Reklama

Reklama

Ferdinand

  • USA Ferdinand (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Nina a Ferdinand jsou největší kamarádi pod španělským sluncem. To by nebylo až tak zvláštní, kdyby Nina nebyla malá holčička a Ferdinand velký býk. A to pořádně velký býk. Narodil se sice jako malé, rozpustilé telátko, ale časem vyrostl o pořádný kus do výšky, do délky i do šířky. Neznalí lidé by jej mohli považovat za nebezpečné, zuřivé monstrum, jenže Ferdinand je naštěstí ten nejroztomilejší a nejhodnější sudokopytník na světě, který nade vše miluje kytičky a nikdy by neublížil ani mouše. Bohužel zároveň je taky nešikovným popletou, který i díky svým rozměrům občas dokáže způsobit pořádnou katastrofu. Jednoho dne si Ferdinand neopatrně sedne na čmeláka, dostane od něj žihadlo a splaší se. Celou událost vidí hledači býků na zápasy v koridě a rozdivočelý Ferdinand je svým výkonem uchvátí natolik, že jej okamžitě chytí a odvezou. Ferdinand ale nechce s nikým zápasit a především je odhodlaný vrátit se ke své Nině. Naštěstí se spřátelí s třemi šikovnými ježky, Unem, Dosem a Kvatrem (prosím, neptejte se, kde je Tres). A když se k nim připojí jedna koza a pár dalších býků, společně se vydají na dlouhou cestu Španělskem. Sice mají v patách pár pronásledovatelů, ale to je určitě nemůže zastavit. Snad jen trochu zpomalit. Ostatně, jak říká sám Ferdinand: „Každý se chová podle toho, jak vypadá, ala tak jednoduché to není. Zvláště v mém případě. Se mnou je to složitější.“ (CinemArt)

(více)

Videa (19)

Trailer 3

Recenze (160)

Flego 

všechny recenze uživatele

Príjemná animovaná rozprávka inšpirovaná klasickou disneyovkou "Býk Ferdinand" z roku 1938 a Trumbovým scenárom "The One Brave" sfilmovaným v roku 1956. Pekná animácia, myšlienka, prepracované charaktery postáv. Škoda, že tých zvieracích postáv v strede filmu pribudlo, vtedy sa dej zbytočne naťahoval. Aj tak ide o slušnú oddychovku vhodnú aj pre dospelých. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Rozprávka o dobrosrdečnom a láskavom, ale aj trochu prihlúplom býčkovi plná klišé a ničoho prevratného. Postavy boli ako keby zo šablóny, koza, ktorá mala pravdepodobne byť vtipným sprievodcom alebo prvkom filmu u mňa nefungovala. Bola nesympatická a trápna. Jediné, čo mi prišlo trochu zábavné boli arogantné nemecké kone a tanečný súboj, ktorý bol ale tiež miestami prehnaný. Nakoľko už nie som dieťa, nemajú pre mňa význam rozprávky, kde sú v hlavnej úlohe zvieratá, ktoré sa inak správajú aj myslia ako ľuďia, a pritom žijú v ľudskom svete. V tomto prípade sa jedná vyslovene o animovaný film pre deti, ktoré si ho môžu užiť, preto moje hodnotenie nebude také zlé, nakoľko pre deti to môže byť zábava. Dĺžka ale mohla byť aspoň o 10 minút kratšia. Rok 2017 musel byť ale chudobný na kvalitné animované filmy, keď tento počin akadémia nominovala na najprestížnejšiu cenu. Nebyť nominácie, tak si ho ani nepozriem. Keďže je ale v hlavnej úlohe čierny býk a akadémia má čiernu veľmi rada, tak možno nakoniec ešte aj zvíťazí. 6,2/10. ()

Reklama

Torpid 

všechny recenze uživatele

Bejk určenej na koridu v hlavní roli tu sice ještě nebyl, ale jinak je to genericky vyhotovený produkt-animák, kde tvůrci používají všechno osvědčené - co vylezlo z hloubkových analýz stovky předešlých animáků. Téma "dlouhé cesty- návratu domů", pitvořící se zvířátka, která překvapivě nejsou až tak vtipná, přátelství holčičky s bejkem a stěží průměrná grafika. Neurazilo ani nenadchlo a 108' bylo příliš. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Základní myšlenka je: pokud všichni očekávají, že budete dělat něco co dělají všichni a bez úspěchu, nedělejte raději nic. V úvodu zjistíte, že podvádět se nemá. V celku to byla pěkná pohádka. Vtipná byla scénka s koňmi. Naopak scéna, kdy vůl jede v autě je dost bizarní i na pohádku pro děti. Uvítala bych, kdyby se v pohádce objevilo víc symbolů Španělska (např. vůbec by nevadilo, kdyby místo kozy byl katalánský oslík a pod.). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento animák obsahuje niekoľko super charakterov, zopár pre mňa dojímavých scén a jednu historickú hlášku ( nevedno, či originálnu, ale počul som ju tu ) a predsa sa ako celok neprezentuje v tom najlepšom svetle. Zrejme si to isté myslela aj väčšina ostatných divákov ( na digianimák je necelých 300 melónikov celosvetovo naozaj úbohé číslo ). ()

Galerie (98)

Zajímavosti (5)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 12 000 pracovních míst. (BMW12)
  • V scéne, kde si chlapec fotí svojho otca, si je možné na telefóne všimnúť znak orieška, čo je odkaz na film Doba ľadová (2002). (LuiCJ)

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama