Reklama

Reklama

Bílý dům dobyli a teď si teroristé vezmou ještě větší sousto. Na pohřeb britského premiéra se sjedou lídři celého západního světa a díky bezpečnostním manévrům by Londýn v tu chvíli měl být tím nejbezpečnějším místem na zemi. Místo toho se ale stane smrtící pastí. Překvapivé a drtivé útoky za sebou zanechají světové vůdce v pozicích mrtvol, výbuchy šíří zkázu a monumenty anglické metropole jsou v plamenech. Londýn a západní svět se během chvíle ocitnou na kolenou. Hrozivé situaci a budoucnosti v totálním chaosu se znovu postaví Gerard Butler po boku s britským agentem. Záchrana nespočívá v předvídatelných vojenských manévrech, ale v poctivé ruční práci. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (555)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Podobné prvnímu dílu s tím, že Olympus točil osvědčený akční harcovník a dvojku no name Babak Najafi odněkud z horní dolní. A nutno podotknout, že ostudu rozhodně neudělal. Sice slabší vizuál, který jasně indikuje, že rozpočet nebyl největší a asi se mu až tak nevěřilo, ale herecký ansámbl se s tím popasoval dobře a zdaleka se to nebere tak vážně jako první díl, či dokonce Air Force One. Ford byl samozřejmě věrohodnější prezident než Aaron Eckhart, ale hláškuje se tu mezi hlavním tandemem OK a pokud tam člověk nic nehledá, neřeší realističnost a nechá se unášet obstojnou akcí (poslední velká, cca pětiminutová steadicam přestřelka bez střihů je vyjimečně výživná), tak se to nedá neužít vcelku důstojně. Navíc tématika mezinárodního terorismu opět aktuálnější, než kdykoliv dříve. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dle očekávání stejně tupé, laciné, opsané, nenápadité a tudíž nudné béčko jako jednička. I tady je solidní rozjezd, ale po pádu prezidentského vrtulníku to zase dojede na autopilota. Jinak je dvojka ještě více nepříjemně aktuální (v jedničce šlo o útok vedený ze Severní Koreje) a s touto kartou otevřeně hraje. O islámu sice nepadne ani zmínka, ale teroristé jsou tentokrát z Blízkého východu, útočí v evropské metropoli a když Butler s Eckhartem běhají po teroristickými útoky vylidněném a uzavřeném Londýně, nelze si nevzpomenout na Brusel. A jednočlenná armáda Butler, která teroristy killuje ve velkém (nejlépe nožem) a s patřičně cynickými hláškami na rtech, se tak stává podobně vítaným mstitelem a žehličem pošramoceného sebevědomí jako kdysi Rambo ve Vietnamu. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Komentár obsahuje spoilery. Všimli ste si ku koncu filmu ten neprítomný, možno až nešťastný výraz Morgana Freemana, keď zistil, že sa nestane prezidentom, pretože Gerard Butler svojho chránenca zachránil? I keď túto vetu som ani do spoileroveho rámčeka dávať nemusel, pretože happy end bol vďaka naozaj chabému scenáru jasne očakávaný. A i keď sa jednalo o skutočne plytký scenár, nemožno povedať, že by som si London Has Fallen neužil. Akcia striedala akciu a vo všetkom figuroval nepremožiteľný Gerard "Leonindas" Butler, takže som sa za tú hodinu a pol nestihol ani raz nudiť. Slušná jednohubka, ktorá za to jedno zhliadnutie neublíži, no na druhej strane by som ju do kina určite nepúšťal. To je hlúposť. P.S. Páčilo sa mi, že ako Pád Londýna začína, tak aj končí. Útokom hromadného rozsahu, ktorý síce podľa záberov zasiahol len hlavného teroristu a jeho kumpánov, ale všetci tušíme, že mohlo prísť k stratám aj na strane nevinných civilistov, na čo ale vláda opäť ako na počiatku filmu nebrala vôbec žiaden ohľad. A začarovaný kruh tu je zas.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že se ještě pořád točí tyhle béčkové akčňáky. Na trhu mají své místo a namakanci jako Gerard Butler ještě mají co předvést. Možná to neni tak nekompromisní jako jednička, ale pořád je to erková střílečka ve stylu osmdesátek, která potěší zejména fanoušky žánru. Škoda, že trojka už asi nebude...edit : nakonec byla, ačkoliv ne v našich kinech..7/10...[11.4.2016_Cinestar Černý most] ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem to největší scenáristické dno s tím nejdementnějším příběhem, co si umíte představit. Ale na druhou stranu pro mě dosti velká guilty pleasure, u níž jsem se celou dobu velmi zvrhle bavil. Akce je sice většinou spíše rutinní a za efekty by někdo zasloužil pár facek. Celé to ale výborně odsýpá, mrtvoly a headshoty se kupí a Gerard Butler to svou urputností a suchýma hláškama zachraňuje, co to jen jde. A tou stupiditou, o níž imho často věděli i sami tvůrci, mě to prostě docela bavilo. Na správně oldchool jedničku se to ale samozřejmě nechytá. 50% ()

Galerie (135)

Zajímavosti (15)

  • Pracovné názvy filmu boli Untitled Has Fallen Sequel, End of Kingdom či Attack of the White House: Siege of London. (MikaelSVK)
  • K vyřazení prezidentské limuzíny z provozu byl použit tzv. termitový granát (pravděpodobně typ AN-M14 TH3) doplněný magnety. Tyto granáty slouží primárně k ničení objektů (vybavení, vozidla, atp.). (funmaker)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

Po Pádu Londýna padne i Air Force One

01.11.2016

Tři roky staré akční béčko Pád Bílého domu vydělalo 161 milionů dolarů a jeho letošní pokračování Pád Londýna rovnou 195 milionů dolarů. Co to znamená? Že teroristé nenechají Mikea Banninga na pokoji… (více)

Reklama

Reklama