Reklama

Reklama

Život je život

Trailer 1
Česko, 2015, 92 min

Režie:

Milan Cieslar

Scénář:

Martin Horský

Kamera:

Václav Tlapák

Hrají:

Simona Stašová, Ondřej Vetchý, Kristína Peláková, Barbora Poláková, Tereza Ramba, Sara Sandeva, Miroslav Táborský, Marek Taclík, Petr Vančura (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hlava rodiny, morousovitý a přísný František (Ondřej Vetchý) by po boku svých tří dcer rád viděl schopné a úspěšné muže. Jenže všechny mají vynikající talent nacházet si pravý opak. Nejstarší dcera se musí i se svým neúspěšným mužem nastěhovat zpět k rodičům a v rámci možností se dál snaží otěhotnět. Té prostřední se zas neomylně lepí na paty jenom naprostí exoti a mimoňové. A nejmladší dcera? Tak ta je zase milostně úspěšná až moc. Je jí šestnáct, je těhotná a neví s kým. Navíc se začíná hroutit tradiční oáza a pevný bod manželské dvojice – dovolená. Každý rok se jezdí „na Mácháč", ale Jana (Simona Stašová) začíná snít o moři. Pak se v jejím životě zjeví bohémský spisovatel s lehce sebevražednými sklony, v tom Františkově zase krásná kolegyně se španělskými předky . . začnou se dít věci. Všechny malé příběhy dávají dohromady jeden velký a zábavný život se situacemi, které zná každý z nás. Ovšem ne každý vede ještě druhý a o poznání dobrodružnější život jako neohrožený agent. František ano. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (392)

bourec 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že já zase nechápu to nízký hodnocení.Je to odlehčený jak prase.Ta parodická linie film trochu hází jinam, a hodně mu to prospívá.Za poslední dny jsem skouknul několik českejch starších filmů,a když porovnám,jak tady hvězdicujete třeba film Černí baroni,veskrze průměrnou ptákovinku, tak Cieslarův počin je asi za sedm hvězd.No neva.Je to stejný, jako když přijdete na Spartu, a povzdechnete, že je zase slabá návštěva.A soused vedle sedící pokývne, ale vzápětí dodá, že hlavně ,že jsme na fotbale my,věrní.Tak asi tak.80%. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Škoda té snahy o parafrazi Muže z Acapulca, protože ta základní linie je docela vtipná a herci by ji utahli. Vetchý, Stašová, i ta spousta dalších hrají moc dobře a dost často jsem se smál. Na český film dobrá zábava. Jsou to lepší tři hvězdy. Kdyby to takhle vypadalo furt, byl bych s cz filmem dobrej. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Dám vám tému na zamyslenie: "Čo je lepšie? Hlúpy film, ktorý sa snaží tváriť maximálne seriózne, alebo hlúpy film, ktorý o svojej hlúposti vie a rozhodne sa s tým pracovať?" To som si presne položil, keď som videl prvé scénky filmu "Život Je Život." Neočakával som od neho dokopy absolútne nič, no musím povedať, že ako komédia ma to skutočne bavilo riadne. A hoci je to celé absolútne pritiahnuté za vlasy a korunuje tomu maximálne Ondřej Vetchý, ktorého postava je tak mimo realitu a časopriestor, že sa človek nevie prestať rehotať na všetkom. Pre mňa je toto niečo ako kombinácia filmov Muž Z Acapulca a The Secret Life of Walter Mitty . A ako bláznivá komédia to funguje. A dokonca musím povedať, že Kristína Peláková mi asi menej vadí ako herečka, než ako speváčka. A je tu celkom srandovná. Keď sa bavia herci a scenáristi, nemôžeme sa nebaviť s nimi. Lebo energia filmu je ohromná. A asi práve preto to pre mňa funguje. Je to reálne dobrý film? Nie. Je to absolútne blbosť, ale ako som povedal, film to o sebe vie a pracuje s tým na jednotku. A práve preto to podľa mňa aj celkom dobre funguje. Úprimne hovorím, pozrite sa na to a zabavte sa. Hodnotenie: B ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Pro českého diváka, který od českého filmu už nic nečeká, je tento snímek jako zjevení. Je to však pouze stará ošumtělá a trochu i zákeřná kostra v překvapivě bláznivém kabátě. Překvapivě bláznivém pouze na české poměry, protože fantazie scénáristů zakrněla s převratem v 89'. Je to jakýsi náznak bláznivé crazy komedie, ovšem naprosto nedotažené a totálně nabourané všudypřítomnou dějovou linkou české telenovely o rodinných hodnotách morálce a etice. Ta svazuje všem autorům ruce i nohy a dovoluje jim psát scénáře jen vlastní močí do sněhu. Proč by v rámci bláznivé komedie, nemohl skutěčně František být tajným agentem, který vede dvojí bláznivý život? Proč se vše musí vrátit zpátky do rodinného kruhu a řešit pouze věci nevěry, rozerní potomků a pořád a pořád dokola řešit problémy pouze na úrovni rodiny? ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

95 minut neskutečného utrpení.Něco jako kdyby ste byly na dovolený s partou němců.Český film jde ke dnu a já nechápu, jak někdo vůbec může zafinancovat něco tak iritujícího, neskutečně trapného, hloupého a ubohého.Každý Kameňák je vtipnější a to je přátelé uznejte sami dost hrozné.Každá postava je příšerně nesympatická, nemáte vůbec komu trochu fandit nebo se o jeho postavu byť jen na chvilku zajímat.Vetchý je naprosto příšerný a pevně věřím, že si tenhle arogantní pán svoji roli náramně užil, hádám, že ani nemusel moc hrát.Příběh je stupidní a otravný.I moje žena, která české filmy od srdce miluje a já jen kvůli ní musim tyhle braky trpět sama řekla, že takovou kokotinu snad ještě nikdy neviděla a z Vetchého se jí chtělo zvracet.Asi sem nikdy neviděl horší český film.Opravdový brak a ty hvězdičky tady lze chápat jenom tak, že dnesšní divák má v hlavě opravdu těžce nasráno.Jediné pozitivum jsou dvě krásné herečky Voříšková a Peláková a seč si o to skoro říkají, hvězdičkami nebudu házet ani pro ně.Co měli být proboha ty scény s papežem?Co měl bejt ten ''dredař''?Iritující ubožárna která uráží zdravý rozum, papeže a konec konců i ty vyhulený dredaře.Jak řekl pan Postránecký v Černých Baronech....chce se mi zvracet.0%. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Kristína Peláková bola v čase nakrúcania iba mesiac po absolvovaní autoškoly. Pri scéne, keď mala prudko vyštartovať v policajnom aute, jej nenápadne pomáhal spolujazdec Ondřej Vetchý – ona naštartovala, on zaradil rýchlosť. (Zdroj: Eurotelevízia) (krasomama)
  • Natáčení probíhalo i v tunelu Blanka a to ještě před jeho otevřením na podzim roku 2014, kdy byla v tunelu testovány bezpečnostní systémy. (M.B)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama