Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1

(série)
Trailer 1
USA, 2023, 8 h 37 min (Minutáž: 43–80 min)

VOD (1)

Epizody(9)

V roce 2003 pustoší planetu parazitická houba, která mění lidi v násilné predátory známé jako tzv. nakažené. O dvacet let později je ostřílený přeživší Joel (Pedro Pascal) najat skupinou rebelujících bojovníků za svobodu, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie (Bella Ramsey) pryč z represivní karanténní zóny. Z původně rychlé a jednoduché práce, se brzy stane brutální a temná cesta napříč postapokalyptickými Spojenými státy, kde se Joel a Ellie budou muset spolehnout jen jeden na druhého. (Magic Box)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (198)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Navzdory tomu, že mě seriál celkem zaháčkoval už od první epizody, docela se mi líbil a rád si dám za dva roky nášup, musím hodnotit střídmě. Už jen z toho pohledu, že strach, který v původní hře plynul jak z nakažených, tak i lidí, zde zaujal vyloženě jen ten lidský faktor. Z nadšených ohlasů, jak jsou clickeři úžasní, jsem očekával jejich častější výskyt, než zhruba ve čtyřech epizodách. Zbytek byl o epizodickém cestování z místa na místo, občas trochu nudnějším pokecávání a sem tam nějaké větší zápletce, která se nicméně pod tíhou epizodičnosti bortila. Vzpomenu si například na jistou záporačku, recenzemi opěvovanou jako lepší postavu, než je třeba Negan z TWD. Ano, moc chytré porovnávat postavu v jedné epizodě, která se zvlášť neprojevila a na konci byla odpravena, s někým, kdo si prošel neskutečným osobnostním vývojem napříč několika sériemi. Prim zde hrála dvojice Ellie a Joela, která si postupem času utvořila funkční chemii a pouto. A musím poznamenat, že obzvlášť Pedro Pascal jako Joel, ačkoliv není své předloze až tolik podobný, sem sedl jako zadek na hrnec. Na Bellu Ramsey jsem si musel chvíli zvykat, protože ta už vůbec neodpovídá předloze, ale přistoupil jsem na ni a jako Ellie nezklamala. Škoda spousty hluchých míst a nekonzistentního, občas odbytého děje. Seriál potenciál měl, jen jej nevyužil tak, jak bylo třeba. 7/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem jeden z těch, co žere Pedra Pascala, kterému ihned podlehl i tady a zároveň velký kritik Belly Ramsey, na kterou si do konce sezóny nezvykl a to teď vůbec neberu v potaz, že se označuje jako nebinární. Před produkcí seriálu jsem si vysnil několik hereček, které bych hrozně ocenil (ach Maisie Williams by byla boží), leč v posledním díle už mě alespoň tolik neštvala a samozřejmě přiznávám, že je to dobrá herečka, jen mi prostě není sympatická. Ale dvojky už to snad půjde více hladce, lépe řečeno, musí. Co se týče produkčních hodnot HBO, tam jsem vůbec nepochyboval o tom, že to bude nářez, že to bude výborně napsané a výpravné jak se sluší a patří. Zároveň mi vůbec nevadil příklon ke slowburnu (akci si jistojistě užijem do sytosti ve dvojce) a odbočku ve třetím díle (který mi přijde nejlepší ze všech). Jen jsem měl prvních pár dílů pocit, že kdybych nehrál hru 2x, tak by mě to asi bavilo víc. Paradoxně, jelikož tady je všecko správně a možná až křečovitě se to drží předlohy. Mírně mě ale zklamalo finále; Já čekal 90min a on to byl přitom jeden z nejkratších dílů! Mohli to trošku roztáhnout, takhle to na mě tolik nezapůsobilo. Vyznělo to skoro až odbytě. Ale což, po většinu dílů jsem se skvěle bavil a těšil se na každé pondělí, že si opět zapnu nový díl, možná jsem jen na ten poslední nebyl tolik naladěný. Těším se na potvrzenou druhou řadu a doufám, že do té třetí už bude hotový i třetí herní díl. Kdo nehrál dvojku (která bude roztažená do dvou sérií), tak se má rozhodně nač těšit. ()

Reklama

A.Fish 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ehh to jako bylo ono? Nuda, bez emocí, bez napětí, bez čehokoliv zajímavého. I TWD, kde půlka dílů je nudná, má lepší momenty než tohle. Celou dobu se skoro nic neděje, jen se žvaní, aby seriál doklopýtal do předvídatelého konce. Reálně by stačilo 6 dílů.. Hype okolo tohoto seriálu mi hlava fakt nebere... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Som milovníkom hororových hier a vždy budem tvrdiť, že priame prepojenie s dejom, človeka ďaleko viac zasiahne, či už po akčnej, alebo samotnej hororovej stránke. Prešiel som jednotku, prešiel som dvojku, pričom k pokračovaniu hry môžem povedať akurát jednu vec, že je to spolu s Resident Evil dvojkou, remake-om z 2019, najlepšia hororová hra, akú som kedy v živote hral. Ja osobne som bol od počiatočných prezentovaných názorov tvorcov seriálu, skeptický. Nič totiž nenasvedčovalo tomu, že pôjde o pružný, dynamický, hororový projekt, ale skôr drámu, ktorá bude námetovo čerpať z iného projektu, ktorý však v porovnaní s týmto, dokázal zaujať nie len príbehovo, ale aj hororovo. No a výsledok? Tak 3 epizódy boli skutočne hororové, ostatok boli len samé tliachanice, ktoré sa navyše stali hlavnou črtou celého seriálu. Nie, toto určite nie je najlepšia filmovo/seriálová adaptácia hry. Resident Evil I, alebo III, či dokonca Raccoon City, boli ďaleko hodnovernejšou kópiou. Druhú sériu si ale rád pozriem, i keď ten čo hru hral, zrejme nebude nijak dejovo obohatený, keďže sa zrejme bude pokračovať v kopírovaní deja, no snáď už aj s akciou. Dobrý, silný priemer .. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Jako jo a ne. Last Of Us od HBO je víc psychologické drama, než akční nálož. Rozumím rozhodnutí použít clickery spíš sporadicky, jenže některá místa si o ně přímo říkala. Takhle divák dostává epičtější Cestu od Cormaca McCarthyho. Protože to je přesně ten dojem, který po sobě těch devět epizod zanechává. Scenérie, masky, triky, herci výborní. Jen to není taková šleha, jako byla hra. ()

Galerie (323)

Zajímavosti (115)

  • V čase 01:07:00, když Joel (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) přijdou do sklepa, je v pozadí slyšet skladba „Chains of Love“ od britské hudební kapely Erasure. (Trajektt)
  • Kniha vtipov, z ktorej Ellie (Ramsey) číta, "No Pun Intended Volume Too" od Willa Livingstona, je presne rovnaká ako tá, ktorú používa vo videohre. Mimo boja Ellie vyťahovala knihu a čítala vtipy nahlas rovnako ako v tejto epizóde, pričom Joel (Pascal) reagoval podobne podráždene. Niektoré vtipy v seriáli sú dokonca presne tie isté, ktoré zazneli v hre, napríklad vtip o obálke, vtip o strašiakovi a vtip o hnačke. Craigovi Mazinovi sa páčilo použitie Elliinej knihy vtipov v hre a mal pocit, že jej zaradenie do série umožnilo efektívny vývoj medzi ňou a Joelom. (molcan2)
  • Joel (Pascal) a Ellie (Ramsey) kráčajú a kamera sa presunie na hromadu mŕtvol spálených na nepoznanie. Klikeri sú slabí proti ohňu, takže týchto ľudí zabili nenakazení, pravdepodobne rebeli, ktorí slúžia ako hrozba pre túto epizódu. Je to vizuál, ktorý videohry často používajú na upozornenie hráča, že vstupuje do nebezpečnej osady a aby sa mal na pozore. Seriál robí presne to isté. (molcan2)

Reklama

Reklama