Reklama

Reklama

Kate Abbottová pracuje jako bezpečnostní expert na americké ambasádě v Londýně. Její kolegové se stanou obětí pumového atentátu v restauraci, kde se konala oslava narozenin jednoho z nich. Ona měla štěstí, protože ve chvíli výbuchu byla v obchodě naproti restauraci. To, že se nejednalo o náhodu, ale že jí jde o život, pochopí ve chvíli, kdy na ni zaútočí neznámý muž. Stopy teroristického spiknutí vedou k jednomu z jejích kolegů z ambasády. Když ho vyhledá, muž se ji pokusí zabít. Dojde k potyčce a Kate ho zastřelí. Teď má v patách americké úřady, které ji považují za teroristku a vražedkyni i najatého chladnokrevného zabijáka. Začíná honička po celém Londýně. Kate musí dokázat svou nevinu a zmařit plánovaný teroristický útok na náměstí Time Square v New Yorku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (188)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Taky lepší průměr jako minulý počin, ale bylo milé vidět Millu v odstupu času ve výraznější roli. Sice svým výrazným ksichtem by nebyla v reálu tak těžce "objevitelná", ale nebudu rýpat v žánru, kde se to jaksi nehodí a není ku prospěchu věci. Není nad patřičné odlehčení, což snímek ve stylu Run run, podal velmi dobře. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Pierce Brosnan by byl jako záporák fajn. Měl však smůlu, že vyfasoval debilně napsanou postavu zabijáka, kterej by potřeboval intenzivní trénink na střelnici. Věčně unikající diplomatka, která snad na všechno přijde díky náhodám (jenom tak narazit v New Yorku na někoho, koho zrovna hledáte, je už fakt kumšt) nebo invalidní důchodkyně na vozejčku v roli IT experta taky ničemu nepomůžou. Je paradoxní, že snímek, kterej vykresluje bezpečnostní složky jako poměrně neschopný organizace, je zakončenej agitkou na 11. září, která naopak vyzdvihuje spolehlivost bezpečnostních složek. No, jenže minimálně finále dává podobnej (ne)smysl. ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Had so much reconstructive surgery, no one knows what the hell [she] looks like. Výrok kupodivu kupodivu nesměřuje na adresu představitelky hlavní role, nýbrž postavy Hodináře, ústředního záporáka s tváří Pierce Brosnana, který si anti-bondovskou roli zjevně užívá. Jeho viditelné potěšení je jedna z mála věcí, na které se ve filmu dobře kouká. Do masky nestárnutí zahalená Jovovich se coby zodpovědně buzerující bezpečnostní konzultantka ve věci udělování víz stává trnem v oku zlých lidí, kteří považují za vhodné zbavit se jí tak, že vyhodí do povětří půlku Londýna. Jovovich musí prchat. Emericko-britská řevnivost, neschopnost bezpečnostních složek, ustrašení byrokraté, vydírání skrze unesené potomky, pomstychtiví východoevropští vědci. Zápletka není žádný Le Carré, spíš odmocnina po Ludlumovi pošilhávajícího pozdního Forsytha, prostinká patriotistická storka, beroucí zavděk každým klišé až na hranici nechtěné parodie, do jejíhož zábavného hájemství bohužel nevkročí. A jelikož James McTeigue není žádný Soderbergh nebo Greengrass, který by scenáristickou rutinu opentlil alespoň formálními laskominami, a ani rozpočet evidentně neumožnil rozšoupnout se při nějaké povrchně výraznější scéně, výsledkem je jeden nejzapomenutelnějších filmů, které mi kdy prodloužily již tak dlouhou sváteční chvíli. This is complete bullshit, and deep in your scared little souls you all know it. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

OBROVSKÉ PŘEKVAPENÍ!!! ŠEREDNÝ TRANĎÁK MILOŠ JOVOVIĆ VYPADÁ VE SVÉM POSLEDNÍM FILMU NĚKOLIKRÁT SKORO JAKO ŽENSKÁ! Konkrétně vždy tehdy, když ho kamera zabírá z velké dálky, ve tmě, nebo zezadu, což ale bohužel není příliš často... Ale naopak metrosexuál Brosnan nám od Bondí sérky zmužněl a jeho "Watchmaker" se mu na rozdíl od Bonda dá věřit, líbil se mi. No a Angela Bassett je hezčí než za mlada. Možná je to tím že jsem se tak dobře najedl, ale celková atmoška se mi jeví jako uspokojivá, děj je příjemně mozkovýplachový i nechtěně zábavný (60+ IT specialistka s vizáží uklízečky nebo kantýnské), hudba vhodně dramatická, kamera minimálně skákavá a určitě mě tenhle špionážní akčňák bavil víc, než lecjaká Neesonovka nebo Stathamovka. Ale konec je standardně pitomý a čtvrtou fakt nedám, to bych byl magor. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Milla beží o život... Aj keď ten príbeh je v podstate len taký balast, ako aj vážne sa berúca špiónsko-teroristická omáčka, ktorú navyše dochutili niektorými ingredienciami, čo mi v USA hitovkách vyložene dvíhajú žalúdok (patriotický nádych, extra-dôležité bezpečnostné kamery vždy na správnych miestach, nekonečný komplex z 9/11, novoročná NY guľa...), tak som s tým nakoniec problém nemal. Millu mám rád, do takýchto úloh sa bezproblémovo hodí a bavila ma jej chytľavá, nepoľavujúca naháňačka s Piercom, ktorý s anti-bondovskou eleganciou zase ukázal, že nájomného vraha vie zahrať x-krát inakšie (moju najobľúbenejšiu kreáciu predviedol pred 10 rokmi v "The Matador"). Navyše je film kvalitne natočený, príjemne sa pozerá, odohráva sa vo fajn prostredí a má trochu ten old-school nádych, ktorý zafungoval aj v minuloročnom "Jack Ryan: Shadow Recruit". Mne to medzi závalom preefektovaných či preafektovaných akčákov dnešnej doby proste sadlo. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Reklama

Reklama