Reklama

Reklama

The Last of Us

(seriál)
  • USA The Last of Us
Trailer 1
USA, (2023–2025), 16 h 7 min (Minutáž: 43–80 min)

Hrají:

Bella Ramsey, Pedro Pascal, Gabriel Luna, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Nico Parker, Murray Bartlett, Con O'Neill, Anna Torv, Troy Baker, Storm Reid (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Dvacet let po zániku moderní civilizace je otrlý přeživší Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z nebezpečné karanténní zóny. Oba se musí vydat na cestu napříč Spojenými státy a spoléhat jeden na druhého, aby přežili. (HBO Max)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (429)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tak čo Netflix, kvóty splnené? Seriál na ktorý som ja i moje deti dlho čakali, rovnako ako mnoho iných po celom svete, hlavne tých, ktorí túto hru hrali a mali ju radi. Ošiaľ a rekordy sledovanosti si netreba zamieňať s kvalitou. Ľudia sú zvedaví, ale sú skutočne spokojní? O najväčšej katastrofe sa väčšina dozvedela už dávno pred premiérou. Ano, je to hlavná prestaviteľka Bella Ramsey. Tí , ktorí hru nehrali majú o jeden šok menej. Nič proti nej, ale kde boli všetci keď sa robil casting? Bella Ramsey je jeden otras, ktorý do veľkej miery ovplyvnil kvalitu seriálu. Ellie z hry bolo veľmi sympatické dievča s príjemným hlasom a detskými nevinnými očami. Aj nadávky z jej úst zneli príjemne, znesiteľne a občas vtipne. B. Ramsey je drzá, nesympatická káča s večne zachmúreným ksichtom a nadávkami, ktoré otvárajú nožík vo vrecku...Kazila mi každý záber, nevedel som sa cez to preniesť. Obsadenie všetkých ostatných bolo výborné, preto zaváhanie v tom hlavnom nepochopím. Výprava a príbeh, ktorý sa pomerne presne drží predlohy sú ok, až na dva diely, ktoré dej nikam neposúvajú, ale niekto musel splniť kvóty...Ďalší veľký problém vidím v tom, že seriál nikto nerdžal pevne v rukách. To vážne musel každú časť natáčať niekto iný?? Film iba plynie, ale strašne chýbajú emócie, seriál žiadne nevyvolá...Nesúhlasím často s Verbalom , ale skutočne možno iba 3-4 diely a občasné úseky ako tak spĺňajú to, čo by divák a predovšetkým hráč hry očakával. Zombie a scény s nimi spočítate na jednej zmrzačenej ruke. Kde sú tie milióny, ktoré ste do seriálu natlačili? 60% seriálu pôsobí skôr komorne, scény rozhovorov, putovanie z bodu A do bodu B...Veľká akčná scéna len jedna... Máme tu však jeden diel , ktorý sa celý venuje bezcielnemu blúdeniu po supermarkete s lesbickými narážkami...Neviem o tom, že by Ellie v hre naznačovala, že je lesba. Prosím ušetrite ma vašich holywoodskych kvót a možnosti trepať do každého filmu tú až predimenzovanú ohľaduplnosť.                 ++++!!!! Ako mám vysvetliť deťom, ktoré seriál sledovali so mnou, že celý 3. diel je venovaný dvom buzerantom, ktorí sa celý čas objímajú , bozkávajú a stretnú sa nahí v spálni??? Je to normálne?? To nestačí naznačiť? Vážne je nutné ukázať dvoch nahých chlapov v posteli a počúvať kecy o tom , či si to už niekedy robil??? OTRAS !!! 60%. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. SÉRIEPrvní i druhá epizoda jsou z hlediska quality TV a production values absolutní strop, který nastavil laťku a divácké očekávání hodně vysoko [v mhoha ohledech až moc]. A o to víc mě zarazilo, jak kvalitativně nekonzistentní zbytek seriálu vlastně je.... Nutno podotknout, že herní Last of Us je dost narativně přímočaré, přesto velmi výrazně pracuje s rozměrem filmového vyprávění. Laicky řečeno, jde o zombie road-movie, jež je jednou intenzivní emocionální jízdou skrze post-apokalyptické končiny USA, a mapující vývoj vztahu mezi dvěma lidmi [pesimistickým Joelem a čtrnáctiletou Ellie], jež jsou si vzájemně víc podobní, než by se na první pohled mohlo zdát – tudíž ono převedení do seriálové podoby mělo unikátní potenciál využít tyto aspekty a dát jim mnohem komplexnější ráz.... Co se týká toho jak tvůrci operují s příběhem téhle seriálové adaptace, je v mnoha ohledech až příliš zkratkovitý, a obsahuje spoustu hluchých míst a bezvýznamných dialogů o ničem. Největším kamenem úrazu je zde však to, jak tvůrci nakládají s reáliemi onoho fikčního světa – jelikož právě jeho prozkoumávání bylo hlavní devizou hry. S čímž se pojí i naprosto minimální konfrontace s infikovanými – jelikož jde nejen o primární hrozbu, ale i pomyslný přírodní živel onoho fikčního světa, který svým způsobem figuruje i jako katalyzátor napětí, gradace a tím pádem i motivuje hlavní zápletku [a v těchto ohledech umělo prvních 6 řad The Walking Dead s těmito prvky pracovat mnohem poutavěji, inovativněji, a celkově vzato líp]. Ten hororový element – s nímž se pojí i ten neskutečně tísnivý a nepříjemný pocit nebezpečí, který mne neustále doprovázel při průchodu samotné hry – tu akutně chybí. V důsledku toho tak seriálový fikční svět Last of Us působí dost pustě, a z hlediska svého žánrového podhoubí neatraktivně.... Závěrem, hra je nepřekonatelná a kvalitativně nesrovnatelná, seriálové Last of Us je však věrohodnou [ač právě zbytečně zkratkovitou] adaptací, která si bezpochyby zaslouží širší diváckou pozornost. Přeci jen, jde o zajímavou lekci z mykologie. No a Pedro daddy Pascal i Bella Ramsey jsou top notch castingová volba, tady není čem. Jsem zvědav na druhou sérii.... VERDIKT: 8,2 houbiček z 10 ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak nechápu celý ten hype okolo seriálu. Je mi sice jasné, že to je veleúspěšná hra, ale zfilmované je to nanejvýš průměrně. Řekl bych dokonce, že to ve výsledku zachránil pouze enormní rozpočet, jinak by to snad ani nestálo za ten rozhovor v hospodě. A pokud přeci jen nějaká ta diskuze proběhne, bude se týkat buď pocitů zklamání a nebo polemizací nad kontroverzními částmi seriálu; čili zda takové na sílu tlačené PC epizody spíše nekazí celkový prožitek. No já osobně jsme velmi zklamaný a to ač jsem si mnohé části užíval, ale těch bylo zatraceně málo. To je také hlavní důvod, proč nemíním dále ztrácet čas pokračováním. To už si snad raději stáhnu tu hru na niž HBO neudělalo zrovna nejlepší reklamu. Za nejtrestuhodnější chybu tvůrců považuji, že přestože by byly zapotřebí alespoň 2 série a nebo konkrétně dvojnásobek času, k co možná nejlepšímu zážitku a dokonalému představení onoho postapokalyptického světa a všech postav v něm, dostáváme něco, čemu by lépe slušely pouhé 3-4 epizody (každá maximálně hodinu dlouhá)! V žádném případě však ne 9! Nepochopím kolik zbytečné výplně a hloupostí tam naházeli za tak krátkou dobu. Škoda. ,,Nejúspěšnější seriál od dob Hry o trůny", vážně skvělý vtip! 52% ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Bylo to jak na houpačce, tak jak se děj vyvíjel i ve většině scén. Vynikající první dva díly, široce roztažený odpad povinné úlitbě LGBT+ v dílu třetím (dvě myšlenky: 1)to se opravdu, ksakru, každý nový seriál bude tvářit, že jediný normální vztah je mezi dvěma chlapy, popřípadě ženami?) 2)to už jsou, z veké části mladí diváci tak zmanipulovaní, že bod 1) skoro nikomu nevadí ?? - zlatý verbal a jeho komentář tady, jenže to už také nebude žádný mlaďoch - velice pěkně nasnímaná akce v dílu čtvrtém, nádherný další, skvěle zahraný vztahový díl  (nepochopený, neprocítěný a nedoceněný těmi, co při patnácti minutách bez (brutální) akce chytají absťák), přetažená úděsná brutalita dílu, kde se Ellie narodila, kdy jsem toho měl opravdu dost a to jsem viděl leccos (jenže, asi naštěstí, nejsem explicitní brutalitou vychováván odmala) a mezitím podivný (opět) lehce LGBT díl (který šlo nasnímat jinak a bylo by to o dvou normálních holčinách a nezahřívalo by to srdíčko potenciálním lesbám) a opět brutání závěr, kde byla vlastní brutalita (díky za to) natočena hodně střízlivě, ale jeden si klade otázku, kde jsou hranice mezi normálním a šíleným a odpovědí je, že hranice přijatelního se v televizní i filmové tvorbě se prostě posouvají všude pořád dál a dál  a zbývá jen (asi zbytečně) doufat, že je nebude kopírovat skutečný život (když jeden vidí některé komentáře tady, říká si, jak asi bude vypadat života vztahy za třicet let). Velkým plusem seriálu je nádherná post-apokalyptická krajina - tady si tvůrci opravdu mákli a vyhráli, celé je to takové monumentálně krásné, a herecky úžasná je hlavní dvojice, která, spolu se scénářem, úplně vymazala všechny ostatní postavy - Pedro Pascal je výborný a Bella Ramsey je fenomenální (v tom, jak zahrála ženskou roli přesně na pomezí mezi dětstvím a dospělostí a dostala do ní ještě ten prvek předčasného přemoudření). Zkrátka - v seriálu byly chvíle, kdy bych dal bez zaváhájí pět a chvíle, pro které to prostě udělat nemohu.. a hodně se bojím druhé série... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Za mě spíš zklamání - druhý Černobyl se nekoná (to píšu záměrně, protože trailer nezapomněl zdůraznit, že Craig Mazin byl scenáristou zmíněného seriálového hitu). Obsazení je dost bída, dějově je to roztahaná nuda (místy navíc hodně předvídatelná), všechny ty záběry na zpustošené ulice zarostlé vegatací se mnou už nic nedělaly, protože jsem to viděl v miliardě jiných post-apo/zombie filmů (za všechny budiž jmenována Cesta , kterou mi to docela připomínalo a u které jsem se kdysi podobným způsobem nudil), a celkově se nemůžu ubránit dojmu, že v rámci žánru už nic nového vymyslet nejde, spoustě lidem ale evidentně stačí ke štěstí málo, a pak je z toho takový hype. ()

Galerie (323)

Zajímavosti (132)

  • Film byl natočen podle stejnojmenného herního hitu. Hra vyšla na konzoli PlayStation 3, později byla předělaná i na Next Gen konzoli Playstation 4. Hra získala řadu ocenění, včetně prestižních cen Bafta a Dice pro nejlepší hru roku 2013. Celkově získala přes 200 ocenění, což z ní dělá jednu z nejuznávanějších a nejúspěšnějších her všech dob. (Babba)
  • Když Ellie (Bella Ramsey) jí sendvič, je v průběhu střihů nakouslý vždy z jiné strany. (willy1)

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (více)

Reklama

Reklama