Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Mami! je příběhem dospívajícího Steva s diagnózou ADHD a jeho mámy Diane, která i přes doporučení odborníků trvá na tom, že svého syna dokáže zvládnout, a že její syn dokáže zvládnout školu. Když do jejich života vstoupí ještě utrápená sousedka Kylea, vydají se společně na hodně divokou jízdu, kdy se záchvěvy štěstí, bezpečí a spokojenosti v mžiku mění na eruptivní výbuchy násilí a hlubokou beznaděj. Nahoru a zase dolů, jak už to tak v životě bývá. (Artcam Films)

(více)

Recenze (232)

Joshua2121 

všechny recenze uživatele

Rýchly vpád do deja; nezvyčajný vzťah, vtipná scéna, šok moment, nudný dialóg, krásna scéna, šok moment, nádej, šok moment, depresia, šok moment, beznádej, šok moment, sloboda. Film plný špeciálnych efektov pre dušu, vyjadrený korenistým slovníkom protagonistov s nenahraditeľnými hereckými výkonmi v doprovode skvele namixovaného soundtracku. ()

Gamine 

všechny recenze uživatele

Silné, zábavné, smutné, nadějné drama.. atmosféra je tu docela jedinečná, asi hodně díky tomu zúženému formátu a zaměření na detaily z velké blízkosti, vytváří to napětí, co se může stát v příštím momentu a díky živelnosti obou hlavních postav se může stát skoro cokoli. Soundtrack jako takový by mi asi nic neříkal, ale v kombinaci s těmi scénami fungoval geniálně. ()

Jurcekk 

všechny recenze uživatele

Výborná prvá hodina. Mazec! Keď sa uchýli ku klišé tak to slabne. Celkovo ale výborné. Ma rozosmiali párkrát. ()

raikonen16 

všechny recenze uživatele

Dolanova filmová symfonie s více než zvláštní kamerou, okořeněná perfektními hereckými výkony, navíc výběr hudby je naprosto bezchybný. Brnkání na emotivní struny je velmi dobře dávkováno po celý film a ten Vám ještě dlouho zůstane v paměti. Xavier Dolan roste každým filmem. ()

TurboMaster 

všechny recenze uživatele

Jenom to ne. Dolanovy filmy jsou priserny a tenhle je snad dosud nejhorsi. Bod za napad a druhy bod za nektere herecky solidni chvile. Jinak je to klasicky hystericko-emo artovy film v tom nejhorším slova smyslu. ()

krchopetra 

všechny recenze uživatele

Môj prvý film od Dolana, ktorý odštartoval totálnu závislosť na jeho snímkoch. Smutný príbeh, ktorý donúti ku zamysleniu a vcíteniu sa do konania postáv. Mami! dostáva na plátno chvíle, ktoré sú v živote tými najkrajšími, aj keď je to napríklad len jednoduchá scéna na bicykli. Dozdobí ich hudbou, ktorú by ste normálne ani vôbec nechceli počúvať. Ale tu pri nej plačete. Skvost. ()

90125 

všechny recenze uživatele

Toto ze natocil 25 rocny chalan ? Nuz teda poklona. Uz len fór so zmenou aspect ratio je obdivuhodny. Postavy su vacsinu filmu akoby uzavreté v stiesnujucom priestore svojich problemov a nedari sa im dostat sa von. Ked Steve v momente euforie "otvorí obraz" do šírky, prezival som ako divak podobny pocit nadychu do plnych pľúc, ako postavy vo filme. Mommy, to su emocie na plny plyn. Laska, nenavist a tenucka hranica medzi tym. Herci su skvelí, skoro az prehnane autentickí a Steve prehnane nesympaticky. S jeho mamou som mal zo zaciatku tiez problem, ale casom som jej prisiel na chut. Skoda, podla mna nedotiahnutej, najzaujmavejsej postavy tejto trojky, susedy. Jej sposob terapie na Steva a autoterapie na seba je to najsilnejsie co film prinasa a zasluzilo by si este viac priestoru. Zivot je krasny, hlavne mat co najmenej diagnoz. 74 % ()

vyhnalek 

všechny recenze uživatele

Strhující herecké výkony, dialogy ostré jako břitva, nápaditá kamera a správně zvolená hudba v pozadí. Film, který se vám vryje po kůži. Jen možná až zbytečné rámování jakoby ve fiktivním světě. Pro mne nejlepší film MFF KV 2014 ()

