Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I z těžkého života, se dá udělat ještě těžší... Film s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce (J. Lábus) se svým synovcem (M. Dejdar), které osud svede v jedné chvíli dohromady, aby postupně mezi nimi vzniklo pouto, které je prezentací síly a „moci“ přátelství. To je posléze vystaveno zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit. Snímek je mj. i konfrontací dvou hlavních, charakterově bezelstných protagonistů s těmi, kteří svou bezelstnost dávno ztratili a řídí se převážně tím, co jim může přinést prospěch, a to často za jakoukoliv cenu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

S odstupem jednoho dne si čím dál víc uvědomuju, jak moc emotivní a silný film jsem díky Klukům z hor vlastně viděl. Dobře - nelíbili se mi prvoplánoví záporáci bez pořádného charakteru a vůbec osobní motivace, stejně tak mi nesedlo tempo a sled událostí. Ale jinak mě opravdu mile překvapily herecké výkony obou hlavních představitelů a jejich uvěřitelné pouto, které se stává o to silnějším s dost překvapivým závěrem. Občas jsem měl pocit, že vůbec nesleduju český film, které si sice v posledních letech vedou nad poměry, ale také to není žádný zázrak. U Magnuska jsem neměl nejmenší problém ani s Bastardy, ale tímto nasadil mnohem vyšší a filmovější laťku. Nebýt výrazných nedostatků, mohl to být klidně jeden z vůbec nejlepších českých filmů poslední doby. Takhle? Přesto pořád nadprůměr. ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Zrovna, když jsem si myslel, že Magnusek natočil něco kloudného, tak se film odvázal z řetězu a všechno podělal. Tenhle film mě tak naštval, štvala mě emočně manipulativní hudba, štvaly mě komicky anatagonistické postavy a obzvlášť mě naštval Magnuskův nedostatek sebeuvědomnění. Zápletka není originální a většina jí závisí na tom, že její protagonista je úplný idiot. Herecké výkony jsou fajn a film vypadá lépe než Magnuskovy ostatní výtvory, ale jako celek to je emočně manipulativní slátanina. Film jsem zkrátka vůbec nemohl brát vážně, obzvlášť potom, co se asi v půlce filmu v pozadí objevil film Bastardi, to mě dopálilo ze všeho nejvíc. 2/10 ()

Reklama

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem se nestačil divit, protože to vypadalo na to, že se dal Tomáš Magnusek na cestu opravdového dramatu. Od chvíle, kdy došlo na "mocenské" intriky, jsem už režisérův rukopis zřetelně rozeznával. Všechny postavy byly najednou výrazně černobílé, děj se stal jasně předvídatelným a já se jen divím, že se Tomáš Magnusek nedal na politiku, protože tohle byl krásný příklad populismu. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Příběh má obrovský potenciál. A hlavní dvojice Dejdar a Lábus také. Jen je škoda, že režisér to takhle zapíchl. Film je v jeho pojetí vhodný maximálně jako televizní film, který toho divákovi moc nedá, maximálně trochu zmatku. Příběh je značně kostrbatý, bez vypointování jednotlivých scén. Mnohé scény jsou tam navíc, postrádají většího smyslu. Stejně jako plejáda známých herců i neherců. K čemu to všechno je, když je to takovým nedbalým způsobem promrháno? Velká, velká škoda. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Magnusek se netají tím, že filmy točí kvůli záchraně vysloužilých herců, což je jistě bohulibá činnost. Bohužel i tady selhává ve všech oblastech a dokonce i název působí jako naprostý nesmysl. Zřejmě chtěl zamést stopy, aby nikdo nepoznal, že společně s ochotnickým scenáristou brutálně vykradli snímky Rain Man a Přelet nad kukaččím hnízdem. Všemu pak nasadil korunu, když nám sdělil, že nežijeme v 50. letech. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se také v těchto lokacích: Rokytnice v Orlických horách, Říčky v Orlických horách, Náchod (Všeobecná nemocnice + policejní služebna), Studnice u Náchoda, farma Dubno Kleny, samoobsluha v Kunvaldu a hospoda v Hustiřanech. (jungewolf)
  • Režisér snímku Tomáš Magnusek v rozhovoru prozradil, že se během natáčení filmu snědlo přes 6 000 housek, a to převážně s párkem. (Jantar2)

Reklama

Reklama