Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1

(série)
Trailer 3
USA, 2023, 8 h 37 min (Minutáž: 43–80 min)

VOD (1)

Epizody(9)

V roce 2003 pustoší planetu parazitická houba, která mění lidi v násilné predátory známé jako tzv. nakažené. O dvacet let později je ostřílený přeživší Joel (Pedro Pascal) najat skupinou rebelujících bojovníků za svobodu, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie (Bella Ramsey) pryč z represivní karanténní zóny. Z původně rychlé a jednoduché práce, se brzy stane brutální a temná cesta napříč postapokalyptickými Spojenými státy, kde se Joel a Ellie budou muset spolehnout jen jeden na druhého. (Magic Box)

(více)

Videa (12)

Trailer 3

Recenze (198)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak nechápu celý ten hype okolo seriálu. Je mi sice jasné, že to je veleúspěšná hra, ale zfilmované je to nanejvýš průměrně. Řekl bych dokonce, že to ve výsledku zachránil pouze enormní rozpočet, jinak by to snad ani nestálo za ten rozhovor v hospodě. A pokud přeci jen nějaká diskuze proběhne, bude se týkat buď pocitů zklamání a nebo polemizací nad kontroverzními částmi seriálu; čili zda takové na sílu tlačené PC epizody spíše nekazí celkový prožitek. No já osobně jsme velmi zklamaný a to ač jsem si mnohé části užíval, pravděpodobně již nemíním dále ztrácet čas další sérií. Za nejtrestuhodnější chybu tvůrců považuji, že přestože by byly zapotřebí alespoň 2 série a nebo spíše  dvojnásobek času, k co možná nejlepšímu zážitku a dokonalému představení onoho postapokalyptického světa, dostáváme něco, čemu by mnohem více slušely 3-4 epizody (každá maximálně hodinu dlouhá)! V žádném případě však ne 9! Nepochopím kolik zbytečné výplně a hloupostí tam naházeli za tak krátkou dobu. Škoda. ,,Nejúspěšnější seriál od dob Hry o trůny", vážně skvělý vtip! 55% ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Ok, nakoniec som nabrala tie nervy pozerať tento seriál, aj keď ma odpudzovala pompéznosť a skvelé hodnotenia, ktoré sú skoro vždy napiču. A koncept decko a vytrénovaný muž, ktorí si to tiahnu cez celú krajinu plnú prijebaných plesnivcov či čoho ma tiež nenadchýna. Videohru som nehrala, vlastne som nehrala nijakú videohru, ani neviem, prečo by som to mala robiť. Seriál bol, ako som predpokladala, plný nezmyslov (aj keď pri zmutovaných monštrách môže byť aká-taká logika, ale tu nebola). Paradoxne jediný diel, na ktorý tu nadáva väčšina recenzentov - gay diel - vo mne vyvolal nejaké pocity. Aj keď bol fakt od veci. Ale vlastne, čo bolo k veci? Tie zmutované príšery? Tie sa tam objavili asi v troch dieloch z deviatich. Ale Bella Ramsey to tam tiahla, aj keď dávať tie mongoloidné debaty podľa scenáru - tak som uvažovala, keď som mala asi sedem rokov. Ale mentálne nestabilní píčusi režiséri a scenáristi to tam evidentne nutne potrebovali... za to hercom dúfam priplatili. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Last Of Us sice nehraju pětkrát do roka jako mnozí internetoví experti, ale po těch třech průchodech jedničkou a zatím jedním průchodem dvojkou se z něj za ty roky stala srdcovka. Od seriálu sem tak měl nemalá očekávání a sem rád že byla naplněna měrou vrchovatou a dostal sem tak nejen adepta na nejlepší seriál letošního roku, ale hlavně s přehledem nejlepší herní adaptaci všech dob. Samozřejmě najde se pár věcí, které by se tvůrcům daly vytknout, ale je jich málo a celkem se musím smát těm co čekali další Walking dead. A upřímně by mě zajímalo co čekali fandové, kteří mají potřebu seriálové Last Of US všude hejtovat. V důležitých věcech se tvůrci drží hry téměř 1:1 a v tam kde udělali změny, tak to nikdy nebylo k horšímu. Holt seriál je jiné médium než hra a Druckmann s Mazinem v tomhle směru obstáli na jedničku. Velký klobouk dolu pak před dvojicí Pedro Pascal a Bella Ramsey. Pascal byl víceméně sázka na jistotu (i když i já sem jako Joela původně viděl někoho jiného),  zatímco Bella Ramsey byla jedna velká neznámá a i když to chvilku trvalo, nakonec si nedovedu představit nikoho lepšího jako Ellie. Ano, možná není tak roztomilá jako ve hře, ale jinak si s herní Ellie v ničem nezadala. Malé cameo Ashley Johnson navíc ukázalo jak moc si jsou tyhle dvě podobné a pomyslné předání štafety mělo až nečekanou sílu. Teď nezbývá než se těšit na druhou sérii. Když si vzpomenu jak moc mě druhý díl hry dostával a celkem trvalo, než sem ho vstřebal tak sem na jeho zpracování extrémně zvědavý...90% ()

slord 

všechny recenze uživatele

Last of Us som síce nehral, ale do príbehu a postáv tejto hry som sa hneď zamiloval, takže na seriálovú adaptáciu som sa veľmi tešil. A môžem povedať, že to dopadlo výborne a to čo fungovalo v hre sa podarilo veľmi kvalitne previesť aj na toto médium, samozrejme to nie je dokonalé, hra je hra, ale tú prácu, ktorú pri adaptovaní spravili môžem len pochváliť. Bella Ramsey mi spočiatku neprišla ako najlepšia voľba na Ellie, no ale ako seriál plynul, tak som si ju zamiloval a dala tej postave tú správnu esenciu, vďaka ktorej som v nej tú Ellie videl, a takisto Pedro Pascal sa úlohy Joela zhostil na výbornú a jeho prejav ma bavil, nič iné som od neho ani neočakával. Vzťah medzi nimi je skvelo budovaný, mali skvelú chémiu a od počiatočnej nevraživosti to prirodzene vyplynulo v to čo sme mohli vidieť v závere. Produkčná stránka je tiež na vysokej úrovni, sety vyzerajú skvelo a cítiť z nich reálnosť napriek využitiu CGI, ktoré tu je ale použité veľmi vkusne. Kvitujem aj, že tvorcovia nešli úplne jedna k jednej v stopách hry, ale občas pridali aj niečo nové, kľudne sa ale mohli aj viac odviazať. Najväčšia škoda je ale, že sa tu vyhýbali nakazeným, ktorí boli v hre podstatnou zložkou, jasné sú tu s nimi scény (v piatej epizóde sa s nimi pekne vyhrali), ale mohlo ich byť oveľa viac, ďalej škoda aj vynechaných akčných sekvencií, určite by to tomu len pridalo, ale zase nevadilo mi to tak veľmi, keďže to najpodstatnejšie a to tie postavy tu fungujú na jednotku. Tvorcovia sa toho chopili šikovne a výsledok stojí za to, som veľmi spokojný a neviem sa dočkať ďalšej série, dobrá práca. 9/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[51%] Nebudu to zde pokud možno moc prodlužovat, ale zkrátka mi to celé nesedlo. Ústřední dvojice postav Joela a Ellie je super – herci Pedro Pascal a Bella Ramsey to zvládli dobře. I jsem si postupem času získal postavu té Ellie, která zde měla prořízlou pusu a dobré hlášky. Tím ale veškeré klady z mé strany asi už nejsou. Pilotní prodloužený díl mě celkem bavil, ale až tak neuchvátil, zbytek už je dost utahaný až do divné finální epizody. Sem tam se najde pár dobrých scén, ale na zadek jsem se z toho neposadil. Já nevím, co se divákům na tomhle seriálu tak líbilo? Jako určitě to nebudu porovnávat k The Walking Dead, ale zde nebyla téměř žádná atmosféra, žádné napětí, pořádný děj, a i docela málo těch nakažených „houbáků“. Kvůli některým mým známým jsem to do konce dodával, protože jsem si připadal jak pitomec, že mě to moc nebavilo. Dle hodnocení mi to na ty velmi slabé 3* vychází a to hlavně kvli ústředním dvou postavám. Další série ale už vynechám. Nevím, jestli je problém v tom, že jsem nehrál hry, ale i tak jsem od tohoto očekával trochu víc, škoda. ()

Galerie (323)

Zajímavosti (115)

  • V závěru zní z rádia skladba „Never Let Me Down Again“ od Depeche Mode. Zatímco Joel (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) bloudí troskami civilizovaného světa, David Gahan v rádiu zpívá: „I'm taking a ride with my best friend.“ A to není dobře. Ne proto, že by nikdo neměl ponětí o dobré hudbě v blízké budoucnosti, ale proto, že „Never let me down again“ od Depeche Mode, stejně jako každá píseň z 80. let, kterou hrají undergroundová rádia, je poplašným signálem. Varování však přichází příliš pozdě. Joel a Ellie jsou již za plotem karanténní zóny. Tvůrce seriálu Craig Mazin vysvětluje použití právě této skladby takto: „Moje žena má encyklopedické znalosti hudby 80. let. A já si říkal: ‚Dobře Melisso, tohle je to, co potřebuju.' A doslova jsem řekl všechny ty věci, které právě řekla. Potřebuju, aby to byla písnička, kterou tak nějak znám, ale dlouho jsem ji neslyšel. Nějakou, která ještě nebyla do mrtě ohraná. A potřeboval jsem, aby měla kontext. Potřeboval jsem, aby měla smysl. Potřeboval jsem, aby byla temná a v ideálním případě, aniž by byla nějak extra na očích, mi dala nějaký komentář. Potřeboval jsem začít určitým způsobem, abychom mohli ukázat, že se rádio zapíná. A ona pak řekla: ‚Never Let Me Down Again.‘ A já na to: ‚Panebože.‘“ (Dangerous2)
  • V úvodu epizody má divák možnost vidět ve scéně z Jakarty ceduly „Baťa“. (Punisher)
  • Perryho, jedného z Kathleeniných (Melanie Lynskey) mužov, hrá Jeffrey Pierce, ktorý vo videohre prepožičal svoj hlas a pohybovo stvárnil postavu Tommyho (Joelovho brata). (molcan2)

Reklama

Reklama