Reklama

Reklama

Život je život

Trailer 2
Česko, 2015, 92 min

Režie:

Milan Cieslar

Scénář:

Martin Horský

Kamera:

Václav Tlapák

Hrají:

Simona Stašová, Ondřej Vetchý, Kristína Peláková, Barbora Poláková, Tereza Ramba, Sara Sandeva, Miroslav Táborský, Marek Taclík, Petr Vančura (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hlava rodiny, morousovitý a přísný František (Ondřej Vetchý) by po boku svých tří dcer rád viděl schopné a úspěšné muže. Jenže všechny mají vynikající talent nacházet si pravý opak. Nejstarší dcera se musí i se svým neúspěšným mužem nastěhovat zpět k rodičům a v rámci možností se dál snaží otěhotnět. Té prostřední se zas neomylně lepí na paty jenom naprostí exoti a mimoňové. A nejmladší dcera? Tak ta je zase milostně úspěšná až moc. Je jí šestnáct, je těhotná a neví s kým. Navíc se začíná hroutit tradiční oáza a pevný bod manželské dvojice – dovolená. Každý rok se jezdí „na Mácháč", ale Jana (Simona Stašová) začíná snít o moři. Pak se v jejím životě zjeví bohémský spisovatel s lehce sebevražednými sklony, v tom Františkově zase krásná kolegyně se španělskými předky . . začnou se dít věci. Všechny malé příběhy dávají dohromady jeden velký a zábavný život se situacemi, které zná každý z nás. Ovšem ne každý vede ještě druhý a o poznání dobrodružnější život jako neohrožený agent. František ano. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (392)

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

95 minut neskutečného utrpení.Něco jako kdyby ste byly na dovolený s partou němců.Český film jde ke dnu a já nechápu, jak někdo vůbec může zafinancovat něco tak iritujícího, neskutečně trapného, hloupého a ubohého.Každý Kameňák je vtipnější a to je přátelé uznejte sami dost hrozné.Každá postava je příšerně nesympatická, nemáte vůbec komu trochu fandit nebo se o jeho postavu byť jen na chvilku zajímat.Vetchý je naprosto příšerný a pevně věřím, že si tenhle arogantní pán svoji roli náramně užil, hádám, že ani nemusel moc hrát.Příběh je stupidní a otravný.I moje žena, která české filmy od srdce miluje a já jen kvůli ní musim tyhle braky trpět sama řekla, že takovou kokotinu snad ještě nikdy neviděla a z Vetchého se jí chtělo zvracet.Asi sem nikdy neviděl horší český film.Opravdový brak a ty hvězdičky tady lze chápat jenom tak, že dnesšní divák má v hlavě opravdu těžce nasráno.Jediné pozitivum jsou dvě krásné herečky Voříšková a Peláková a seč si o to skoro říkají, hvězdičkami nebudu házet ani pro ně.Co měli být proboha ty scény s papežem?Co měl bejt ten ''dredař''?Iritující ubožárna která uráží zdravý rozum, papeže a konec konců i ty vyhulený dredaře.Jak řekl pan Postránecký v Černých Baronech....chce se mi zvracet.0%. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Tak asi takhle... bylo to vtipnější než jsem čekal. Duo Vetchý-Stašová (i ostatní postavy) bylo radost sledovat. Není to sice na vytepání do kamene mezi legendární komedie, ale za pohodově příjemných devadesát minut je to s přimhouřením očka na 4*. 70% (viděl jsem: 3x) edit 2023: Tak se na film dívám a je mi hned jasné, že už jsem to viděl... a jdu napsat komentář-recenzi. Ha, i po letech bych napsal snad doslova totéž a znovu s klidným svědomím dal i tu čtvrtou hvězdu :-) ()

Reklama

blitzer 

všechny recenze uživatele

Zariskovali jsme, a i přes absenci hodnocení se rozhodli navštívit kino v první promítací den. Z mého konstatování, že „Ondřej Vetchý by se přeci úplné kravině nepropůjčil“, je zřejmé, že vizionář nejsem :-) Život je život je takovou nedomrlou českou variací na Muže z Acapulca. Jenomže zatímco v belmondovské komedii byl motiv projekce hlavního hrdiny do akčního macha ústředním prvkem filmu a byl beze zbytku komediálně využit, tady mi přišlo bondovské fantazírování hlavní postavy jaksi do počtu. Spíše tak udělalo z filmu neskutečnou blbinu, byť celkem zábavnou. Myslím ale, že by snímek lépe fungoval bez toho a klidně mohl ještě více stavět na dialozích ústřední manželské dvojice. Ty byly totiž vtipnější než většina parodických akčních scén. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Česká parodie na Jamese Bonda s Ondrou Vetchým v hlavní roli, kterému sekunduje Simona Stašová. Ti dva spolu opět hrají manžele. Hezky jim to spolu sedne. Despota a buran Vetchý x uťápnutý Stašová + tři dcerušky k pohledání. Čekala jsem něco bláznivého, ale nedostala jsem to. Místo toho mi na obrazovce přistál důkaz toho, že hvězdné obsazení kvalitní film nedělá, když není po ruce kvalitní scénář. Bavila jsem se. To nechci popírat. Vetchý, Stašová, Táborský atd. mají jistě komediální talent. Ale tohle podle mých představ úplně nebylo. Škoda. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Byl to takový typický mix poměrně slušné komedie a kravin, které neměly být nikdy natočeny. Sice dvojí linka reálného a vysněného světa není vyloženě špatná, ale ke konci už to docela nudilo. Navíc veškeré scény ve tmě jsou fakt strašně natočeny, není tam vidět skoro nic. Jinak reálný příběh není špatný, Vetchý se Stašovou zábavní, zbytek taky dobrý. Průměr, který v jednotlivých scénách potěší, v celkovém podání je to ovšem nestabilní koláč. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Scény na pláži se natáčely ve Starých Splavech. Jinak se natáčelo v Praze. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Kristína Peláková bola v čase nakrúcania iba mesiac po absolvovaní autoškoly. Pri scéne, keď mala prudko vyštartovať v policajnom aute, jej nenápadne pomáhal spolujazdec Ondřej Vetchý – ona naštartovala, on zaradil rýchlosť. (Zdroj: Eurotelevízia) (krasomama)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama