Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární závoďák Blesk McQueen z ničeho nic zjistí, že ho nová generace závodních aut poslala mimo závodní dráhu, kterou nade vše miluje. Zpátky do hry mu může pomoci pouze mladá automechanička Cruz Ramirezová, která však sama pomýšlí na vítězství a inspirace od Doktora Hudsona Horneta. Slavný závoďák s číslem 95 musí ve Zlatém pístu všem dokázat, že nepatří do starého železa. (Falcon)

(více)

Videa (37)

Trailer 4

Recenze (263)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Důstojné rozloučení s jednou z nejpromyšlenějších (nejen) Pixarovských sérií. Tématika mě jako snad každého kluka už jako malého uhranula a originalitu jsem dokázal ocenit již v tak útlém věku. Jak už je ale nastaveným pravidlem, zrovna osudově třetí díl je již jen tím riskem s vidinou zisku, který nechvalně těží z úspěchu svých předků. Mě ale dost štvala odvaha narvat do nového dílu co nejvíce inovace a co nejvíce se přizpůsobit dnešnímu dětskému obecenstvu, které je afektováno světem technologií zdaleka mnohem více než jsme byli my, jen před deseti lety ve stejném věku. A tak beru trochu rozporuplný poslední velký animovaný závod za ‘sladkou’ tečku na závěr a doufám, že nikdy nepřijde nápad značku dále křísit. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Opakuje se osnova prvních Aut ruku v ruce s třetím i čtvrtým Rockym a navíc i špetkou Creeda. V první půli to sotva chytá dech (což speciálně omladina snáší s ošíváním), ve druhé (a především pak v závěrečné půlhodině) ho to však přeci jen chytá (a omladina již ani nedutá), šlápne se na plyn a finišuje to jako solidní "hračkářský merchandising Aut posilující" sázka na jistotu v dechberoucím technickém provedení. Výrazně lepší dvojky, o něco horší jedničky a již několikáté potvrzení, že Pixar v celovečerní tvorbě ztratil šmrnc a jede na tovární volnoběh. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). Na první díl Aut to nemá, ale dvojku tento díl předčí. Ukazuje, že technologie jde stále dopředu a že McQueen jako třeba Usain Bolt musí uznat, že přišel čas předat štafetu mladším. Vizuálně je to pastva pro oči a ze začátku to má skvělé tempo. Poté to na chvíli poleví, ale závěr je opět skvělý. Že to jsou Auta, na kterých jsem vyrůstal tak je mi líto jim nedat 5*..Zaslouží si to. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[78%] Vyvrcholení trilogie autíček se zde neslo ve velmi nostalgickém duchu. Takže opět to bylo zábavné a vtipné, ale mnohem méně – spíše to bylo pojato mnohem dospěleji s velmi citlivým přístupem. A určitě to nebylo na škodu. Blesk McQueen byl opět dobrý, stejně jako bláznivý kámoš Burák. Finále mě trochu překvapilo, ale za mě dobrá pointa. Hodně se to zaměřovalo na závody a ta animace zde dosáhla opravdu velké preciznosti! Chvílemi jsem si myslel, že sleduji závodní hru. Takže jako ukončení téhle trilogie to asi lépe dopadnout nemohlo, i když se tu našlo pár nedostatků, ale ty vem čert. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najväčším plusom Áut s poradovým číslo tri nie je príbeh, ale to, ako úžasne vyzerajú. Čo by sa mohlo dezinterpretovať ako niečo v tom zmysle, že príbeh je slabší, ale všetko zachraňuje vizuál. Nie je to pravda, skôr len dôkazom toho, že Autá 3 skutočne vyzerajú dokonale. Dokonca aj ten predvídateľný príbeh má v sebe originálne momenty a záverečný zvrat ma celkom slušne prekvapil, on totiž posúva celú sériu do akejsi ďalšej fázy a je jasné, že už neexistuje cesta späť, asi ako v Rockym, z ktorého sa stal Creed a podobne to bude zrejme pri štvorke, ak niekedy vznikne. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (19)

  • Jezdec Formule 1 Esteban Gutiérrez, velký fanda pixarovských filmů, nadaboval svou postavu ve filmu sám. (Gremmie)
  • V mnoha scénách, jako například při odvozu Bleska do nového centra Nerezky, nebo při zkoušení rychlostní jízdy na pláži, nesedí stínová kompozice, stíny zde buď chybí, nebo jsou v každém záběru z jiného směru. (PAULOO)
  • Prvýkrát v sérii sa neobjaví v hlavnej roli protivníka automobil zelenej farby. (LuiCJ)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Reklama

Reklama