedným z kandidátov by bol určite PADDINGTON. Zábava, ktorá sa môže pochváliť neočakávane dobrými hereckými výkonmi ( Nicole Kidman je na zožratie, pričom si svoju úlohu výsostne užíva ), hodnotami, ktoré sa v dnešnom svete už nenosia a príbehom, ktorý síce zabŕda do klišé, ale pritom svojím vlastným originálnym spôsobom pokračuje v ceste. Deti si tú poslednú hviezdičku rozhodne pridajú. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Výrazně umírněnější verze Tedíka. Snímek je zcela vhodný pro malé i velké diváky. Ideálně pro všechny společně. Taky jsem si tam našel svoje. Netuším, jestli stárnu, či se postupně transformuji v retarda, ale v několika momentech jsem pocítil něco, čemu se říká dojetí. Dojetí se tak nějak doplňovalo s několika momenty zábavy. Snímek je velmi zdařile hudebně doprovozen a zcela obstojně zahrán. Jedná se o klasický snímek zobrazující lehoulince ztřeštěnou rodinku, kde se všichni mají hrozně rádi a v kritickém momentě dovedou pořádně zatahat za jeden provaz. Snímek je neuvěřitelně milý a lidský. Ačkoli podobné filmy ani omylem nevyhledávám, tak tomuto se podařilo si moje srdíčko získat a já mu ve finále nemám moc co vytknout. Možná se snímek někomu může zdát trošku přeslazený, ale spíše si myslím, že má potenciál leckomu pozvednout náladu. U mě více než dobrý! Slabší 4 kousky! Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatele FFilipCZ. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Ano, chápu, že jsem špatná cílová skupina a že je to film pro tak pětileté děti, ale promiňte, správný rodinný film myslí i na dospělé. Jediné, co můžu ocenit, je samotný méďa, který mi jenom horko těžko vynahrazuje dětinskost příběhu a pitvoření Kidmanové a Capaldiho. Po tak skvělých loňských rodinných filmech jako LEGO příběh, Tučňáci z Madagakaru nebo Jak vyscičit draka 2 tenhle osamělý méďa opravdu spíš zklame. ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Najnevtieravejšia reklama akú si multikultúrna spoločnosť mohla predstaviť. Medveď Paddington učí láske k cudzím kultúram tým najsprávenjším spôsob a čo je veľké plus, je to špička na poli rodinného dobrodružného filmu. Elegantne natočený film v štýle zdravej popkultúry pre deti s odkazmi na Chaplinovky či na Mission Impossible s hromadu drobných nápadov a gagov koherentne zapadajúcich do konštrukcie celého filmu a navyše so sebauvedomelou naráciou (prechod hudby z diegetickej do nediegetickej polohy, prechod medzi reálnym domom rodiny a jeho zmenšeninou v podobe domu pre bábiky, extradiegetické vsuvky ako napríklad záber na sirotinec). Veľmi luxusná zábava. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Never go full retard!!! Sama se divím, že v roce 2014 ještě někdo točí takhle naivní filmy - naivní ve smyslu blbé. Chápu, někomu miloučké poselství filmu stačí, ale no tak! Znám spoustu filmů, které cílí na děti, ale nepotřebují od charakterních herců jako Hugh Bonneville, Peter Capaldi nebo Nicole Kidman, aby ze sebe dělali karikatury. Pokud berete Paddingtona jako film pro pomalejší děti pod deset let, tak dobrá, ale nechápu, proč k tomu bylo potřeba tak dobrých herců a drahého CGI (Paddigton sám o sobě vypadá úžasně a Ben Whishaw ho dabuje dobře). Zkrátka tenhle film a já se míjíme, chybí mi nějaký přesah, pomrkávání na dospělé diváky a bohužel i emoce. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • Při natáčení scény, kdy se Paddington řítí ve vaně dolů po schodech, byla použita skutečná vana. Dokončení celé sekvence si vyžádalo několik týdnů. (HellFire)
  • První plakát k filmu byl představen poprvé v roce 2012, téměř dva roky před premiérou. (Perverz)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama