Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Angelika, markýza andělů je první část pětidílné ságy o krásné Angelice a její cestou za láskou k hraběti de Peyrac. Do Angeliky, zchudlé šlechtičny, se zamiloval už v jejím dětství venkovan Nicolas, ale protože v den její svatby kvůli Angelice zabil správce, musel uprchnout. Angelika náhodou odhalila intriky proti králi, stala se nebezpečnou královým nepřátelům, kteří ji dali zavřít do kláštera. Vysvobodil ji až sňatek s bohatým hrabětem, kterého však Angelika znala jen podle řečí, které o něm kolovaly. Po prudké nenávisti přišla láska na život a na smrt. Hrabě de Peyrac byl však příliš bohatý, vzdělaný a odvážný. Nikdo a v ničem nesmí zastínit krále… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (273)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Je to hloupé?Ano.Je to naivní?Ano.Ale taky co čekat od skoro 60 let staré červené knihovny.Já Angeliku neviděl takových 25 let,nepamatoval sem si z ní vůbec nic a až na pár detailů jako třeba prapodivné skoky v čase sem se vlastně bavil.Chce to sice mít tu správnou náladu,ale jednou za čas něco podobného nemůže ničemu ublížit...70% ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Je fascinující, že již během první minuty se z Angeliky stala miss mokré tričko. Především proto, že tenkrát ještě trička nebyla. Pak už to jde ráz naráz. Svatba s pokrokovým Peyracem, citlivým Peyracem, odvážným Peyracem, společenským Peyracem, nežným Peyracem, romantickým Peyracem, bohatým Peyracem, o kterém se snaží nám film namluvit, že je ošklivý kvůli kulhání a jedné sexy jizvě, ačkoliv je to model k pohledání. Není divu, že ho nakonec připustí. ()

Reklama

Sesitka 

všechny recenze uživatele

Tento díl je patrně nejlepší z celé série. Angelika je tu ještě celkem sympatická ( v dalších dílech to už taková sláva není ) a scénář není tak kýčovitý, jak by se od romantického filmu dalo čekat ( ostatní díly tuhle dobrou stránku prostě zabily ) Tvůrci měli navíc šťastnou ruku při výběru lokalit, které jsou opravdu krásné. A i kostýmy nejsou k zahození. Jediné co opravdu nechápu je, že se Angii všichni klaní k nohám jak je krásná a jsou kvůli ní obětovat hodně. Určitě by se tam našly mnohem hezčí než je ona. Ale to je v podstatě detail. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Dnes již klasický romantický film z doby krále Ludvíka XIV. Je to v podstatě červená knihovna, ale velice kvalitní co se týče obsazení, herectví, kostýmů a mimo jiné také brilantního českého dabingu (Vinnetou a Angelika mají snad nejlepší dabing ze všech u nás nadabovaných filmů). Angelika (Michéle Merciérová) je opravdu krásná, démonickému Joffreyovi de Peyrac (Robert Hossein) to sluší i s jizvou a advokát (Jean Rochefort) je chvílemi nenápadná, chvílemi výrazná postava, která proplouvá většinou dílů série. Konec filmu, skloubený s hudbou Michela Magna, je opravdu silný. Sladkobolné romance nejsou můj styl, ale na tohle se mohu podívat pokaždé. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Historické romance nevyhledávám, ale Angelika s Michèle Mercier má trochu výjimečné postavení. Osudy ženy, která lámala srdce francouzské aristokracii a sama při tom neskutečně trpěla, mají skoro až romanticky odyseální přesah. Navíc výprava, kostýmy a účesy z 60. let jsou mi daleko sympatičtější než současná historická sterilita plná nevýrazných herců, tmavého obrazu a ušmudlanosti. (909.) ()

Galerie (92)

Zajímavosti (30)

  • Natáčanie filmu prebiehalo od 20.4. do 20.8.1964. (Raccoon.city)
  • Francis Cosne pracoval na prípravách Angeliky a chcel, aby úlohu krívajúceho a zjazveného grófa hral Robert Hossein. Herec sa veľmi obával, že si prijatím tejto úlohy zničí svoju sľubne rozbehnutú kariéru, lenže keď podpisoval zmluvu k filmu Láska na vankúši, podpísal Cosnemu aj jednu prázdnu zmluvu a stále mu dlhoval jeden film. Hossein bol zahnaný do úzkych a hrozil súdnym sporom. Nakoniec ale rolu prijal pod podmienkou, že bude môcť pretvoriť vzhľad postavy podľa toho, ako mu to bude vyhovovať. (Raccoon.city)
  • Michèle Mercier si pro roli Angeliky musela odbarvit své černé vlasy. (contrastic)

Související novinky

Zemřel Robert Hossein

Zemřel Robert Hossein

31.12.2020

V poslední den nelehkého roku 2020 odešel francouzský filmový i divadelní herec, scenárista a v neposlední řadě také režisér, Robert Hossein. Právě včera přitom veterán evropské kinematografie… (více)

Oscaři – dvojitý úder

Oscaři – dvojitý úder

27.06.2009

Dnes pro vás máme hned dvě zajímavé zprávy, souvisící s Cenami Akademie – první o zásadní změně ve vyhlašování Oscarů, druhou o tom, že oscarový film můžete použít jako zbraň v politickém boji. Ale… (více)

Reklama

Reklama