Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 5

Recenze (448)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Je docela směšné, že místní diváctvo strhává film za filmem který vnikl už před lety pro děti v Hollywoodu, ale když Anglický tvůrce vykrade hned tři až čtyři filmy a natočí je o roztomilém medvídkovi v dnešní době, můžou se všichni posrat a rozhazujou hvězdičkama jak mentálci po mrtvičce.Paddington je absolutně vybrakovaný prefabrikát 101 dalmatinů, Myšáka Stuarta Littla, Beethovena a všechen tenhle loztomilounký gulášek je slepený jíškou jménem Ted, ale po lobotomii, s uříznutými koulemi a ratingem PG-0.Neřikám, že to nebylo pěkně udělané, že jsem se místy nezasmál nebo že mě to nějak sralo, ale celé je to viděné 100x jinde, podle šablony a hlavně podle již natočené šablony.Např. taková Nicole Kidman, to bylo něco tak zoufalého, až jsem žasnul jak se dá mrhat hereckým potenciálem.Paddington byl roztomilý, příjemně nadabovaný a sympatický, ale podivně po anglicku sterilní a bez tahu na branku, vykradený a ve finále se náš prcek nudil, já místy mrknul na aktuální stav Synot ligy do mobilu a nejvíc se bavila žena, jelikož ze všech zmíněných filmů viděla snad jen Teda.Navíc ta kombinace ohyzdného modrého kabátku a děsného kloboučku byla fakt úchylná.60%. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Největším problémem je hlavní zápletka jak oprásknutá ze 101 dalmatinů. Jinak je to téměř dokonalý vánoční rodinný film. Některé drobnosti jsou zřejmě ztraceny v dabingu, ale i tak zbyl hodně zábavný film. Vtipná dobrodružství medvíděte v už beztak nepříliš normální anglické rodině si klidně vypůjčují motivy z jiných filmů a s přehledem je parodují (v tomto ohledu vyniká variace na Mission: Impossible – Ghost Protocol). Herecké obsazení bylo samá sázka na jistotu, takže je třeba dobře vidět, že Peter Capaldi by nebyl jen perfektní nadřízený, ale i oblíbený soused. :) ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná na zajímavého medvídka, který zjevně nikomu nepřijde divný. Pěkně se na to kouká. Nejvíce mě na tom však zaujala ta britskost, nádherný přízvuk, britský humor a celé to má prostě takový příjemný nádech. Trochu škoda toho nuceného záporáka, který (která) tam vůbec nemusel(a) být. Čekal jsem prostě úplně něco jiného, ale byl jsem velmi mile překvapen, mohu vřele doporučit. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná zimní podívaná pro rodiny s dětmi. Jednoduchý příběh určený spíše pro mladší publikum nenechává zapomenout na dospěle diváky a je vhodně doplněn skrytými vtípky či narážkami. Animace jsou do reality zasazené velice dobře a reálně, stejně líbivě funguje i prostředí Londýna. Kde Paddington ztrácí je záporná postava v podání Nicole Kidman, jenž je velice nezajímavá a často spíše otravná. [70%] | Kino - Prom. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to bylo fakt tak milé nebo mě ta atmosféra v kině prostě pohltila, ale byla to fajn podívaná. Pro děti je to podle mě vyloženě bomba, pro dospělé minimálně příjemná jednohubka. Možná bych ubral trochu té pohádkovosti (záporák) a přidal více komedie (třeba LEHKOU inspiraci od Teda, hm?:)), ovšem i v téhle podobě to jako celek fungovalo. Vizuálně hodně fajn. Možná jen chyběl nějaký vyloženě silnější moment. Každopádně si hlavně myslím, že já osobně to nejsem schopný náležitě docenit. Nicméně v rámci filmů pro celou rodinu určitě nadprůměr. 3,5* ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • Postavu Paddingtona měl původně namluvit Colin Firth. Jeho hlas mu ale připadal příliš hluboký pro roli medvíděte, a tak po dohodě režisérem odstoupil. Nahradil ho Ben Whishaw. (Barghest)
  • Šofér taxíku Matt Lucas má na spätnom zrkadle zavesený znak Arsenalu Londýn. Herec je veľkým fanúšikom tohto londýnskeho futbalového klubu. (megajalec)
  • Medvídek Paddington je v Anglii oblíben podobně jako u nás Krteček. (Kacko15)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama