Reklama

Reklama

Shaolin fotbal

  • Česko Shaolin fotbalista (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sing je nadšený příznivec kung-fu, jehož úžasná "noha z oceli" zaujme slavného fotbalového trenéra. Společně sestaví mužstvo složené ze Singových bývalých šaolinských bratrů, motivovaných vidinou velké peněžní výhry v národním fotbalovém utkání. Ti se díky nevídané kombinaci prvků bojového umění a nově nabytých fotbalových dovedností zpočátku zdají být nepřemožitelní... Dokud nestanou před obávaným Týmem Zla v závěrečné bitvě o titul. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Dokonalý bizár čínské filmografie, na který stojí kouknout kvůli extrémně přehnaným kung-fu scénám při fotbalových utkáních. Zápletka využívá všech nejmožnějších klišé a záporák s týmem Zlých je předem daný už na začátku. Nebýt scének, které jsem objevil na internetu, tenhle klenot bych si určitě nepustil. Když to mám zhodnotit jako celek s hereckými výkony, dějem nebo prací s tempem, musím tomu dát hodnocení kvalitě filmu náležející. Bizár ale stojí zato občas shlédnout, člověk se alespoň pobaví, jak je to cringe. Hodnocení: 45 % ()

anais 

všechny recenze uživatele

Při tomto filmu jsem se vskutku bavil. Nemám sice rád žánr sportovních filmů, ale Stephen Chow to vzal pěkně od podlahy. Vzniklo tak dílko, které je svou kvalitou na míle před takovou Vybíjenou z amerických luhů a hájů. Chow sice neváhá použít humor i poměrně hrubozrný, ten však vyvažují jemnější vtípky, a v neposlední řadě i intenzivní romantická linie. Preferuji sice spíš jeho následující film Kung fu hustle - je ucelenější, propracovanější a například ona romantická linie (ač kratší) je ještě intenzivnější. Kdo se však nedokáže smířit s předčasně ukončeným životem Bruce Leeho, neměl by si Shaolin soccer nechat ujít. Je to jeho nejlepší posmrtný film. ()

Reklama

danco123 

všechny recenze uživatele

Tento film asi nešlo nevidieť, pretože svojho času ho takmer stále vysielali na Markíze. Videl som ho ešte ako menší a pamätám si, ako som s kamarátmi pred panelákom skúšal hrať podobne futbal. Film ako taký nie je zlý, má dosť vtipný dej a určite ma niečo do seba, len možno nie som ten správny divák, ktorého takýto film vie skutočne zabaviť a dostať natoľko, aby ma aj naozaj bavil. Preto mu dávam 40%. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Totálne hustá sračka, ktorú ani nemožno popísať slovami. Demencia vyžaruje z každého záberu. Síce má Chow svoj štýl, ale svoj štýl mal aj Joel Schumacher, keď točil Batmanov. Občas je tam pekný uhol kamery, ale to je všetko. Herci hraju strašne afektovane a sú na úrovni béčkového filmu.futbalové súboje sú nudné a príliš komplikované. Ich nerealistickosť mi neprišla vtipná, ale jedine tak trápna. Rovnako aj efekty. Úbohosť nemá medzí a vrcholí na konci v definitívnom zápase. Mám rád hong kongské akčné filmy (hlavne Jackieho), ale toto ide absolútne mimo mňa. PS: skladateľ kurevsky vykráda Elfmanovu hlavnú tému z prvého Men in Black. ()

duklak2

všechny recenze uživatele

Čínský masakr. Viděl jsem asi půl hodiny a dál sem to nezvládl. Bylo to tak "komické", že jsem musel odejít od televize. Brankář chytá kung fu stylem. To může být opravdu možné jen u občanů, kteří mají oči tak nějak ze "šikma":-) Po delší době mě napadlo, že si film pustím na DVD, ale nakonec k tomu nedošlo. A ani mě to nemrzí. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • V Chowově dalším filmu Kung-fu mela se objeví narážka na tento film. Chow tam narazí na pár kluků hrajících fotbal, vezme jim míč, předvede pár triků, potom ho rozšlápne a zakřičí "Už žádný fotbal!" (Morien)
  • Wei Zhao , která ve filmu hraje Mui, v době natáčení neuměla kantonsky, a proto je její postava ve filmu jediná, která mluví standardní čínštinou. (Raztubyl)
  • Všechny záběry napodobující tzv. "bullet-time" efekt, známý například z Matrixu (kdy kamera během jednoho okamžiku obletí v kruhu celý pohybující se objekt a ten je tím pádem jako by zmrazen v pohybu), vznikaly za pomocí pouhých dvou kamer a dojem "zmrazení" byl dodatečně generován počítačem. (Morien)

Související novinky

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

22.09.2008

Když jsme naposledy psali o adaptaci legendárního rozhlasového a komiksového seriálu The Green Hornet, která je vysněným projektem komika Setha Rogena, spekulovalo se o tom, kdo si zahraje šikmookého… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno