Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I z těžkého života, se dá udělat ještě těžší... Film s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce (J. Lábus) se svým synovcem (M. Dejdar), které osud svede v jedné chvíli dohromady, aby postupně mezi nimi vzniklo pouto, které je prezentací síly a „moci“ přátelství. To je posléze vystaveno zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit. Snímek je mj. i konfrontací dvou hlavních, charakterově bezelstných protagonistů s těmi, kteří svou bezelstnost dávno ztratili a řídí se převážně tím, co jim může přinést prospěch, a to často za jakoukoliv cenu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

S odstupem jednoho dne si čím dál víc uvědomuju, jak moc emotivní a silný film jsem díky Klukům z hor vlastně viděl. Dobře - nelíbili se mi prvoplánoví záporáci bez pořádného charakteru a vůbec osobní motivace, stejně tak mi nesedlo tempo a sled událostí. Ale jinak mě opravdu mile překvapily herecké výkony obou hlavních představitelů a jejich uvěřitelné pouto, které se stává o to silnějším s dost překvapivým závěrem. Občas jsem měl pocit, že vůbec nesleduju český film, které si sice v posledních letech vedou nad poměry, ale také to není žádný zázrak. U Magnuska jsem neměl nejmenší problém ani s Bastardy, ale tímto nasadil mnohem vyšší a filmovější laťku. Nebýt výrazných nedostatků, mohl to být klidně jeden z vůbec nejlepších českých filmů poslední doby. Takhle? Přesto pořád nadprůměr. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Po předchozích filmech Tomáše Magnuska je tento snímek docela příjemnou změnou. Ale rovnou dodávám, že se nejedná hned o film na Lva. Jen je prostě vidět už trochu větší snaha. Ve filmu jednak hraje celá řada kvalitních herců, ale také se zde jedná o silné téma. Nicméně film má několik věcí, které ho sráží. Především je to opět scénář a střih. Nevím, jakým způsobem se T. Magnusek vybírá své spolupracovníky a zda jede stylem, kdo jde za méně, ale pokud ano, pak to ubírá kvalitě. Scénář jasně pokulhává a se střihem, který někdy ani nedává smysl, má tvůrce problémy již od svých prvních počinů. Osobně ale vidím problém i v tom, co se na plátně odehrává. Ono se toho totiž zase tak moc neděje. Hlavní linky filmu se vlezou celkově do třiceti, čtyřiceti minut a zbytek je docela nudná omáčka. Děj je sice vážný, nicméně bych dodal, že pokud mohu srovnávat s podobným filmem Václav, pak zde se tlačí moc na pilu. Zkrátka to působí, jako by film chtěl diváky dojmout a donutit k zamyšlení v podstatě za jakoukoli cenu. Což se právě Václav nesnaží a nechává děj plynout a také je to vidět. Zde je opravdu nejlepší přirovnání již uvedené - tlačit na pilu. Osobně bych změnil i název, protože Kluci z hor působí jako laciné gay porno. Rozhodně to není film na Oskara, ale alespoň už to není odfláknuté něco. Tímto způsobem se za takových deset, patnáct filmů může Tomáš M. konečně přiblížit kvalitě. Zatím je to průměr. ()

Reklama

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Stokrát radši cokoliv od Magnuska, než od těch Slámů, Vejdělků a podobné sebranky. Nechápu, co sem chodí za idioty, že hodnotí Magnuskův zjev a dávají tomu odpad. To vy čůráci musíte takovou Růžičkovou nenávidět k smrti. I kdyby natočil Vykoupení z věznice Shawshank, tak to nasbírá 30 %, protože Magnusek, ,.....magoři. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Pan magnusek chce něco sdělit. Není to tak iritující jako když něco sděluje hřebejk - je to stejně amatérské. Někde je to nevěrohodné, naivní až nesmyslné (lékařské a možná i právní závěry). Otázka mají-li filmaři něco sdělovat nebo svými filmy raději jen bavit zůstává tedy (v českém teritoriu) nezodpovězená. A u Dejdara mně průměrné herectví nepřekvapuje, u Lábuse ano. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Martin Dejdar jako synovec žijící s mentálně postiženým strýcem Lábusem v idylickém domku, z kterého je chtějí vyštvat chamtiví developeři. Smutný film s nereálnou neuvěřitelnou zápletkou s umělým sterilním ždímáním citů v televizním stylu alá Stopy života, ikdyž natáčeno v hezkých exteriérech. Nejsem alergický na Magnuska , takže dokážu tento film ocenit slabšími třemi hvězdami, protože: 1) Lábus, který se herecky vyřádil 2) obsazení obdivuhodného spektkra umělců - jak to ten Magnusek dělá, že mu tam hrají lidi od Vejmělkové, Korna, Neckáře po Němce, Solaříkové a skvělého Martina Huby 3) zatraceně sexy milf prodavačka z jednoty mgr. Petra Řehořková. Film mne zaujal a něco to do sebe mělo, ale zároveň to obsahovalo až moc věcí, na které jsem alergický u plochých tv seriálů. A vyprávění se táhlo jako smrad a ten konec škoda mluvit. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Film Kluci z hor je prvním filmem z distribuce APK Cinema, který se dostal do televize. (tsatsiki)

Reklama

Reklama