Reklama

Reklama

Báječná Angelika

  • Francie Merveilleuse Angélique (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co byl hrabě de Peyrac na základě králova příkazu zatčen za čarodějnictví a posledního lednového dne roku 1661 upálen na Place de Gréve, mladá vdova Angelika najde své místo mezi ostatními opovrženými, na slavném pařížském Dvoře Zázraků, který je útočištěm lupičů a žebráků. Zde potkává svého přítele z dětství v Poitou – Nicolase, který se stal vůdcem pařížských lupičů. Stává se královnou pařížské lůzy. Má mnoho nepřátel, jak u dvora, tak v podzemí. Ale Angelika se nevzdává, zachraňuje své dvě děti a naplňuje svůj odvážný plán. Chce zpátky svou čest, tituly, majetek i postavení u dvora. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám taký pocit, že som videl úplne inú Angeliku ako v prvom filme. Kam sa podela tá romantická, lásky plná markíza anjelov, verne oddaná svojmu manželovi? Kde zmizla tá nádherná citlivá Angelika, čo milovala svojho Joffrey de Peyraca? Stala sa z nej autoritatívna, vypočítavá manipulátorka. Chvíľami na mňa pôsobila ako egoistická koketná nymfomanka. Avšak treba si uvedomiť i to akú traumu prežila, keď prišla nespravodlivosťou a špinavými záujmami kráľovského dvora o svoju životnú lásku. Urobilo to z nej pomstychtivú mrchu, má na to právo. Som zvedavý ako sa bude ďalej vyvíjať jej príbeh. *** ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka je akčnejšia, dynamickejšia, neustále sa tam niečo deje, takže chápem, že chlapov zaujme viac. Angelika sa vydala na cestu pomsty a snaží sa stúpať v hierarchii vyššie a vyššie a ide na to jedinou zbraňou, ktorú žena vtedy mala. Cez postel. Strieda jedného chlapa za druhým, ktorý sa do nej bezhlavo zamilujú a nakoniec sa im to zakaždým vypomstí. Bol som rád, že tak rýchlo odišiel zo scény Nicholas, ktorý bol dosť otravný. Ale Angelika pôsobí príliš chladne a tak nejak som počas celého filmu nemal komu fandiť. To jak každého chlapa poblázni ma skôr sralo. Aspoň že to má fakt svižné tempo a je tu aj viac akcie. Bitky zaujmú tým, že sú dosť krvavé nielen na ženskú romantiku. Celkovo mierny nadpriemer, ktorý má svoje kvality, ale mňa už bavil menej. 6/10. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování se podle mě docela povedlo. Přitvrdilo se, přibylo nějaké to násilí, bitky přestřelky a deziluze. Napínavější a akčnější než jednička. akorát ta Angelika, nejen, že nebude nikdy můj typ, ale občas mě ta její postava dost sere, jak si myslí, že se z ní každej chlap musí zákonitě potento...70% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Přestože děj příběhů Angeliky se dá směle označit za plytkou záležitost a láska k de Peyracovi za pouhou zástěrku a chabou nit, která upachtěně tmelí celou sérii, poněvadž Angelika je ve skutečnosti neukojená nymfomanka (o důvod víc jí fandit :o)) ), budu hodně milosrdný. I přes skutečnost, že je velmi těžké vžít se do osudů hlavní protagonistky, protože, přiznejme si, Angelika je vypočítavá mrcha, která jde přes mrtvoly, touží dle jejích vlastních slov po moci a spravedlivou pomstu smrti mladého chlapce raději vymění za konfesi na výrobu čokolády. No ale čert to vem. Na filmy s Angelikou se hezky dívá, tahle staromilská kostýmní vyprávění jsou mojí velkou slabůstkou, na Michéle Mercier je hezký pohled, hudba je v některých pasážích přímo božská a můj oblíbenec Jean Rochefort je "pan Charisma", herecký ďábel, který si každou svojí scénu krade vysloveně pro sebe, už jenom svou pouhou přítomností a jeho dvojznačná postava šéfa tajných služeb je velmi příjemným osvěžením. Zkrátka - HODNĚ SUBJEKTIVNÍ 4* a níž nepůjdu ani za noc s markýzou de Peyrac :o) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Toto je asi jedina cast, ktora ma zo vsetkych zaujala najmenej a niekedy sa pytam, ci vobec mala zmysel. Jedine stretnutie s Nicolasom stalo za to, aby som vedel, ako sa bude dej uberat dalej... 14.12.2008 ____ Michele Mercier - (Angelika) +++ Jean Rochefort - (Desgrez) +++ Claude Giraud - (Philippe de Plessis-Bellieres) +++ Giuliano Gemma - (Nicolas) +++ Jean-Louis Trintignant - (Básnik Špina) +++ Hudba: Michel Magne +++ ()

Galerie (83)

Zajímavosti (8)

  • Při rozhovoru Angeliky (Michèle Mercier) s Philippe de Plessis-Bellieresem (Claude Giraud) je možné všimnout si jeho ozdoby u límečku. V jednom záběru má postraní mašle černé a sotva se otočí, tak má mašle bílé. (Pepy)
  • Natáčení filmu probíhalo od 20. dubna do 20. srpna 1964 především v ateliérech francouzské společnosti Studios de Boulogne a v okolí zámků Esclimont a Versailles. Ve studiích italské společnosti Cinnecita vznikaly scény odehrávající se na Novém mostě a na Dvoře zázraků. (Cucina_Rc)
  • Prvý diel Angelika, markíza anjelov (1964) a druhý diel Skvelá Angelika sa z ekonomických dôvodov nakrúcali súčasne a mali spoločné dekorácie. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

17.06.2022

Francouzská i světová kinematografie v pátek přišla o další velkou filmovou hvězdu, ve věku jednadevadesáti let totiž ve francouzském městě Uzès zemřel držitel ceny César, Zlaté palmy z Cannes i… (více)

Reklama

Reklama