Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willie a Marcus, dvojice trestanců, specialistů na vykrádání trezorů a bank, tráví vánoční čas tím, že objíždějí velká nákupní centra v převlečení za Santu a jeho elfa s motivací přepadnout všechny obchody po cestě a napakovat se na Štědrý den. Tento plán se však zkomplikuje, když potkají osmiletého chlapce, který se jim pokouší vysvětlit pravý smysl Vánoc... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (631)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne slusnej masakr a nejspis nejlepsi vanocni film, kterej by se ovsem nemel poustet detem. Pribeh je velice originalni a scenar je fajn, protoze nedojde k zadnemu polepseni pomoci ditete, ale to nejvetsi plus je Billy Bob. Takovyhleho ubozaka snad jeste nehral, je tak na sracky az vam ho je lito, ale pritom se skvele bavite. Mozna by ale film potreboval trochu vetsi svih, i kdyz neni prakticky minuta bez nejaky prasarny, i kdyz inteligentne podany, nic ve stylu Klub sracu, presto film misty zadrhava. Je to tak 4,5, ale dam tech 5*. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Toto vianočné predpeklie si zaslúži potlesk: Billy Bob Thornton zo Smrtiaceho bumerangu je neskutočný filmový hajzel, ustavične naložený v liehu, cigaretách a nadávkach. Nasáčkuje sa do cudzieho domu, obývaného šikanovaným chlapcom a jeho senilnou babičkou... Svet Terryho Zwigoffa je zabývaný celým zástupom mäsitých figúrok, ktorých vrcholom je takmer vyzlečená Lauren Grahamová zo Žien z rodu Gilmorovcov, posadnutá sexom s Dedom Mrázom. Dodatok z roku 2017: Ale faktom je, že som to videl raz v živote, po repríze som nikdy netúžil a nechýba mi... a dvojka je strašná. Vlastne skôr triler, než komédia. Wtf. ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Ach ten český název! Kdybych neviděl Přízračný svět a nezjistil jsi, kdo ho natočil, tak bych Bad Santu snad v životě neviděl. Byla by to chyba, protože bych se připravil o skvělou porci zábavy. Bad Santa je oproti Přízračnému světu více vtipný, ale méně vážný. Zdařilý slepenec gagů na téma fuckujícího, šoustajícího a chlastajícího Santy se snaží o jakousi vážnou tvář, mravní poučení apod. V téhle rovině se mu ale příliš nedaří, protože přeci jenom jde v prvním plánu o čistou komedii. Hlavně závěr už je tak trochu mimo rámec. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně největší zklamání letošního roku. Už z plakátu je jasné, že jako (obvykle výborný) Thornton bude chlastat, hulit a objíždět jednu ženskou za druhou. Proto mi nepřišlo ani trochu vtipný, když drtivá většina humoru spočívala ve zřejmých scénkách typu Santa se ožral, Santa píchá nadměrnou velikost, Santa spí v zákulisí, Santa se pochcal, Santa fuckuje děcka, Santa vystupuje z auta a má kolem sebe prázdný flašky a tak pořád dokola a diváci se smějí a smějí jako přes kolovrátek, i když by opakovaný vtip už měl dávno přestat být vtipem. Navíc ta morálně čistá linie s dobrotivým špekounem je jak pěst na oko. Rádoby ostrej film, kterej se točí pořád dokola aby nakonec skončil jako myšlenkově uhlazená, výchovná měchuřina. Těšil jsem se jak sviňa, ale nakonec nudil jako prase:-) 2 a 1/2 * ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, ne! Bad Santa nieje ten typ postavy, ktorej by som dokázal fandiť. Thornton fuckujíci-súložíci na 50 spôsobov, jeden nesympatický špek a pár stromčekov a kostýmkov, ktoré majú pripomínať vianočnú atmosféru s toho nerobia film, ktorý by som chcel na štedrý deň vidieť. Mám taký silný feel, že to zamerané na úzku vekovú skupinu, s ktorej už akosi vyčnievam. Aj keď v konečnom dôsledku to nieje také tragické, skôr nevhodné. A chlastať sa nemá škodí to na pečienku... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (21)

  • Režisér Terry Zwigoff čítal scenár k filmu prvýkrát v lietadle. Podľa jeho slov sa tak smial, že sa neskôr pred ostatnými pasažiermi hanbil. (Greenpeacak)
  • Film s rozpočtem 23 milionů amerických dolarů celosvětově utržil 76 milionů dolarů. (imro)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Zemřel Bernie Mac

Zemřel Bernie Mac

11.08.2008

Letošní rok si dost možná udrží ošklivé privilegium v tom, že během něj zemřelo nejvíce filmových hvězd. To, že se na konci ledna Heath Ledger omylem předávkoval léky a nemůže si tak bohužel užívat… (více)

Jim Carrey a jeho „prison break“

Jim Carrey a jeho „prison break“

06.06.2007

Všichni ještě pamatujeme časy, kdy Jim Carrey bral 20 miliónů za jednu roli. Dnes hraje ve filmech, jejichž celý rozpočet jen tak-tak dosahuje tuto částku. Jim má buď dobročinné sklony a touží hrát v… (více)

Reklama

Reklama