Reklama

Reklama

Black Bullet

(seriál)
  • Japonsko ブラック・ブレット (více)
Trailer 2

Epizody(13)

Obsahy(1)

V roce 2021, kdy je svět zdevastován pandemickými parazitickými bytostmi Gastrea, přenášejícími specifický virální virus, po jehož zasažení se z lidských hostitelů stávají stejné animální bytosti, postrádající byť i ty sebemenší lidské vlastnosti, jsou pozůstatky kdysi globálně prosperující lidské společnosti zahnány do poslední bezpečné zóny, výspy, nacházející se v hlavní japonské metropoli, v Tokiu. Pandemický virus ale větší či menší měrou prosakuje i skrze obranný val, a tak se matkám rodí potomci, v nichž dřímají zárodky viru, díky němuž mají novorozenci nadlidské schopnosti. Ty jsou shodou okolností také jejich záhubou, neboť lidé je vnímají jako potenciální hrozbu, jako virus, který je nutno eliminovat. Děti, převážně dívky, neboť modifikovaný virus v době stádia vývoje lidského embrya potlačuje mužské hormony, společností zavržené a označené pomyslným cejchem "prokleté", jsou vlastními matkami odstaveny a vystaveny krutým podmínkám, v nichž samy bojují o vlastní přežití, a často umírají. A nebýt speciálního útvaru Civil Securities, zabývajícím se potlačováním expandujících bytostí z poza obranného valu po celé jeho délce, jehož členové díky svým schopnostem, a s vysoce moderní armádní technikou, bojují v párech právě s těmito dětskými vyvrženci, byl by život pro mnohé z nich tím nejhorším představitelným zlým snem. S přibývajícími útoky parazitických bytostí hrozí izolovanému městu fatální hrozba, neboť jeden z obranných monolitů se pod vahou útoků hroutí, obranná schopnost valu tak přestává plnit svoji primární funkci a tisíce hladovějících bytostí, mnohdy dosahujících abnormálních rozměrů, míří do útrob modernizovaného města, přímo k jeho bezbranným obyvatelům. Jejich poslední nadějí na záchranu jsou heroičtí členové Civil Securities, kteří společnými silami čelí kvantitativně převyšujícími náporu parazitických bytostí. Za koordinovaným útokem parazitů se ale skrývá mnohem víc, než jen animální dravost. (Conspi)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (21)

seth82 

všechny recenze uživatele

To hodnotenie by bolo možno aj vyššie, ale strašne mi liezol na city Rentaro s tým jeho večným vyrevovaním a preskakujúcim hlasom. Doteraz ma v anime vedeli rozhohniť iba ženské postavy, prípadne všetky tie malé zvieratká, ktoré sa v niektorých žánroch objavujú, no toto vrieskanie a chrchlanie ma neuveriteľne rozladilo. Holt, nie všetko môže byť dokonalé...Príbeh ako-tak dobrý (niečo podobné sme tu už ale videli X-krát), postavy ničím výnimočné, jednoducho už to tu raz bolo... ()

Madsbender

všechny recenze uživatele

Existujú dve možnosti, čím sa tento seriál javí byť. Za prvé, jedná sa o rafinované dielko s luxusným fanservisom, brilantným popkultúrnym podfarbením, hojne rozsiatymi odkazmi a referenciami, a brilantnou fúziou akcie, temného príbehu a humoru. Len povážte - vpád prvej Gastrei pred diváka je podporený zvučkou ako z kaiju filmov 60. - 80. rokov, hudba z OP pripomína obstarožné anime kúsky z minulého storočia, máme tu uchechtaného záporáka, ktorý chce zničiť svet a malé dievčatká, ktoré sú zneužívané svojimi "podporovateľmi" (aký to termín pre pedofilov, to skrátka inde ako v Japonsku nevymyslia) na boj so zmutovanými monštrami. Za druhé, je to hlboko podpriemerný flák z bitúnku, u ktorého je príbeh úplne druhoradý, hyperhysterické postavy bežné, obdivovanie poprsia ženských hrdiniek na mieste, demencia nákazlivá a preskoky medzi frenetickou akciou a infantilnými rádoby humornými vsuvkami vyriešené tak skvele, až sa mi v hrdle vzpriečila včerajšia večera. Ja osobne sa teda prikláňam k druhej teórii, ale definitívny ortieľ vynesiem až po dobehnutí série. Prvé dve epizódy: 20% ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zhrnutie epizód: oplatí sa pozrieť prvé 4 epizódy a posledné 3. Zvyšok sa dá v pokoji vypustiť a divák nemá pocit, žeby o niečo zásadné prišiel. Prikladám aj pár výborných hlášok najtemnejšej postavy zo všetkých, bohužiaľ som ich videl len v angličtine. „Papa, can I kill them?“ „You may kill half of them.“ -„So this is death... So this is war. Marvelous!“ ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Black Bullet je dosť ťažký oriešok na posudzovanie lebo toto anime má trošku volnú formu a strašne sa ponáhľa, aby ukázalo čo najviac zo sveta a tým aj zaujalo, ale všetko má svoj čas a tak budovanie príbehu je zrýchlené, ale zaujímavé. Postavy nie sú nejako prepracované, ale sú zaujímavé a bavia. Podobný nápad ako toto anime má malo veľa filmov, alebo aj anime v podstate treba chrániť nejakú oblasť zabezpečiť ju a vonku je "peklo" svet kde sú príšery, a čo majú za úlohu hlavný hrdinovia? Vlastne svet v ktorom nie je jasné čo sa môže stať zajtra a svet je natoľko krutý, že netreba brať ohľad ani na svojich vlastných ľudí, lebo prežije ten najsilnejší. Jednotlivé postavy majú svoje vlastné nezameniteľné schopnosti a to sme už videli všade nie? Čím je teda anime Black Bullet samo o sebe špecifické a nezameniteľné? Pravdou je to, že ničím a preto vlastne baví, lebo si zobralo z podobných počinov to najlepšie a snaží a divákom ponúknuť to čo mali inde radi... Pre mňa by určite nebolo na škodu keby tento počin mal viac dielov a svet ukázal pomalšie nechal tak povediac diváka spadnúť do príbehu. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Jo dobrý to bylo, dobrý no.........jo zní to trochu křečovitě, no bodejť by ne. Když vezmete v potaz že to je další seriál, který je ukončen ve chvíli, když to začalo být zajímavé. A až moc otázek bylo nezodpovězených, a věřím tomu že za vším tím stojí někdo schopnější, než trapný brejloun a bratr který se zjeví ke konci. K bratrovi sem za těch pět minut, nestihl pocítit nenávist, takže to s ním bylo trochu zvláštní. Jo a taky mně štvalo, že v akčních scénách některé postavy začali pojmenovávat svůj styl úderu/chvatu či stylu se kterým budou bojovat. No né tak tohle je fakt rušivý element, a totálně to odvádělo pozornost, tím pádem akce neni čistá. Ale pozor né že by akce byla špatné, víc jak dobrá, katany, bojová umění, střelné zbraně jooo dojde na bezbolestnou, akce je prostě fajn. Akorát to pojmenování to bylo fakt divné, další věc co mi vadila, je ta perverznost, ze začátku to ani tak nevadilo, ale jak šel čas, tak nebyl díl, kdyby nebyla nějaká úchylnost. Když v každém díle, desetiletá holčiny navrhují sedmnáctilétému hrdinovi, že si ho v brzké době vezmou a abych do nich pustil trochu té lásky, tak přesně po sto padesáté, to začalo bejt fakt trapný a nepříjemně úchylný. Příběh jako takovej neni špatný, má svoje překvapení a napjatý situace, jen to chtělo dotáhnout. Některé postavy sou v pohodě aaa některé zase ne, osobně sem žádné nijak výrazně nepřilnul, možná jich tam bylo až moc, takže žádná z nich nemohla vyniknout. Upřímně moc nechybělo a díky tomu bych, se na to vykašlal a celý seriál zavrhl. No neudělal sem to, ale zase se by se nic nestalo, kdybych to nechal bejt. Je to sice fajn seriál, ale má to prostě chyby a velký, trochu hořká pachuť zůstává po zhlédnutí. ()

Galerie (89)

Reklama

Reklama