Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (333)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Bohuzel po libovym Probuzeni tu mame pad na samy dno Underworldi serie, suverene nejhorsi dil. Pribeh samozrejme desna splacanina, sice se snazi navazovat na predchozi dily a dej posunout nekam dal, ale je to uz jen takovy vareni z vody, par stupidnich odhaleni a nezajimavy postavy. Celkove herci vypadaj do jednoho jak zhuleny, neustale tupy vyrazy, aspon, ze Kate je porad ve forme, i kdyz herecky samozrejme nema co predvest. Ale o tom Underworld stejne nikdy nebyl, to bych mu i odpustil, jenze hlavni problem je nudna akce, je ji tu relativne dost, i kdyz by mohlo byt i vic, ale je k uzoufani nenapadita a misty az nudna. I kdyz vetsinou aspon hezky krvava. K tomu si pripoctete hodne slaby triky a zapomente na nejaky valky podle nazvu filmu, pokud za ne teda neberete jednu prumernou potycku v atriu, to bitky v minulejch dilech a obzvlast sceny z historie byly v daleko vetsim meritku. Slabsi 3*. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tuhle sérii, především první dva díly mám strašně rád. Bohužel směrem jakým se Underworld vydal ala Resident Evil, je prostě špatně. Příběh je jednoduše dementní, který postrádá jakoukoli logiku. Jakým způsobem se snažili tvůrci zápletku kombinovat, zamotávat a komplikovat, to by snad stálo za nominaci na "Oscara".Naprostá přehlídka nesympatických postav, upírů jako elfů z Pána Prstenů, otřesných záporáků a nudných scén, plných dialogů o ničem. Akčních scén je na tento žánr hodně málo a co víc, je podprůměrná a to včetně vizuálu. Tohle je nejhorší díl série a nejspíš definitivní pohřbení Underworldu. Jen díky Kate to není za jednu hvězdičku......3/10 ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Underworld sa síce nikdy nezaradil medzi kultové série, ale ja som k nej mal vždy dobrý vzťah, tématika tajného boja upírov a lykanov vo svete ľudí mi príde určite atraktívna, pričom všetky diely boli dostatočne zaujímavé a hodné opakovaných pozretí, preto som sa tešil aj na Blood wars, ale tentoraz som vlastne prvýkrát výraznejšie sklamaný. Ale ani nie preto, že by sa jednalo o zlý film, pozerať sa na to určite dá a tempo je dostatočne svižné, len mi to jednoducho celé príde poriadne zbytočné. Tu už vidno, že tvorcom došli nápady a nevedia, ako sériu smerovať, ak si odmyslím pár detailov, tak mi to príde ako úplne samostatný film, ktorý po stránke nadväznosti ani do série nezapadá. Hlavne ma sklamalo, že v predchádzajúcom diely bola existencia upírov a lykanov odhalená a tu je všetko zabudnuté, ľudia sa tu absolútne neriešia a tak je to len o upíroch a lykanoch, ktorí si robia opäť problémy, pričom obe skupiny boli posunuté horším smerom. Hlavne tá nová upírska schopnosť mimoriadne rýchleho pohybu bola úplne mimo a len to kazila. A tak to celé pôsobí len tým najpriemernejším dojmom, pozerať sa na to dá, za čo môžu aj celkom zaujímavé lokácie, v tomto film pripomína prvý diel, ale to je asi tak všetko, upútať ma to dokázalo len občas a aj to len na chvíľu. A celkom nesklamú ani postavy, Kate Beckinsale na to stále má, pri nej nemám výhrad a bavili ma aj vysokopostavení upíri, hlavne stále charizmatický Charles Dance alebo Lara Pulver a pár ďalších, len lykani sú opäť obsadení tými najobyčajnejšími tvárami, čo platí aj o ich novom vodcovi. Sklamaním je aj akcia, ktorej je prekvapivo málo a aj tá je len čisto rutinná. Natočená je slušne, ale obsahovo je úplne nevýrazná. za zmienku stojí jedine komorný, ale aj tak aspoň obstojný úvod a finále, ktoré sa mi páčilo zase po vizuálnej stránke a tým to končí, medzi tým sa nenájde absolútne nič aspoň trochu zaujímavé. A režijne nemám väčší problém, vizuálna stránka, efekty a lokácie sú bez najmenších problémov, od filmu tohto typu viac nepotrebujem. Takže keby to bol prvý diel, asi by som bol spokojnejší, ale od série, ktorá má už päť dielov čakám teda určite viac, než len tú najobyčajnejšiu zápletku a rutinnú akciu. Rozhodne najslabší a hlavne najzbytočnejší diel. 54% ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Co bych chtěl pochválit je fajnový propojení a zpuzzlování s předešlýma dílama, supr prostředí (Hluboká, Praha,... nějaký zasněžený hory), Thea Jamese, kterýmu po Divergence sérii konečně nemám chuť vysekat mozek z hlavy tupou sekyrkou, a povedenou akci. Všechno ostatní je ale bohužel ještě horší než v Awakening. Příšerná (ale opravdu příšerná) zkratkovitost a debilnost scénáře (postavy mění svoje názory každých cca 10 vteřin a s důležitými dialogy jsou hotoví za 5 vteřin, takže není šance, že by získaly nějakou gradaci) a nepotěší ani režie, u který bylo vidět, že režisér(ka) ví, co chce, ale zároveň to vlastně neví, a tak z toho vznikne splácanina supr věcí, který mohly skvělý, ale místo toho jsou docela hrozný (celej nápad s "Bílým klanem upírů"). V závěru řekne Selene větu ve smyslu "Svoji největší/nejdůležitější bitvu jsme vybojovali..." , nechci bejt nějak zlej, ale jakejkoliv libovolnej souboj z Evolution mi přišel epičtější, důležitější, vážnější a nápaditější než všechny souboje v tomhle filmu dohromady. A za co vlastně ty tři (slabší) hvězdy? Protože je to pořád Underworld. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Kate je furt hezká baba, jenže ani její tvář nemůže zachránit naprosto stupidní příběh plný stupidních jakožezvratů a jakožekliček. Vždy, když to vypadalo, že se třeba film dostane do zajímavých kolejí přišel nějaký dějový průser. Jediný co si z filmu budu asi pamatovat je to, že se mě sakra líbila Lara Pulver. Jako baba je neskutečná kost a i tu roli mrchy dala dobře. O ničem jiným se mi ani nechce psát. 49 procent za hloupej film. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Asi 70 procent filmu vzniklo v pěti ateliérech na Barrandově, zbytek na různých dalších místech v Praze a celé ČR. Např. na Hlavním nádraží, v ulicích Španělská, Vinohradská, na pražské Náplavce, v ulici Ke Hradu (která vede z Nerudovy ulice na Hradčanské náměstí) a také v Českých Budějovicích, v kutnohorském chrámu sv. Barbory či na zámcích Hluboká a Kačina. (hippyman)
  • Severoamerické tržby filmu dosáhly 30,4 milionu amerických dolarů, celosvětové 81,1 mil. (NIRO)
  • Po většinu bitev mezi lykany a upíry mají oba tábory převážně české/československé zbraně. V táboru lykanů se vyskytují československé Sa vz.58 a Sa vz.61 Scorpion, v táboře upírů to jsou pak nejmodernější české CZ 805 BREN a CZ SCORPION EVO 3 A1. (SsgtJira)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama