Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 3

Recenze (448)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Úžasná podívaná, která je pravou esencí filmu a ukázkovým příkladem základní techniky „setup/payoff“, kterou naprostá většina dnešních filmů ignoruje. Hravá, plná nápadů a nikdy nenudí. Kdo by to byl tušil, že zrovna film pro děti bude tak nápaditý a inteligentně sestavený. Nedostává se mi slov (snad jen Nicole Kidman bych vyměnil, vůbec se sem nehodí). „Thank you for calling... your call is... moderately... important to us.“ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film tak pripomína súčasnú tvorbu jedného tu už spomínaného amerického nezávislého režiséra, až sa dostáva King na tenkú hranicu medzi inšpiráciou a vykrádaním. Ale práve hravá a výrazne štylizovaná forma je ten bonus navyše, ktorým Paddington disponuje v porovnaní so záplavou iných rodinných filmov. Vziať si domov imigranta by asi nebola taká zábava, ako rozprávajúceho medveďa, ale zase nejaký Peruánec by Vám nevytopil dom. Preto sa mi ani nechce rozmýšľať nad filmom ako nejakým obrazom súčasných európskych trablov. Lenže sú tu aj nejaké nie zanedbateľné výčitky, ktoré svieži režijný prístup nedokáže zakryť. Z medvedíka by mali najväčšiu radosť asi deti, lenže tie sú oproti p. Brownovi absolútne v pozadí a nemáte šancu si ani zapamätať ich tváre. Finále je nezaujímavé a rýchlo odbité, akoby už došli všetky invenčné nápady. Rovnako naznačená trauma z detstva plus potenciálna love story vypchávačky zvierat sú zametené pod koberec a jej línia končí pre mňa neuspokojivo. Scenár zmotivováva jej nenávisť voči zvieratám, ale nič s tým neurobí. Ale Nicole v búdke a Hallo ma pobavilo. 70% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„TAHLE RODINA POTŘEBOVALA TOHO MEDVĚDA ÚPLNĚ STEJNĚ, JAKO ON POTŘEBOVAL VÁS…“ /// Máme tady velmi zvláštní druh medvěda, kterej využil toho, že svět lidí už žádnej Méďa nepřekvapí. Uvítaj ho zejména maminy s děckama, páč se nemusej bát, že jejich ratolestím pokřiví charakter. Jedná se totiž o lehce trhlou rodinnou podívanou, ve který se hledá domov a (nejen dětskej) hrdina. Britskej humor, filmový narážky a vymazlenej vizuál, dělají s Paddingtona asi nejpovedenější rodinnej kousek poslední doby. Proto přivřu víko a dávám... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vím, že domov je víc, než jen střecha nad hlavou. 2.) Zjistím, proč všichni zdrhaj do Anglie (Eržika, Dežo, Lakatoš…). /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná na zajímavého medvídka, který zjevně nikomu nepřijde divný. Pěkně se na to kouká. Nejvíce mě na tom však zaujala ta britskost, nádherný přízvuk, britský humor a celé to má prostě takový příjemný nádech. Trochu škoda toho nuceného záporáka, který (která) tam vůbec nemusel(a) být. Čekal jsem prostě úplně něco jiného, ale byl jsem velmi mile překvapen, mohu vřele doporučit. ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Najnevtieravejšia reklama akú si multikultúrna spoločnosť mohla predstaviť. Medveď Paddington učí láske k cudzím kultúram tým najsprávenjším spôsob a čo je veľké plus, je to špička na poli rodinného dobrodružného filmu. Elegantne natočený film v štýle zdravej popkultúry pre deti s odkazmi na Chaplinovky či na Mission Impossible s hromadu drobných nápadov a gagov koherentne zapadajúcich do konštrukcie celého filmu a navyše so sebauvedomelou naráciou (prechod hudby z diegetickej do nediegetickej polohy, prechod medzi reálnym domom rodiny a jeho zmenšeninou v podobe domu pre bábiky, extradiegetické vsuvky ako napríklad záber na sirotinec). Veľmi luxusná zábava. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • Na scénáři se podílela také Emma Thompson – režisér jí vyjádřil svůj vděk v závěrečných titulcích. (HellFire)
  • Celosvětová premiéra proběhla 23. listopadu 2014 v Londýně. (Varan)
  • Jako součást reklamní kampaně vznikla v Londýně tzv. Paddington Trail. Ve spolupráci s Visit London bylo vytvořeno 50 soch medvídka Paddingtona, které byly následně rozmístěny po celém Londýně. Kromě obsazení a filmového štábu na sochách pracovaly známé osobnosti jako Benedict Cumberbatch, Emma Watson, Michael Sheen, David Beckham nebo starosta Londýna Boris Johnson. Stezka byla uzavřena v prosinci 2014, sochy vydraženy v aukci a výtěžek věnován charitativní kampani NSPCC (společnost zabývající se prevencí týrání dětí). (Michi88)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno