Reklama

Reklama

VOD (1)

V 17. století Amsterdam a celou zemi zachvátila "tulipánová horečka". Jediná cibulka exotické květiny měla hodnotu desetinásobku průměrné mzdy a svému majiteli mohla přinést nesmírný majetek. Přesto je pro bohatého obchodníka Cornelia Sandvoorta (Christoph Waltz) největším štěstím svatba s mladičkou Sophií (Alicia Vikander). Cornelis si objedná její portrét u nadějného malíře (Dane DeHaan). Sympatický a talentovaný mladík Sofii okouzlí, a protože on její sympatie opětuje, zrodí se vášnivá, ale zakázaná láska. Aby svůj vztah utajili, milenci se víc a víc zamotávají do spleti podvodů a lží. Jejich nadějí na společnou budoucnost je vzácná tulipánová cibulka, díky které by získali mnoho peněz. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (117)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Drama s úsměvnými prvky. 1) Oceňuji na tomto lehce zábavném trochu unylém slaďáku především hutný příběh plný zápletek a dramatických zvratů._____ 2) Skvělé herecké obsazení a pěkná výprava zážitek z filmu umocnily._____ 3) Zvláště chci upozornit na 28letého Dane DeHaana (malíř Jan) a 24letého Jacka O´Connella (rybář Willem). Věk uvádím k ukončení hrubých prací v roce 2014._____ 4) Historické souvislosti tulipánové horečky vysvětluje přehledně anglická Wiki._____ 4) Výstižný koment: castor***. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Pročítám si tady komentáře a asi je potřeba si říct, že tenhle film fakt není o kytkách. Není to Receptář prima nápadů a není to ani show Davida Copperfielda, abych se já jako divák snažil uhádnout, co se asi tak stane. Zajímalo by mě, kolik z těch remcalů si na film zašlo do kina a kolik ho vidělo v metru na telefonu. Klidně bych to nazval Loganovými parťáky 17. století, jen s tím rozdílem, že tady dělají blbce ženy z mužů a že tu nejde o prachy, ale o život. Kdo má rád kvalitně udělanou historickou oddechovku a kdo rád vidí známé tváře, ten si určitě na Tulipánech svoje najde, i když podle rychlosti vypadávání z kin to víc než horečku připomíná průjem. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Horúčka nehorúčka, kostýmovo veľmi pekné. Aj pekne zahraté. Dej je taktiež v pohodičke, len štýl rozprávania mi nejak nevyhovoval. Pôsobí to ako taká rozprávka ale bez čarovných tvorov a podobne Film chcel obsiahnúť dve silné dejové linky a síce milostnú a obchodnú. Obe sú ale ale tak výrazné, žeby si zaslúžili väčší priestor. Preto 3 z 5 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

O tulipánech se neřekne víc, než že za ně Holanďané v 17. století zaplatili jako za dům. Proč, jak, co s nimi pak dělali: pěstovali, přeprodávali: komu? Nic z toho snímek ani nenaznačí, takže tulipánový trh je pro diváka zmateným rejem, kterýž musí akceptovat a moc nad tím nepřemýšlet. _____ O horečce toho taky moc nepadne. Jestli jí má být údajná vášeň mezi mladou manželkou a malířem, tak leda houby, protože tihle dva se kolem sebe jen ochomýtají a pak se na sebe najednou vrhnou, aniž by z toho byla patrná láska. Spíš to vypadá na čistě sexuální záležitost z nedostatku jiných příležitostí. ___ Snímek dále pojednává o: nedostatku těhotenství, nadbytku těhotenství, ženském klášteře podnikajícím v tulipánovém byznysu, zadluženosti, snaze dosáhnout manželství, snaze vymanit se manželství a začátcích gynekologie. Je toho přespříliš. K tomu všemu postavy řeší své problémy stupidně. Jistě: pro drahocennou věc si pošlu toho nejnespolehlivějšího člověka v místnosti. Samozřejmě, z manželství se snažím vyvléknout tou nejkomplikovanější lstí od dob Romea a Julie. Jednoznačně: když mě někdo zklame, tak se všeho vzdám a vyrazím na doživotní exotickou dovolenou. Když dojdou nápady, jak posunout děj, tak pomůže nějaká nesmyslná náhoda. _____ Takže snímek neví, co chce vyprávět a vyklouzne z toho překvapivou, ale bohužel neuspokojivou pointou. Všechno to bylo vyprávění pro jednu dívenku o tom, jak přišla na svět. Je to pointa hodná seriálu Jak jsem potkal vaši matku, protože je stejně tak natahovaná, ale ani zdaleka ne tak vtipná a ironická. ____ K pozitivům patří výprava: všichni vypadají jako by zdrhli z obrazů Vermeera van Delfta a někteří cestou vykradli krajkářskou dílnu. Obdivuhodná (i když dnes nenapodobitelná) je náborová taktika holandského námořnictva. Měla sice jisté mezery v etice, ale její úspěšnost byla stoprocentní. „Vítej u maríny!“ /1. 9. 17./ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z tohto príbehu mohol byť temný historický thriller, prípadne, podľa vývoju deja, slušná paródia. Nakoniec je Tulipánová horúčka historickou melodrámou takpovediac pre každého. Dobre sa na ňu pozerá, herci odvádzajú fajn prácu, dobový Amsterdam vytvára solídnu atmosféru, ale niekde vzadu cítiť, že mohlo ísť o ambicióznejší projekt, aký je nám predstavený. Obával som sa, že Waltz stvárni opäť svoju typickú zápornú postavu, ktorá má nad všetkým kontrolu, ale ono všetky postavy a vzťahy tu sú ambivalentnejšie, ako sa na prvý pohľad zdá. O to viac zamrzí, že vďaka námetu a obsadeniu nevzniklo dielo poškulujúce po cenách. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Stejný film s rozpočtem 45 milionů amerických.dolarů se měl točit již v roce 2004, ale kvůli změně britských daní se projekt zrušil. [Zdroj: Týdeník Televize] (M.B)

Související novinky

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (více)

Reklama

Reklama