Reklama

Reklama

Život je život

Trailer 1
Česko, 2015, 92 min

Režie:

Milan Cieslar

Scénář:

Martin Horský

Kamera:

Václav Tlapák

Hrají:

Simona Stašová, Ondřej Vetchý, Kristína Peláková, Barbora Poláková, Tereza Ramba, Sara Sandeva, Miroslav Táborský, Marek Taclík, Petr Vančura (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hlava rodiny, morousovitý a přísný František (Ondřej Vetchý) by po boku svých tří dcer rád viděl schopné a úspěšné muže. Jenže všechny mají vynikající talent nacházet si pravý opak. Nejstarší dcera se musí i se svým neúspěšným mužem nastěhovat zpět k rodičům a v rámci možností se dál snaží otěhotnět. Té prostřední se zas neomylně lepí na paty jenom naprostí exoti a mimoňové. A nejmladší dcera? Tak ta je zase milostně úspěšná až moc. Je jí šestnáct, je těhotná a neví s kým. Navíc se začíná hroutit tradiční oáza a pevný bod manželské dvojice – dovolená. Každý rok se jezdí „na Mácháč", ale Jana (Simona Stašová) začíná snít o moři. Pak se v jejím životě zjeví bohémský spisovatel s lehce sebevražednými sklony, v tom Františkově zase krásná kolegyně se španělskými předky . . začnou se dít věci. Všechny malé příběhy dávají dohromady jeden velký a zábavný život se situacemi, které zná každý z nás. Ovšem ne každý vede ještě druhý a o poznání dobrodružnější život jako neohrožený agent. František ano. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (392)

claudel 

všechny recenze uživatele

Hloupoučká, naivní a ztřeštěná komedie, česká variace na Jamese Bonda trochu střihnutého s Mužem z Acapulca. Nutno zdůraznit, že je to komedia, kterám mě ale nijak neurážela, humor nebyl fekální nebo vysloveně trapný, zkrátka jen ztřeštěný a místy stereotypní, pokud jde milostné vztahy. Docela příjemně jsem se bavil a zapomněl na všechny nepříjemné události jedné červnové neděle. V rámci roku 2015 ale je to rozhodně zatím nejslabší český kousek, což ale vlastně českou kinematografii letos ctí. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Pro českého diváka, který od českého filmu už nic nečeká, je tento snímek jako zjevení. Je to však pouze stará ošumtělá a trochu i zákeřná kostra v překvapivě bláznivém kabátě. Překvapivě bláznivém pouze na české poměry, protože fantazie scénáristů zakrněla s převratem v 89'. Je to jakýsi náznak bláznivé crazy komedie, ovšem naprosto nedotažené a totálně nabourané všudypřítomnou dějovou linkou české telenovely o rodinných hodnotách morálce a etice. Ta svazuje všem autorům ruce i nohy a dovoluje jim psát scénáře jen vlastní močí do sněhu. Proč by v rámci bláznivé komedie, nemohl skutěčně František být tajným agentem, který vede dvojí bláznivý život? Proč se vše musí vrátit zpátky do rodinného kruhu a řešit pouze věci nevěry, rozerní potomků a pořád a pořád dokola řešit problémy pouze na úrovni rodiny? ()

Reklama

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Férově přiznám, že jsem si k filmu sedal s velmi nízkým očekáváním, a zpočátku jsem si chvilku myslel, že to byla chyba, protože jsem se několikrát zasmál, a větu: "Lžeš a souložíš za našimi zády!", jsem si dokonce zapamatoval. Pak už šlo ovšem všechno z tlustejch do tenkejch a nezachránila to ani Frekvence 1. Scénárista Martin Horský má zřejmě rád Belmonda, protože napsal českou verzi Muže z Acapulca, přičemž výsledek byl fakt příšerný. No, ale každopádně jsem o zážitek bohatší, i když je to jeden z těch, které si netoužíte zopakovat (pokousání libovolným zvířetem, vyhořelý byt, návštěva exekutora, šlápnutí na mořského ježka a podobně). ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Snaha o akúsi vtipnú premysu sa nekoná. Krásne dievčatá, sympatický Vetchý, ale tak do**baný scenár až z toho jednému zostáva rozum stáť. Takže na toto sa dávajú peniaze? Počitačové efekty vo vzťahovej komédií použité tak ako boli tu, my príde ako zlý vtip. V zásade nenudilo, ale takto si českú komédiu absolútne nepredstavujem. A hoci má Kristína pekný úsmev, spieva príšerne. Dosť veľké sklamanie, na to ako som sa na to tešil. Akákoľvek Janáková komédia je oproti tomuto klenot. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Muž z Acapulca po česku, ale právě ta linie, která se odehrávala v představách hlavního hrdiny, byla slabinou filmu. Ne vždy, ale pokud by celý děj zůstal v reálu a režie vsadila jen na komediální talent všech zúčastněných, a že čtveřice Stašová-Vetchý-Taclík-Táborský má co nabídnout, líbil by se mi film víc. Ale i takhle jsem se několikrát od srdce zasmál, bavili mě herci, plusem bylo i mě důvěrně známé prostředí na pomezí Vinohrad a Žižkova a když už nic, byly tu hezké holky. Spokojenost. 70% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Film vydělal 32 760 954 Kč a v kinech ho vidělo 258 274 diváků, což z něj dělá nejúspěšnější český film roku 2015. (Zdroj: Unie filmových distributorů). (Pedronaut)
  • Policejní vůz, kterým František (Ondřej Vetchý) a Lucie (Kristína Peláková) pronásledují zločince tunelem Blanka a taxi, kterým Jana (Simona Stašová) přijíždí domů k rodící dceři, je stále stejná stříbrná Škoda Octavia Combi registrační značky 2AP 5397. Stejné auto bez nápisů  a majáku lze navíc zahlédnout zaparkované v řadě vozidel ve scéně, kdy se Jana stěhuje od Františka k panu spisovateli (Miroslav Táborský). Skutečná policejní auta tohoto typu navíc nemají nikdy vnější zpětná zrcátka v barvě karoserie a nejsou vybavena podélnými střešními nosiči. (Martin_L)
  • Natáčení probíhalo i v tunelu Blanka a to ještě před jeho otevřením na podzim roku 2014, kdy byla v tunelu testovány bezpečnostní systémy. (M.B)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama