Reklama

Reklama

Hrdina

Trailer 2

Obsahy(1)

Rozpočet historického válečného velkofilmu HERO několikrát překročil prostředky vložené do oscarového filmu TYGR A DRAK. Režisérem filmu je dvojnásobný laureát Zlatého Medvěda a ceny BAFTA, třikrát nominovaného na Zlatou Palmu Zhang Yimou. Hereckými hvězdami jsou Ziyi Zhang (která zazářila v již zmiňovaném filmu Tygr a drak) a Jet Li (Romeo musí zemřít). Děj se odehrává před 2000 lety za vlády dynastie Qin a vypráví příběh hrdinného válečníka a ochránce krále, před kterým stojí obrovský úkol - sjednotit Čínu a krále tak učinit Imperátorem. Producenti při natáčení spolupracovali s čínskou armádou a tak mohly vzniknout jedny z nejefektnějších scén dějin historického válečného filmu. Tvůrci zvedli laťku pořádně vysoko. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (700)

Mes-siah 

všechny recenze uživatele

U mňa tento film tróni v top 10. Suverejne poráža hollywoodske "trháky". Neviem čim, ale film ponúka viac ako sa tvári. Nenechajte sa zmiasť tým, že sa vo filme lieta, alebo vysoko skáče. O tom film nieje. To je len vizualna stránka diela. To je ako balet. Viď komentár Jamal a golfista ()

Marat 

všechny recenze uživatele

Jediný film, ve kterém jde vidět neuvěřitelná hra barev, stínů a efektů. Hubda tuto dokonalost jen doplňuje. ()

Arccos 

všechny recenze uživatele

Nádherná podívaná, která v televizi vůbec nevynikne a je třeba ji vidět v kině nebo aspoň z DVD. Lepší než Tygr a drak. Zároveň dobře vystavěný příběh, který vlastně vidíme několikrát v různých barvách a vyzněních podle toho, jak se liší verze jednotlivých vypravěčů. Až se nakonec ukáže, že... ()

Toustovač 

všechny recenze uživatele

Po první projekci jsem měl chuť dát plné hodnocení - film mě oslovil podstatně více než třeba Tygr a drak (UPDATE 2010 - po opětovném shlédnutí druhého to už, s určitými výhradami, tak docela neplatí). Úžasná vizuální stránka (BARVY!), povedené a typicky asijsky "nadsazené" souboje či poměrně zajímavý příběh. Při druhé (třetí) projekci jsem ovšem už tak nadšený nebyl. Částečně asi proto, že u tohoto filmu je velké plátno nejspíš opravdu potřeba. Pak se budete bezesporu velmi dobře bavit. V jiných než vizuálních ohledech totiž film poměrně pokulhává. ()

Pochtli 

všechny recenze uživatele

Vizuálně zajímavá podívaná doplněná krásnou hudbou, ale zcela popírá fyzikální zákony a fyzické možnosti člověka (pro Číňany typické např. všelijaké poletování, zastavování šípů), takže se človek občas hodně pobaví... ()

HarveyDent 

všechny recenze uživatele

Premiere to vystihla: "Film, kvůli kterému bratři Lumierové vynalezli kinematograf." Film, jehož bych mohl pixel po pixelu sledovat celou věčnost., ale............... na to "ale" já však se*u :-P 90% ()

Pai-Mei 

všechny recenze uživatele

Podobne ako skvelý Tyger a drak, aj Hrdina je o levitácii a odrážaní letiacich šípov, čo vyzerá najprv trochu smiešne, ale postupne sa do toho divák dostáva a časom to už ani nevníma. Ide hlavne o skvelú výpravnú hudbu a vizuálne spracovanie čínskych bojových umení. Namiesto Zeleného osudu tu máme tentokrát tému kaligrafie. Super film, ale vlastne už len kópia Tygra a draka. ()

RobbieM@N 

všechny recenze uživatele

Vizuálně dokonalé a promyšlené, ale dějem strašně prázdné a Hrdina mě jednoduše moc nebavil, občas ty vizuální hrátky jsou až moc přehnané. ()

HarlanWade 

všechny recenze uživatele

Typický problém čínských filmů. Úžasný vizuál předčí samotný obsah děje. Nádherná podívaná, která by potřebovala především velkolepější záběry a lepší scénář. ()

ratpile 

všechny recenze uživatele

Každá vzletná myšlenka, ať je sebelidštější, se dá znásilnit, tak kterak toho všechny hrůzovlády vždy dovedně využívaly, od křesťanství po komunismus, proto za Hrdinou propagandu nevidím nebo vidět nechci, každopádně jsem viděl film u kterého jsem přemýšlel a toho si vždy cením. Nemá cenu vychvalovat ůžasnou vizuální stránku filmu, některé scenérie, zejména ty v paláci, jsou skutečně ÚCHVATNÉ. Celým filmem se, za vydatného přičinění nádherné hudby, táhne magická spirituální atmosféra, herci působí na diváká spíše odtažitějším dojmem, jakožto nositelé myšlenek, než jednotlivé objekty zájmu. Jet-Li, ač si vystačí s pár výrazy, má charisma na rozdávání, Tony Leung, jakožto císař, taktéž.. Létající bojové scény nejsou mým šálkem kávy, ať jsou sebeefektnější, ovšem o tom to pro mě není. Smířlivě krutá filmová báseň. Nevšední zážitek, přesto, východní poetika není úplně mým šálkem kávy. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Aha... takže... nestuduji filmy z asie... a vlastně ani jiné... Podle vyprávění jsem čekal akční bitevní šílenost a dostalo se mi v podstatě komorního drama, kde se postupovalo po schůdcích lidské dovednosti i mysli... Ty létající pohyby asiatů nejsou pro mě (stejně jako hip hop od černoušků), ale opravdu to byla filmová poezie! Čas se chvílemi zastavuje. Listí padá. Světlo maluje... Barevná stylizace jednotlivých scén... hm! :) Souboj na vodě... No, tolik ke zpracování filmu... :) No, a když si představím, že v té době u nás pár kmenů z dálky očmuchávalo legionáře římského impéria... Uff! Prostě vzestup následuje úpadek... listí roste, voda teče... a další vzestup barbarského a jeho úpadek... a listí padá... ()

Sparky 

všechny recenze uživatele

Nemůžu teda říct jistě, že jsem to úplně pochopil takže to můžu hodnotit je velmi povrchně. Podle vizuálního a celkového dojmu. ()

LukKon 

všechny recenze uživatele

Nadherny epos ako moze jeden pomstychtivy muz povysit dobro spolocnosti nad vlastne zaujmy. Nadherny snimok, kde hlavnu ulohu hra vynikajuci Jet Li. ()

zly.dvojce 

všechny recenze uživatele

Vizuál nádhernej, legenda zajímavá, ale lítání nad hladinou za pomoci odrážení se od ní meči je i na mě, odchovaného mstitelem s píšťalkou trochu moc. ()

Asdas 

všechny recenze uživatele

Choreografia bojových scén na jednotku , hudba a výtvarná stránka rovnako ale chýbal tomu nejaký strhujúcejšie vyrozprávaní príbeh ,pretože miestami keď sa hovorilo tak to nudilo . ()

uodevr 

všechny recenze uživatele

Sním či bdím? Oboje, řekl bych. Původně jsem hodnotil třemi hvězdami na základě zážitku, který jsem si z toho odnesl jako plus mínus 10ti letý caprt...sue me. Ještěže jsem si teď dal tohle fantasticky relaxační repete. Skoro jsem musel zatlačovat z krajíčku zpátky do hlavy, jak je to místy nádherný. ()

Související novinky

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Jet Li láme rekordy

Jet Li láme rekordy

28.11.2007

Kromě končetin svých protivníků, samozřejmě ;-). Možná vám po jeho průměrných filmech natočených v Americe a několika lehce nadprůměrných v produkci Luca Bessona přijde, že Jet už má dny své největší… (více)

Reklama

Reklama