Reklama

Reklama

Black Bullet

(seriál)
  • Japonsko ブラック・ブレット (více)
Trailer 2

Epizody(13)

Obsahy(1)

V roce 2021, kdy je svět zdevastován pandemickými parazitickými bytostmi Gastrea, přenášejícími specifický virální virus, po jehož zasažení se z lidských hostitelů stávají stejné animální bytosti, postrádající byť i ty sebemenší lidské vlastnosti, jsou pozůstatky kdysi globálně prosperující lidské společnosti zahnány do poslední bezpečné zóny, výspy, nacházející se v hlavní japonské metropoli, v Tokiu. Pandemický virus ale větší či menší měrou prosakuje i skrze obranný val, a tak se matkám rodí potomci, v nichž dřímají zárodky viru, díky němuž mají novorozenci nadlidské schopnosti. Ty jsou shodou okolností také jejich záhubou, neboť lidé je vnímají jako potenciální hrozbu, jako virus, který je nutno eliminovat. Děti, převážně dívky, neboť modifikovaný virus v době stádia vývoje lidského embrya potlačuje mužské hormony, společností zavržené a označené pomyslným cejchem "prokleté", jsou vlastními matkami odstaveny a vystaveny krutým podmínkám, v nichž samy bojují o vlastní přežití, a často umírají. A nebýt speciálního útvaru Civil Securities, zabývajícím se potlačováním expandujících bytostí z poza obranného valu po celé jeho délce, jehož členové díky svým schopnostem, a s vysoce moderní armádní technikou, bojují v párech právě s těmito dětskými vyvrženci, byl by život pro mnohé z nich tím nejhorším představitelným zlým snem. S přibývajícími útoky parazitických bytostí hrozí izolovanému městu fatální hrozba, neboť jeden z obranných monolitů se pod vahou útoků hroutí, obranná schopnost valu tak přestává plnit svoji primární funkci a tisíce hladovějících bytostí, mnohdy dosahujících abnormálních rozměrů, míří do útrob modernizovaného města, přímo k jeho bezbranným obyvatelům. Jejich poslední nadějí na záchranu jsou heroičtí členové Civil Securities, kteří společnými silami čelí kvantitativně převyšujícími náporu parazitických bytostí. Za koordinovaným útokem parazitů se ale skrývá mnohem víc, než jen animální dravost. (Conspi)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (21)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Za mě se vší upřímností mírné překvapení, hlavně kvůli první polovině. I když mi svět nepřipadá dostatečně vysvětlený, dokázal jsem si ho zhruba přirovnat k světu Darker than Black, který též popisuje uzavřený Tokio před vnější pohromou, přičemž se ve městě objevují nadpřirozené následky vedlejších účinků onoho externího okolí. Hlavní postava se chová a přemýšlí poměrně racionálně; častokrát se nacházím, že bych reagoval stejně a to je pro mě dobrá známka. Příběh nabízí rozumnou hloubku a divák je zvědavý, proti čemu lidstvo stojí a co jsou zač ony proklaté dívčiny. Ano, nevadilo by mi, kdybych pro jednou byl ušetřen světu lolitek, ale dejme tomu, že zde nejsou využívány pro naplnění úchylnějších potřeb oplzlejších diváků. O to smutnější je poté drobný sešup kvalitou s blížícím se konci, kdy jakoby dochází nápady a začíná to být zbytečně přímočarý a pro mě i trochu nepochopitelný. Samotný konec je vůbec podivný, protože veme problematiku seriálu úplně stranou a nabídne obočí-zvedající cliffhangeřík. Animace slušná, opening a ending se docela vyjímaly. Víc netřeba dodat. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Hodně dobře vyvážený anime. Obával jsem se, že z toho bude slátanina, ale konci se to ukazovalo čím dál lépe. Sci-fi - ano, sice bychom mohli toho nepřítele nazvat hmyzem, který se objevuje jinde, ale pořád je to do určitý míry originální. U technologií je určitý kompromis mezi současností a budoucností. Komedie - sem tam ano. Jednotlivé vtipné scény nejsou hlavním obsahem a vždy jsou vhodně umístěny jako odlehčení. Krimi - to možná tak poskromnu (alespoň z toho není klasická detektivka). Akce - tohoto prvku je tu asi nejvíce. Boje nejsou nudné a neopakují se neustále jedny a ty samé situace dokola, kdy je tu určitá rozmanitost. Nejvíce asi musím na tomhle anime pochválit ony začleněné filosofické, psychologické a politické otázky. Po celou dobu se ony abstraktní myšlenky celkem drží v určité umírněnosti a nejsou zbytečně složité. Napínavosti a překvapení je tu také dost. Sem tam se dočkáme i náznaky romantiky. Jak už jsem psal - autoři si na tomhle opravdu dali záležet, kdy se jedná o celkem žánrově rozmanité anime, kdy každý prvek je správně vybalancován. Animace je velice dobrá a hudební stránka vystihuje většinou danou atmosféru. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Máme tady postapokalyptickou budoucnost, kde jsou lidé prakticky odříznuti od okolí a uzavřeni v několika městech chráněných jakýmsi polem a kdy je pravidelně ohrožují různí přerostlý brouci (označováni jako Gastrea) a prakticky jediným, kdo s nimi dokáže adekvátně bojovat jsou lolitky, které jsou nakažené jejich DNA, díky čemuž jsou však ostatními zpravidla nenáviděny a tak musí žít na okraji společnosti... Že to zní dost divně, no pro člověka co viděl Attack on Titan a viděl co to s komunitou anime fanoušků dělá to vlastně ani nic překvapivého není... Navíc tohle anime mělo asi vše co mě dokáže ihned nadchnout a zaujmout. Postapokalyptický svět je jedním z mých nejoblíbenějších prostředí, hmyz je jedním z mých nejoblíbenějších protivníků a tady se mi dostává v různých tvarech, velikostech a provedeních a roztomilé lolitky s unikátními povahami jsou nejoblíbenější anime postavy. Animace byla velmi pěkná až na ty CGI příšery, kterým toto provedení občas lehce ubíralo na děsivosti, hudba se mi také líbila a do děje mi celkem slušně pasovala. Charaktery mě také velmi bavily, Enju jsem si zamiloval během pár sekund a ještě dnes jí považuji za jednu z nejroztomilejších anime postav co jsem zatím viděl. Satomi mi přišel naprosto v pořádku a neměl jsem problém se do jeho postavy vžít, choval se zkrátka tak, jak bych se v jeho kůži choval i já. I další charaktery mě zaujaly, ať už to byla roztomilá Tina Sprout, Kisara, která mě ale zaujala až v poslední episodě a taky Kagetane, který byl jako záporák prostě skvělý. Nejvíc se mi líbilo prostředí v jakém se to odehrávalo a na mě opravdu působilo depresivně a obzvlášť jsem nenáviděl společnost za to jak se k prokletým dětem chová a také jsem dost prožíval smrt každé nebohé lolitky a tak jsem měl mizernou náladu docela často. I děj mě bavil a tak jsem každou další episodu očekával s nadšením. Jistě toto anime bude mít pro ostatní určitě spoustu nedostatků, ale pro mě se zde sešlo mnoho aspektů co mě baví a v provedení více než uspokojivém a proto za sebe nemám nejmenší problém tomu dát 5*, protože tohle je pro mě "ušité na míru". 10/10 ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Naprosto standardni variace na "drsny hrdina s traumatem", "mala supersilna holcicka", "podivne bytosti, co chteji vyhladit lidstvo", "politicke pletichareni na urovni zakladni skoly" a "nastavovani zrcadla dnesni dobe". Jen proto, ze jsem takove cune bez vkusu, ktere je jednoduche pobavit a zaujmout, davam tohle hodnoceni, ale vetsina normalnich divaku, co se tehle neustale dokola omilane formulky uz prejedli, at si predstavi radeji slabsi 3 hvezdy, at pak nejsou zklamani. Je to pitomy, kdyz jsem s anime zacinal pred patnacti lety, skoro kazdy novy serial a film byl uzasny a originalni. Ted je stesti, pokud se nahodou objevi dva tri zajimave napady v peti hodinovem serialu... ()

Madsbender

všechny recenze uživatele

Existujú dve možnosti, čím sa tento seriál javí byť. Za prvé, jedná sa o rafinované dielko s luxusným fanservisom, brilantným popkultúrnym podfarbením, hojne rozsiatymi odkazmi a referenciami, a brilantnou fúziou akcie, temného príbehu a humoru. Len povážte - vpád prvej Gastrei pred diváka je podporený zvučkou ako z kaiju filmov 60. - 80. rokov, hudba z OP pripomína obstarožné anime kúsky z minulého storočia, máme tu uchechtaného záporáka, ktorý chce zničiť svet a malé dievčatká, ktoré sú zneužívané svojimi "podporovateľmi" (aký to termín pre pedofilov, to skrátka inde ako v Japonsku nevymyslia) na boj so zmutovanými monštrami. Za druhé, je to hlboko podpriemerný flák z bitúnku, u ktorého je príbeh úplne druhoradý, hyperhysterické postavy bežné, obdivovanie poprsia ženských hrdiniek na mieste, demencia nákazlivá a preskoky medzi frenetickou akciou a infantilnými rádoby humornými vsuvkami vyriešené tak skvele, až sa mi v hrdle vzpriečila včerajšia večera. Ja osobne sa teda prikláňam k druhej teórii, ale definitívny ortieľ vynesiem až po dobehnutí série. Prvé dve epizódy: 20% ()

Galerie (89)

Reklama

Reklama