Nader 

všechny recenze uživatele

49th KVIFF. Rána pěstí přímo do srdce.Skvostné, intenzivní, bolestné.Na scénu, doprovázenou Wonderwall a rozšířeným plátnem nelze zapomenout. ()

directeur 

všechny recenze uživatele

Naprosto úchvatný snímek. Vtipné, výstižné, neotřelé. Bezkonkurenční závěr!!! Při recenzi tohoto filmu mně docházejí slova. ()

Konev odpad!

všechny recenze uživatele

Uřvaný film, ve kterém je to samé sprosté slovo, o děsném vztahu mámy se synem. Ani jeden nedokáže žít normálně. No, hnus fijalovej to je... ()

kokoro 

všechny recenze uživatele

Film strieda pasáže, počas ktorých od napätia medzi postavami divák ani nedýcha, so scénami, v ktorých sa zase musí usmievať. Milujem filmy zo zmyslom pre detail, a Xavier Dolan si dáva na detailoch zvlášť záležať. Záber na obyčajné nafukovanie žuvačky vyvolá v divákovi podivuhodný, radostný pocit, takisto som od úžasu ani nedýchal pri mamičkinom monológu o tom, ako jej syn dáva zabrať, ktorý kamera celý zabrala zozadu počas toho ako herečka kráčala dopredu. Nakoniec sa obzrela a zistila, že syn je preč. Dolan v jednom kuse vytvára opojnú atmosféru vďaka emóciámi nabitým scénam a divák sa chtiac-nechtiac zapletie do vzťahov hlavných postáv a začne mu na nich skutočne záležať. Dramatický koniec všetko zaklincuje. ()

Pollini 

všechny recenze uživatele

Nejsou v tom žádné originální situace, ale ztvárnění je úchvatné a herecké výkony strhující, nemluvě o závěru. ()

Mitsouko 

všechny recenze uživatele

Uvrieskaná socialna dráma. Trojuholník - psychicky chorý syn s násilnickými vsklonmi, jeho matka ktorá sa aj v štyridsiadke snaží vyzerať a chovať ako puberťáčka a tajuplná suseda o ktrorej sme sa paradoxne nedozvedeli nič. A všetci po sebe vrieskajú a nadávajú si. Celé zlé. ()

Orsi 

všechny recenze uživatele

Dolan se neuvěřitelně rychle vyvíjí, a způsob jakým dokáže vyjádřit emoce postav je unikátní. Všechny detaily, hrátky s barvami, obrazem, písničkami. Vše do sebe perfektně zapadá a vytváří nám pohled na život jednoho (ne)obyčejného dospívajícího chlapce. Do děje se velmi rychle vžijete a poté už vás nepustí. Za mě osobně jedno z nejlepších dramat vůbec. ()

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

PF 2015

PF 2015

31.12.2014

Z celovečerních filmů, uvedených do našich kin v roce 2014, v ČSFD žebříčku nejlépe hodnocených filmů zatím vyhrává režijní mág David Fincher. Jeho precizní thriller Zmizelá o chlup porazil i Nolanův… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Dolan se učí anglicky

Dolan se učí anglicky

14.12.2014

„Zázračné dítě" a miláček festivalů, kanadský frankofonní režisér Xavier Dolan je v současnosti nejmladším světově uznávaným režisérem. Svůj první film – Zabil jsem svou matku (2009) - natočil v… (více)

Reklama

Reklama