Reklama

Reklama

Kate Abbottová pracuje jako bezpečnostní expert na americké ambasádě v Londýně. Její kolegové se stanou obětí pumového atentátu v restauraci, kde se konala oslava narozenin jednoho z nich. Ona měla štěstí, protože ve chvíli výbuchu byla v obchodě naproti restauraci. To, že se nejednalo o náhodu, ale že jí jde o život, pochopí ve chvíli, kdy na ni zaútočí neznámý muž. Stopy teroristického spiknutí vedou k jednomu z jejích kolegů z ambasády. Když ho vyhledá, muž se ji pokusí zabít. Dojde k potyčce a Kate ho zastřelí. Teď má v patách americké úřady, které ji považují za teroristku a vražedkyni i najatého chladnokrevného zabijáka. Začíná honička po celém Londýně. Kate musí dokázat svou nevinu a zmařit plánovaný teroristický útok na náměstí Time Square v New Yorku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (188)

Kaka 

všechny recenze uživatele

O třídu lepší než November Man. Scénáristicky promakanější s lepšími postavami a jejich motivacemi. Ze začátku se to rozjíždí velmi dobře a ty oldschool špionážní hrátky prostě vždycky byly, jsou a budou fajn a chvílemi to vypadá, že to může zdatně sekundovat Bournovi. Bohužel pak se to zvrtne a naháněčka po Londýně už je slabší, aby to zakončilo naprosti dementní finále podle toho nejhoršího scénáristického klišé. Naštěstí tvůrcům došlo, že Brosnan je nejšťavnatější jako záporak a tady jeho 100 pure born to kill hitman The Watchmaker byl zatraceně cool. Bohužel jim to došlo až po téměř 15ti letech od jeho největší akční role klaďase a svůdníka žen. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Konečne Milla Javovich v normálnej roli, kde nepredstavuje mimozemšťanku či inú éterickú bytosť. Ale normálnu nezničiteľnú agentku, ktorú nemôže skoliť ani granát, ani Bond na opačnej strane zákona. To klišé, aj keď sa filmu nevyhlo, je aspoň ozvláštnené netradičnou ničiacou zbraňou, svižnou akciou, a zvýraznením rozdielu medzi americkým a európskym prístupom ochrany pred terorizmom. Kým Američania si nevpustia do krajiny ani lekára na konferenciu mimo jeho špecializácie, Európa vystaví bianko vízum pre milióny potenciálnych teroristov. Fact or fiction? ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Taky lepší průměr jako minulý počin, ale bylo milé vidět Millu v odstupu času ve výraznější roli. Sice svým výrazným ksichtem by nebyla v reálu tak těžce "objevitelná", ale nebudu rýpat v žánru, kde se to jaksi nehodí a není ku prospěchu věci. Není nad patřičné odlehčení, což snímek ve stylu Run run, podal velmi dobře. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je to síce, čo sa týka rozprávania značne retro, ale žiadnu nostalgiu za priamočiarimi thrilermi vo mne Survivor nevyvolal. Berie sa nesmierne vážne, aj všetky svoje klišé a nám tak neostáva sa buď previnele baviť, alebo chytať za hlavu. U mňa to bolo tak na preskáčku, pričom v každej ďalšej scéne som sa utvrdzoval v až smiešnej predvídateľnosti deja. No a v podstate v tom spočívala aj jediná zábava z filmu vyplývajúca. Prípadne so sa zabavil na tom, že nadriadená agentka aj po tom, ako záporák odpáli nejakú budovu v Londýne, tvrdí, že hlavná hrdinka vytvára konšpiračné teórie. Ako čistá oddychovka po náročnom dni večer v telke to obstojí, ale v podstate ani nechápem, prečo to išlo v USA do kín a nie hneď rovno na DVD. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

To je tak neskutečně hloupá spatlanina! Přitom potenciál to má, vizuál je skvělý, kameraman kouzlí, co se dá. Ale scénář stojí na vodě. Postavy se chovají jako idioti, policie včetně ministryně obrany věří, že za vším stojí jedna ženská, která přitom asi těžko může být na několika místech současně, důkazy se válí policii u nosu, ale ta je ignoruje, v Londýně vybuchne velká továrna, ale jen jeden, dva lidi ví, že jde o dílo nějakého Hodináře, a policie pořád honí jednu blbou babu, která má víc štěstí než nějakého výcviku a přežívá jen díky obezličkám scenáristy. Prostě to uráží inteligenci. Kdyby si to nehrálo na velký film, ale šlo o tuctové béčko s Van Dammem, ok, proč ne? Ale takhle? Navíc ta politická korektnost - u pasové přepážky se zezadu zabírá muslimka s šátkem a hned vedle jeptiška se šátkem, jako hele, podívejte, je to to samé. Není, fakt že ne. Film v podstatě táhne jen Pierce Brosnan, i když v záporné roli. Mimochodem, nikdy jsem si víc nepřál, aby záporák zmlátil klaďasku, jako tady. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Reklama

Reklama