Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willie a Marcus, dvojice trestanců, specialistů na vykrádání trezorů a bank, tráví vánoční čas tím, že objíždějí velká nákupní centra v převlečení za Santu a jeho elfa s motivací přepadnout všechny obchody po cestě a napakovat se na Štědrý den. Tento plán se však zkomplikuje, když potkají osmiletého chlapce, který se jim pokouší vysvětlit pravý smysl Vánoc... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (631)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Představa santy, co kouří, pije, ojíždí tlusté ženské, machruje za cizím barem, buzeruje každýho blbě čumícího černocha, buzeruje svého malého kamaráda elfa a jeho otec, co ho v mládí mlátil, je docela krutá. Když k tomu přidáte dost tvrdý humor, jednoho liliputána, jednoho tlustého blbečka, starou babičku, "skoro" prázdný barák jednoho milionáře "co odjel na pracovní cestu" a nějakej ten supermarket s šéfem ostrahy, který pozná zloděje už jen podle čichu....Tenhle film je plný slov, které by byli na nově před 22:00 vypípovány cenzůrou avšak to by byla škoda. Velká škoda. Některé vtipy a hlášky mě způsobili záchvat smíchu... Jen škoda, že jich je tolik až někdy působí moc automaticky... Ale B.B.Thornton to je pan herec :)) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne slusnej masakr a nejspis nejlepsi vanocni film, kterej by se ovsem nemel poustet detem. Pribeh je velice originalni a scenar je fajn, protoze nedojde k zadnemu polepseni pomoci ditete, ale to nejvetsi plus je Billy Bob. Takovyhleho ubozaka snad jeste nehral, je tak na sracky az vam ho je lito, ale pritom se skvele bavite. Mozna by ale film potreboval trochu vetsi svih, i kdyz neni prakticky minuta bez nejaky prasarny, i kdyz inteligentne podany, nic ve stylu Klub sracu, presto film misty zadrhava. Je to tak 4,5, ale dam tech 5*. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

"Kdybych věděl, že budu muset snášet bandu parchantů, co mi 30 dní v roce chčijou do klína, už dávno bych se zabil." Niekomu to príde ako veľmi nepodarená a trápna komédia, ale ja som sa skvelo bavil (Jsem Santa Klaus co pije,chčije a píchá!). Pre mňa je to pohodová vianočná komédia, so skvelým Billy Bob Thorntonom, kde sa vždy kráľovsky bavím. "V životě jsem zažil pěkně zkurvený věci, ale nikdy jsem nebyl v takovejch sračkách jako teď." 90% -5* ()

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Billy Bob Thorton jak ho neznáme! 11 měsíců se fláká, chlastá a užívá si s ženskýma, který mají tlustý zadky, aby v prosinci mohl rozjet loupež v obchoďáku. Ze začátku jsem si užíval scény jak Santa nadává, hulí, a chlastá. Vlastně si ani nevzpomínám na scénu, kde bych ho viděl bez flašky v ruce, ale až už řekl asi po 1150 "FUCK" tak mi to přišlo furt na jedno brdo. Pořád dokola. Příjemným překvapením v podobě loosera Kida stvárnil Brett Kelly. Osobně se mi víc zalíbil Přizračný svět, ale tenhle film je nic než průměr. Hláška: Willie: Přej si do jedný ruky to co chceš a do druhý hovno a uvidíš, která se rychleji naplní. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Toto je 1000. film, kterej tady hodnotim a jsem rád, že tohle jubileum nepadlo při hodnocení nějaký sračky. Abych pravdu řek, tak ten název mě trochu odrazoval. Čekal jsem totiž, že to bude nějaká vánoční blbina ve stylu "Rolničky, kam se podíváš", ale nakonec jsem se odhodlal, že se na to podívám. A udělal jsem dobře. Billy Bob Thornton si svou roli zřejmě pořádně užíval a vožralýho Santu, co nemá rád fakany, zahrál naprosto dokonale. Ostatní jsou tam jen tak do počtu, ale to vůbec nevadí. Santa je prostě alfou a omegou celýho filmu. Asi tak do půlky to mělo jasně našlápnuto k pěti hvězdám, ale jak se blížil konec, tak se do filmu začalo pomalu vkrádat nějaký to morální poučení, že každej se může změnit a udělat třeba taky pár dobrejch skutků. Mam pocit, že bez toho se snad už žádnej film neobejde. Někdy bych se pro změnu rád dočkal komedie, kde žádný moralizování nebude... 75% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy Santu (Billy Bob Thornton) probudí budík, jsou vedle budíku vidět láhve. Etikety na nich jsou otočeny chvílemi dopředu, chvílemi zase vlevo. (Mr.Hudson)
  • Ve scéně, kdy za Santou (Billy Bob Thornton) přijde dítě se zmrzlinou, se zmrzlina mezi záběry zmenšuje a zvětšuje. (Mr.Hudson)
  • Režisér Terry Zwigoff čítal scenár k filmu prvýkrát v lietadle. Podľa jeho slov sa tak smial, že sa neskôr pred ostatnými pasažiermi hanbil. (Greenpeacak)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Zemřel Bernie Mac

Zemřel Bernie Mac

11.08.2008

Letošní rok si dost možná udrží ošklivé privilegium v tom, že během něj zemřelo nejvíce filmových hvězd. To, že se na konci ledna Heath Ledger omylem předávkoval léky a nemůže si tak bohužel užívat… (více)

Jim Carrey a jeho „prison break“

Jim Carrey a jeho „prison break“

06.06.2007

Všichni ještě pamatujeme časy, kdy Jim Carrey bral 20 miliónů za jednu roli. Dnes hraje ve filmech, jejichž celý rozpočet jen tak-tak dosahuje tuto částku. Jim má buď dobročinné sklony a touží hrát v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno