Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Angelika, markýza andělů je první část pětidílné ságy o krásné Angelice a její cestou za láskou k hraběti de Peyrac. Do Angeliky, zchudlé šlechtičny, se zamiloval už v jejím dětství venkovan Nicolas, ale protože v den její svatby kvůli Angelice zabil správce, musel uprchnout. Angelika náhodou odhalila intriky proti králi, stala se nebezpečnou královým nepřátelům, kteří ji dali zavřít do kláštera. Vysvobodil ji až sňatek s bohatým hrabětem, kterého však Angelika znala jen podle řečí, které o něm kolovaly. Po prudké nenávisti přišla láska na život a na smrt. Hrabě de Peyrac byl však příliš bohatý, vzdělaný a odvážný. Nikdo a v ničem nesmí zastínit krále… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (273)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Soutěž MISS mokré tričko před nadrženým lovcem leknínů Nicolasem, krvavé odpanění ve stáji, blažený výraz markýzy, když zjistí, jak její zjizvený a původně nechtěný dobroděj umí píchat…kordem.. Hučení a svrbění na francouzském intrikánském dvoře zahalené do sukna nehynoucí romantiky. Musí tomu tak být, protože jestli je Jeoffrey de Peyrac čaroděj, Angelika je čarodějka s p… Už mlčím. Nechám nostalgii a poptávku převyšující toho času nuznou nabídku, aby neztratily své dávné kouzlo, nad kterým doteď drží Michel Magne svou hůlku (podotýkám dirigentskou).. ()

Ajantis 

všechny recenze uživatele

(Komentář se vztahuje k sérii jako celku.) Angelika je emancipovanou ženou v tom smyslu, že si je vědoma své sexuální přitažlivosti, a této zbraně bez nejmenších skrupulí užívá jako hlavního prostředku dosahovaní svých cílů. Baží po moci, bohatství a slávě, a jelikož je sobecká, mstivá a umí využít příležitosti, ve světě nadržených mužů, ochotných udělat pro noc s ní cokoli, jsou jí všechny cesty otevřeny. Je-li toho potřeba, cele se nabídne, ale žádnému z užitečných nedá o nic víc, než je nezbytné; hranice mezi svůdným pohledem a urážlivým odmítnutím je velmi tenká. O to víc si však poté užije úplné oddání se kdejakému chuďasovi. Je totiž paní svého těla. A na tohle všechno je Angelika náležitě hrdá a právě pro tohle ji všichni obdivují, případně na ni žárlí. Mnoho jiných stránek její povahy nám seriál až do posledního dílu, jenž ji naopak vykresluje jako zásadovou hrdinku, nepředvádí, a tak spíše než živoucí bytost připomíná ženský živel, jenž si chce vynahradit všechno, co mu muži po staletí upírali, a ještě se jim přitom pomstít - a to na místě, kdy by to jeden příliš nečekal, ve Francii Ludvíka XIV. Ta je (i s dalšími lokalitami) zpodobněna atraktivně a mnohdy dýchá dobrodružstvím, a zejména kvůli ní mám tuto sérii rád. Převážně je žel toliko kulisou Angeličiny seberealizace, přičemž i příběhově jsou jednotlivé filmy nevyrovnané: zatímco jeden (druhý) je krajně zkratkovitý a zachycuje přehršel událostí, jiný (třetí) si pro změnu vystačí s pár scénami, jejichž podrobnost přesto nezajistí ani základní dějovou věrohodnost. Za nejlepší tak považuji ten úvodní a závěrečný, jenž se zdá alespoň něco skutečně vypovídat o prostředí, v němž se odehrává, je dějově nejsoudržnější a vystupují v něm nejzajímavější postavy. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak po nejakých tridsiatich rokoch som našiel odvahu si dať repete tejto romantickej klasiky, ktorú som asi ako väčšina dnešných chlapov, videl v detstve vďaka tomu, že to bola obľúbená séria našich mám. A aj po rokoch to vo svojom žánri funguje stále dokonale. Postupy aké sú v telenovelách tu sú nielen v romantickej rovine, ktorá si dáva načas, ale vďaka tomu ten Angelikin prerod od strachu a zhnusenia cez ľútosť až k láske k Peyracovi funguje perfektne, ale aj všetky tie zákulisné pikle sa udejú v štýle, že v ten najnevhodnejší moment niekto niečo náhodou počuje a následne začne zákerne jednať. Dobro je ale naivné, bez ohľadu na to jak hrôzostrašne vyzerá a keďže je to len prvý diel dlhej série, tak žiadny happyend sa nekoná, ale pred hlavnou hrdinkou je evidentne dlhá cesta k spravodlivosti, ktorú jej bude spríjemňovať doslova hárem chlapov, ktorý podľahnú jej kráse. Tvár má Michèle Mercierová fakt peknú, len tá farba vlasov nie je môj typ. Nadchne aj nádherná hudba, celková technická stránka, výprava a aj občasná akčná scéna je na limonádové pomery dostatočne krvavá. Takže tých 7/10 preklopím na 4* bez problémov. Keď už pre nič iné, tak kvôli nostalgii a aj žánru, ktorý je tu tradične podhodnotený bez ohľadu na kvality samotného filmu. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelná, krásná, romantická Francie 17. století a s ním dobrodružný příběh neohrožené, samostatné, vynalézavé a vždy schopné bojovnice na vícero způsobů ... hraběnky Angeliky de Peyrac. Ne vážně ... film sice připomíná frašku a Angeliku jako VIP slečnu na jednu noc, ale i přesto všechno mám na tyhle její filmy nostalgické vzpomínky a pokud ho budou někdy dávat v televizi, tak se na něj opravdu ráda podívám :-) ()

Lady Jane 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem vždy přepla na jiný kanál, pokud v televizi běželo něco podobného jako Angelika. Později, jsem ale jako velká romantička zjistila, že příběh velké lásky mezi kráskou a ,,zvířetem" je to pravé pro mě. K tomu ta dokonale rozehraná partie mezi Michele Mercier a Robertem Hosseinem, která uchvátila fanoušky , a to nejen tehdejší doby. Tento první díl je pro mě nejlepší z celé série a vždy budu vzpomínat na ono slavné : ,, O, Joffrei..".. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (30)

  • Jeptišku, na kterou v klášteře Angelika (Michele Mercier) vyplazuje jazyk, si zahrála maskérka a její kamarádka Maguy Vernandet. (fiLLthe3DD)
  • Oficiálně z filmu neexistuje žádná milostná historka mezi Robertem Hosseinem a Michèle Mercier, nicméně Michèle uvádí, že v roce 1960 se jí Hossein snažil svádět a vášnivě se líbali, ale dodává, že ona tehdy byla vdaná a věrná, stejně jako během natáčení Angeliky. (ČSFD)
  • Francis Cosne pracoval na prípravách Angeliky a chcel, aby úlohu krívajúceho a zjazveného grófa hral Robert Hossein. Herec sa veľmi obával, že si prijatím tejto úlohy zničí svoju sľubne rozbehnutú kariéru, lenže keď podpisoval zmluvu k filmu Láska na vankúši, podpísal Cosnemu aj jednu prázdnu zmluvu a stále mu dlhoval jeden film. Hossein bol zahnaný do úzkych a hrozil súdnym sporom. Nakoniec ale rolu prijal pod podmienkou, že bude môcť pretvoriť vzhľad postavy podľa toho, ako mu to bude vyhovovať. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Robert Hossein

Zemřel Robert Hossein

31.12.2020

V poslední den nelehkého roku 2020 odešel francouzský filmový i divadelní herec, scenárista a v neposlední řadě také režisér, Robert Hossein. Právě včera přitom veterán evropské kinematografie… (více)

Oscaři – dvojitý úder

Oscaři – dvojitý úder

27.06.2009

Dnes pro vás máme hned dvě zajímavé zprávy, souvisící s Cenami Akademie – první o zásadní změně ve vyhlašování Oscarů, druhou o tom, že oscarový film můžete použít jako zbraň v politickém boji. Ale… (více)

Reklama

Reklama