Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Královský písař Janek (Matouš Ruml) a princezna Amálka (Monika Timková) myslí hlavně na různé legrácky a vylomeniny. Na hradě se chystá slavnost a vše se zdá zalité sluncem. Právě v tu chvíli se ale objeví temný mrak v podobě tří bohatých návštěvníků v čele s urozeným panem Dietrichem (M. Kramár). Podivná krádež jejich truhlice plné drahých kamenů, ze které je obviněn Janek, uvede události do pohybu. Janek, aby si zachránil život, musí zmizet. Amálka, jejíž ruku si nárokuje Dietrich jako náhradu za ukradený poklad, ho brzy následuje. Společně musí najít pravého viníka loupeže, jejíž kořeny sahají hluboko do minulosti, odhalit záhadu tajemného znamení na Dietrichově paži a napravit jednu dávnou křivdu. Přitom oba zjišťují, že jsou si čím dál tím bližší a láska na sebe nenechá dlouho čekat. Jenomže pronásledovatelé jsou jim v patách… (Česká televize)

(více)

Recenze (356)

hippyman 

všechny recenze uživatele

Zkrátka a dobře (co dobře, vlastně špatně): vcelku originální zápletku zabíjí veskrze ubohý scénář. Nemůžu si pomoct, ale moderní jazyk a akce v tomhle rozsahu prostě do pohádky nepatří. Nesváteční guláš hoden pouštění snad jen v neděli na vytrávení (otrávení?) po svátečním poledním... guláši. 40% ()

Sinn 

všechny recenze uživatele

Nepovedené a na vánoční pohádku neskutečně slabé. Princezna nesympatická, nudná a charakterově dost plochá, Matouš Ruml roztomilý, ale mnohdy přehnaný, jeho akrobatické kousky směšné. O dalších postavách zbytečné mluvit, snad jen kromě Nárožného, ten byl naopak nejzajímavější, nejvtipnější a nejpohádkovější postavou. Velké zklamání. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že tato pohádka "měla na to", dostat se v hlavním vysílacím čase na televizní obrazovku o Vánocích. Kromě toho, že v ní bylo dost akce, byl příběh prostoduchý, stejně tak jako mnohé postavy, včetně pana krále. Zpočátku se mi styl vyprávění příběhu líbil, párkrát jsem se zasmál, postupně ale přešel děj do zkratkovitosti a postavy se chovaly čím dál tím hloupěji. Snad kromě Jiřího Hány a Jiřího Bartošky mě žádná z postav neoslovila, Matouš Ruml na trůnu působil stejně komicky, jako Radim Kalvoda jako velitel. O Vánocích již bylo určitě hůř, ale na tuto pohádku asi bez problémů zapomenu a rozhodně ji nebudu vyhledávat ani v jiném, než Vánočním čase. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Zda si dovolím zásadně změnit názor. Když jsem to viděl poprvé, tuto pohádku jsem rychle odsoudil, ale když to trochu porovnám se současnou pohádkovou tvorbou, tak tohle vlastně není vůbec tak špatné. Konečně se trochu pracuje s hudbou, kamerou, herci jsou skvěle vybraní a vlastně k Vánoční atmosféře se tahle televizní pohádka docela hodí. Takže se omlouvám za moje první odsouzení a dovolím si 1 hvězdu přihodit. 65% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MAMI, TAK JÁ BUDU MÍSTO PÍSAŘEM KRÁLEM. NEVADÍ?“. …" /// Kdy už konečně pochopěj, že pohádku nedělaj postavy, co se chovaj jako kreténi, ale scénář. Ať si klidně princezna s ostatníma holkama hraje „mezi kozy“, ale probůh ten písař by snad neměl bej úplně blbej! Snacha vytřískat z toho víc, se Janákovi upřít nedá, ale kamerou děj nenaplníš. A tak nezbejvá, než vypnout nejvýkonnější grafickej čip na světě – představivost. Každá myšlenka totiž zabíjí logiku a chování postav odpovídá tuctový studiový (pohádkový?) inscenaci. A místo, aby se něco dělo, tak se plká. Nejsledovanější pohádka Štědrého dne. A další den vyhrajou Babovřesky. Sláva ti národe český! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Založil jsem aktivistickou skupinu, která má dostat písaře (všechny) na hrad. 2.) Prostě něco hledám! /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Galerie (77)

Zajímavosti (10)

  • Během natáčení byly využity kulisy ze seriálu Borgia (od r. 2011). (M.B)
  • „Měli jsme s Matoušem jednu dramatickou scénu na lodičce. Měli nás táhnout, ale Matouš rozhodl, že budeme plout sami. Jenže najednou se začala lodička naklánět. Tahali nás na poslední chvíli z vody. Najednou byly z pětikilových šatů stopadesátikilové a bylo to drama. Matouš se hrozně omlouval a já byla ráda, že to byl poslední záběr dne,“ prohlásila Monika Timková. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)
  • Hercům se v scénách v řece dolívala teplá voda. (M.B)

Reklama

Reklama