Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již 10 let na zem nepadla ani kapka vody. Lidstvo je na pokraji vyhynutí. Skupiny přeživších jsou schopni zabíjet za životodárný nápoj. Ve vyprahlé poušti v údolí Oregonu o přežití bojuje 17letá Kendal, která vytrvale střeží poslední nevyschlou studnu. (LIVINGDEAD)

Recenze (22)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na Well jsem se těšil už od prvního teaseru a nakonec vyšel tak mdle. Především se film o horor otřel velmi úzce, opět se spíše jedna o drama o vzájemných vztazích, pár krát to vyústí v thriller, kdy hlavní hrdinka musí bojovat vůči nepřátelům, ale zneškodnění není vůbec působivé ani účinné, krev stříká velmi opatrně, celé se to drží na uzdě, působí to jako vyloženě postapo pro Teenejdžry, což je sakra škoda. Naštěstí jsem netrpěl, uběhlo mi to relativně rychle,ale film nenabízí nic inovačního, šokujícího a nemá žádnou scénu, která by stála za vidění. 45% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo vo svete vyschla takmer všetka voda a ludia kvôli smädu začínajú umierať, sa brat so sestrou skrývajú v opustenom dome, kde majú aspoň trochu pitnej vody. Územie ale vlastní muž, ktorý chce všetku pitnú vodu pre seba a riadi sa tým, že čím viac ludí zabije, tým viac vody mu zostane. - Tretí post-apokalyptický horor za tri dni a ten, ktorý ma zaujal najviac. Oblúbil som si hlavne sympatickú herečku, ktorá sa stará o svojho brata, a tak som o mal postarané o vypäté situácie, keďže bola neustále v ohrození života. Páčili sa mi aj ostatné postavy, napr. farár, ktorý zabíja pre spravodlivosť alebo Carsonova dcéra. Miesto natáčania pôsobilo tiež reálne a krvi bolo tiež dosť. Pre mňa úplne pohodový horor, na ktorom sa podielalo plno známych osobností z hororovej branže. + herečka z Girl House + herec At the Devil's Door + herečka z You're Next, The Lords of Salem, We Are Still Here + herec z V/H/S a V/H/S/2 + herec z V/H/S/2 ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Otupný post-apo nezávislák o všetečnej sedemnástke, ktorá stráži raritnú funkčnú studňu a so všetkými dokáže vybabrať pomaly lepšie než Šialený Max. No, mne toto veru nesadlo. Ani jedna sympatická či zaujímavá postava, všetko viac-menej dávno i nedávno videné klišé, stereotypne pôsobiaci púštny vizuál a uspávajúci nádych, z ktorého ma nevytrhlo ani úsmevné Kill Bill finále pre teenagerov. Been there, seen that, fuck this. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Už je to delší čas co jsem viděl podobný film - jmenoval se Hell. I tam došla voda i tam se o ni bojovalo a i tam konzerva broskví byla v tom vyprahlém světě neskutečnýá pochoutka. Tam ale hrdinové putovali krajinou. Zde sledujeme poslední přeživší na zaprášených farmách, kde se již dávno kolem nezelená kukuřice a obilí. Svět vyschl a každý kdo má studnu si svoji vodu dobře chrání. Mně osobně se to líbilo. Vysoce hodnotím hudbu i celé to zpracování vyprahlého světa. Hrdinka byla sympatická a vše celkem šlapalo i co do logiky. Na konci jsem však zcela nepochopil, kde se naučila tak dobře šermovat. A všimli jste si, že někam zmizely petky? Všechna voda byla jen ve flanděrách nebo ve sklenicích od kompotů! O to více měl ale člověk na vodu z toho čistého průzračného skla chuť. Skvělý nápad! Je škoda, že film postrádal nějaké výraznější momenty napětí. Ne že by tam o vyhrocené okamžiky byla nouze, ale všechno to bylo takové ploché bez emocí... Je to škoda, protože tento film se může klidně zařadit do řady postapo filmů. Dávám za tři kapky vody z domácího čerpadla. * * * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Žízeň je veliká, teď ji jen něčím uhasit. Nejlépe vodou. Jenže té je v nedaleké budoucnosti extrémní nedostatek. V Oregonu už léta nespadla ani kapička deště. Ve vyprahlém údolí živoří jen hrstka osadníků, které ke všemu špatnému terorizuje místní tyran se svojí dcerou a nohsledy. Ještě je zde ale jedna moc šikovná dívčina Kendal, která to umí s brokovnicí, sekerou i katanem. A na její farmě je zdroj vody - studna. Koukat se nějakých devadesát minut na vyprahlou krajinu by asi nikoho moc nebavilo, film je tedy pojat coby přítulný kříženeček Mad Maxe a jakékoliv duševně zaostalé dívčí ságy, v němž sličně umolousaná hrdinka, co se právě vrátila z vlasového salonu, se více než často vydává na nepříliš zajímavý průzkum okolí, hledajíc pasující hlavici do letadla, v němž by případně tenhle nehostinný kraj opustila (není ovšem nic známo o situaci jinde ve světě), tu a tam někoho brutálněji zabije, aby se pak s železnou pravidelností vracela zpět opatrovat svého kamaráda ze sirotčince, kterému selhávají ledviny. Film vypadá extrémně levně, vizuálně standardně, je z něj cítit vedro až k zalknutí a určitý beznadějný stav, nicméně příliš se z toho na diváka nepřenese. Je to dáno tím, že Thomas Hammock je lepším scénografem, než by nějak významně exceloval na poli scenáristiky a režie, s níž debutuje. Sympatická hvězdička Haley Lu Richardson dělá hodně pro to, aby líný děj něčím rozpohybovala. Dařilo se jí zvedat rating rajtováním na imaginárním pyji. Akční scény s brutálními pointami, kterých nebylo přehršel, držely divácký zájem nejvýše, naopak iritující byl styl, jakým záškodníci prohledávali farmy, kdy v podstatě do polorozpadlých barabizen ani pořádně nevkročili, nanejvýš je zamořili, tudíž jim Kendal neustále unikala. Beru jednou, ale když už k tomu docházelo opakovaně a stalo se to náplní podstatné části filmu, přišlo mně to směšné. Mnoho originality a smysluplnosti se do filmu nevešlo. Film určitě svá očekávání nesplnil. Chybí mu výraznější režijní rukopis a zajímavější, napínavější i smysluplnější průběh. V tropickém vedru může přivodit žízeň po lepším filmu z dané kategorie. 4/10 ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Nápad sice už tisíckrát ohraný, ale to by rozhodně nevadilo. Největším záporem tohoto filmu je strašná nuda. Vleče se, neubíhá to a pořád dokola sledujeme jak hlavní hrdinka pobíhá z místa na místo a schovává se. Kdyby to byl 15 minutový kraťas, tak se nic nestalo. Za mě rozhodně nedoporučuji nikomu. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Zvažoval jsem čtyři hvězdičky, protože mi to oproti ostatním zde nepřijde jako takový průser, rozhodně je to jen průměrné, ale není to špatné. Nenudil jsem se ani chvíli, což mě příjemně překvapilo. Mrzela mě hororová stránka filmu, která neexistuje a tvůrce tento žánr měl z popisku radši vyškrtnout, protože jsem čekal něco jiného, než co mi dostalo a to mě lehce zklamalo. Postavy jsou ovšem výborné a přestože se samozřejmě špatně věří, že by sedmnáctiletá holka celou tu armádu přemohla, působilo to uvěřitelně a Kendal nebyla vykreslena jako nějaká super hrdinka. Malá rolička pro Fox Face (Lišku) z Hunger Games - Jacqueline Emerson potěšila. :D ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný vizuál a poměrně sympatická herečka se solidním projevem v hlavní roli. Jenže jinak to byla strašně strašná nuda. Přes hodinu to bylo o tom, že mají lidé žízeň. Občas se to režisér snažil nějak narušit, ale vzápětí se vrátil k žízni. To bylo ubíjející a měl jsem sto chutí to vypnout. V závěrečné půlhodině se ale přeci jenom začalo něco dít a film nabral celkem slušné tempo, objevil se nějaký ten krvavý cákanec a došlo i na boj s mačetami, ale to všechno přišlo příliš pozdě. Promrhaná příležitost. 30% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zavádějící plakát. A to hodně. Ve skutečnosti je to taková variace na německé Hell. Sympatická hlavní hrdinka, dobrá režie i kamera, do poslední chvíle poměrně reálně působící děj soustředící se na survival prvek a interakci mezi postavami, občas je to zatraceně napínavé (skvělá hudba) a vzhledem k tématice i mírně vyčerpávající (při sledování jsem vděčně žužlal hrdlo lahve s minerálkou). Pro podobná komorní a na nic si nehrající postapa mám slabost a The Well jim rozhodně nedělá ostudu. Buď to a nebo jde můj filmovej vkus těžce do háje... ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Well, well, that was boring ... Nezáživný post-apo thriller, ktorý síce nie je vyslovene amatérsky natočený, len je to ohromná nuda, kde sa nič nedeje, polovicu filmu sedí na zaprášenej verande a z letargie nevytrhne ani to minútové, kúsok krvavejšie finále. Omieľa to stokrát opotrebované situácie o boji postáv o vodu v stereotypnom prostredí nezáživnej púšte a chýba tomu čokoľvek čo by zaujalo. Celé to je natočené bez jedinej napätej, akokoľvek zaujímavej scény alebo nejakej atmosféry. Neviem prečo mal niekto potrebu, aby niečo podobné vôbec vzniklo. CELKOVO: 1* (2/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem dobré východisko, které ale předznamenává postapokalyptický film, který nemusí sednout každému. Ale svět, kde voda neprší, je prostě skvělý nápad a slibuje, že by ten boj o přežití mohl být docela drsný. Není. Tohle je spíš snaha o takový poetičtější, málo akční přístup, který ani finále pořádně nezachraňuje, jen trochu. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Dějové velmi jednoduché a plné zabíjení jak už to u béček tohoto žánru bývá zvykem, ale celkově ne takový průser jak se dle hodnocení může zdát. Solidně natočené, kamera je kvalitní a netřese se, hlavní hrdinka je velmi sympatická a zdařilá hudba to pak podrtrhuje. Rozhodně bych zařadil do skupiny těch lepších postapo filmů. ()

