Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Královský písař Janek (Matouš Ruml) a princezna Amálka (Monika Timková) myslí hlavně na různé legrácky a vylomeniny. Na hradě se chystá slavnost a vše se zdá zalité sluncem. Právě v tu chvíli se ale objeví temný mrak v podobě tří bohatých návštěvníků v čele s urozeným panem Dietrichem (M. Kramár). Podivná krádež jejich truhlice plné drahých kamenů, ze které je obviněn Janek, uvede události do pohybu. Janek, aby si zachránil život, musí zmizet. Amálka, jejíž ruku si nárokuje Dietrich jako náhradu za ukradený poklad, ho brzy následuje. Společně musí najít pravého viníka loupeže, jejíž kořeny sahají hluboko do minulosti, odhalit záhadu tajemného znamení na Dietrichově paži a napravit jednu dávnou křivdu. Přitom oba zjišťují, že jsou si čím dál tím bližší a láska na sebe nenechá dlouho čekat. Jenomže pronásledovatelé jsou jim v patách… (Česká televize)

(více)

Recenze (356)

Siegmund 

všechny recenze uživatele

V pohádce se mi nelíbily především paruky, a to ať už Jiřího Bartošky nebo Petra Nárožného. Také princezna se mi nelíbila; no hlavně, když se líbila Dietrichovi a Jankovi :-). Primitivní děj byl uměle protahován. Nikdo z herců mě svými výkony neupoutal. Zhlédnutí tohoto filmu bylo pro mne jednoznačně ztrátou času. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Na Štědrý den byla zase taková slabota prostě... Nejslabší ze všech tří vánočních pohádek na ČT1 letos.... teda loni, jen jsem teď měla kapku zpoždění s komentáři :) Pár světlých vtipných chvilek tu bylo jako když si navlíkala punčochy a on se potají koukal a když si ho všimla, tak jen řekl "Vždyť už spolu utíkáme, tak co?" Tak to už jste na to rovnou mohli skočit, když už spolu utíkáte, co? "Hodně velké veselí? Mají třeba i lidi omdlévat radostí?" Tak takhle veselá jsem ještě nebyla... No kolem a kolem měli všichni naprosto strašné účesy - kolik na tento film muselo padnout příčesků a umělých vlasů u těch chlapů, to radši ani nechci vědět. Příběh téměř nulový. Dialogy téměř nevtipné. Napětí žádné. ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele

Čeští neherci (no dobře, Kramár, Nárožný a úplně zbytečná postava bažináře byli v pohodě) se opět sešli a nadělili nám sice o něco lepší pohádku než loni, ale pořád nic moc. Přitom podfuck tvořící zápletku byl na pohádku vcelku nápaditý, souboje byly skutečné souboje, kdy to aspoň vypadalo, že se ti dva vážně chtějí zabít, a i hudba a výprava byla docela povedená. Jenže k čemu to je, když jsou rozhovory místy úplně stupidní a polovina pohádky je o tom, že se snaží utýct, nemluvě o některých klasicky trapných pseudovtipech... ()

FFilipCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Ač nerad, musím takto nízko. Pohádka na ČT1 se stala naší každoroční tradicí po štědrovečerní večeři. Tento rok byla však celá naše rodina obrovsky zklamána. Všichni jsme často jednohlasně křičeli "trapné". Rádoby akční dobrodružné scény byly spíše k smíchu. O zvláštních dialozích a celkově mluveném slovu jsme také značně pochybovali, vůbec to nebylo dobové a pokud se tady někdo snažil o moderní pojetí, hodně se mu to nepovedlo. Ještě jednou - velké vánoční zklamání. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo, jak mě tahle pohádka i bavila. Byli zde docela zajímavé postavy, které mě nijak neurážely, a i když je příběh takovou patlanicí, nějak mi to prostě sedělo. Není to pohádka, kterou bych si chtěl pouštět každý rok, ale na to jedno zhlédnutí je to za mě docela fajn. Vánoce mi to nezkazilo. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (10)

  • K záběrům hradu při scénách v okolí posloužil německý hrad Marksburg u města Braubach v Porýní. Královský hrad byl uměle dotvořen v grafickém studiu České televize. (Jozka7)
  • Během natáčení byly využity kulisy ze seriálu Borgia (od r. 2011). (M.B)
  • Hercům se v scénách v řece dolívala teplá voda. (M.B)

Reklama

Reklama