Corpsegrinder odpad!

všechny recenze uživatele

Musel jsem se podívat zda to zase neni podle nějaký přiteplený knížky pro dvanáctiletý kravičky neboť tohle je teda fakt nátěr. Parta týnejdžrů přežívá v "pustině" (pár opuštěnejch baráků a trocha písku) a rozumujou jak kdyby jim bylo 90 let. Hlavní hrdinka má propracovanej denní systém a x let na něm přežívá a pak se ze dne na den nechá naprosto idiotsky vochcat od záporáka/vodního magnáta kterej bydlí za kopcem a vraždí jí sousedy a ona o něm bůhví proč nikdy neslyšela. Pokud čekáte akci napětí nebo cokoliv co by měl zajímavej film mít tak se nedočkáte neboť film se šnečím tempem sune k závěru kde se hlavní hrdinka ozbrojí katanou a je z ní hotovej Hatori Hanzo. Naprostá sračka kde neni co chválit. Šílenej Max by tam všechny pozabíjel během 10 vteřin. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Škoda premrhaného záveru. Hektickosťou a nabubrelou odvážnosťou. Ináč ... nedokázal som jej pomôcť. Odovzdal som sa jej a celá čierna sa skláňa nado mnou a premýšľa či berie hlavu. Čo sme študovali spolu pudy sebazáchovy, čo sme pili, rozjímali, tešili sa, ale aj plakali, trpeli. Obdivoval som ju pre jej odvahu a snahu. Zveriť osud ľudstva do rúk neplnoletej. Derviš uteká s listinami, aby potvrdil jej zrod... Ale to som už uletel myšlienkami veeľmi ďaleko, vravieval som jej. Krivé slovo nehovoríš, nezaplačeš, nenazúriš sa. Stojím pred jej krížikom, auto naštartované, pílim jej brokovnicu, meč je na navŕšenej hline. Well legacy. Wasteland. ... čo jedli? (videné 09.08.2015,BDrip) ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Hmmm,další zbytečný film o ničem,bez špetky děje,který mě pohled na sedmnáctiletou šermířku ala ninja uvedl do rozpaků a za dvacet minut jsem ji radši uspal obyčejným knoflíkem od dálkovýho zařízení. ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Plus: Super hlavná hrdinka, prekrásna kamera a prostredie, zopár fajn hercov. Dej filmu bol do polovice zdĺhavý a nezáživný, jediná vec čo bola na prvej polovici dobrá bola kamera, nič vic. V druhej polovici sa atmosféra a celkový dej zlepšil, prišli na radu súboje a kills ktoré boli dosť dobré. Mínus: Nudný scénar, otrepaný dej, nezáživné charaktery. Celkové hodnotenie: 3* dávam za super kameru, dobré akčné scény a hlavne za perfektné prostredie(v ramci B-čka). Odporúčam jedine fandom postapo filmov. A ak tu čakáte horror tak to ani nepozerajte. ()

TonoM 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je velice nečekaně obrovské zklamání film, který má slušný potenciál naprosto zabil Thomas S. Hammock a raději ani nemluvit o výkonech herců v čele s hlavní rolí Haley Lu Richardson. 20% ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Komorne a lacno natočený post-apo s témou ˝už dlho nepršalo a šialený gangster chce všetko pre seba tak ide cez mŕtvoly˝. Ale to nerátal s mladou odhodlanou a koncom veľmi motivovanou potomkyňou minimálne Riddicka. Nebolo to až tak zlé a aj herci sa dali ale Béčko ako vyšité a kulťák to nebude. Téma slabá. Horor môžete z žánra s dobrým svedomím vymazať a thriller len tak na 10%. ()

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Mdlý levný postapo příběh, kde kulisou jsou jen trosky v poušti. Děj jako by z oka vypadl polovině westernů, kde zlý bohatý rancher likviduje svoje sousedy a zabírá jejich půdu. Sousedi jsou pod kudlu jako ovce, jen hlavní hrdinka se z čista jasna promění v Ramba kříženého se samurajem. U závěrečného souboje na meče jsem už vážně nevěděl jsetli se smát nebo bušit hlavou do stolu. Scénář byl sice pitomý až hrůza, ale zápletka a atmosféra měly v sobě jistý díl syrové realističnosti, že lidé v krajní situaci nebudou překypovat křesťanskými ctnostmi, ale půjdou za přežitím sebe a svých blízkých přes mrtvoly. ()

Reklama

Reklama