Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (334)

verbal 

všechny recenze uživatele

Po vcelku snesitelném Andrvorld: Probuzení přichází Andrtvajlajt: Menstruační války, který připomíná návštěvu fetiš sado-maso salónu pro náctileté mongoloidy. Vyňuňaní, koženě latexoví homopýři v čele s prkenným manekýnským velebukanýrem z Demence se tu prostě bez ladu a skladu idiotsky kočkují ve škaredém digitálním mrdníku s natuženými buzidlaky, vedenými aspergerem znetvořeným lordem Talym. K totálnímu prokrvení dvanáctiletých školaček už chyběli jen do půl pasu svlečený prasoxicht Lautner a Patyzón s permanentně strnulým výrazem gothového retarda. Ke vši té umělecko kulturní dokonalosti si k udržení toho tupého cirkusu najali nějakou amatérskou rozkuřovačku, která by evidentně neurežírovala ani svingrspárty ve starobinci, a střihače, jenž patrně celou dobu jen čuměl Bekinsdejlce na prdel, a tak to jedinou nezaneprázdněnou rukou místy prošmikal až k opravdu obskurním dějovým zvratkům. Čili jedinou sofistikovanou zábavou při sledování téhle příšerné žužuvampovervolfiády bylo zasněné přemítání, jak by se asi na černočerně upnutých latexových pitkáčích katalogové MILFky Katky vyjímaly skvrny od jogurtu. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tuhle sérii, především první dva díly mám strašně rád. Bohužel směrem jakým se Underworld vydal ala Resident Evil, je prostě špatně. Příběh je jednoduše dementní, který postrádá jakoukoli logiku. Jakým způsobem se snažili tvůrci zápletku kombinovat, zamotávat a komplikovat, to by snad stálo za nominaci na "Oscara".Naprostá přehlídka nesympatických postav, upírů jako elfů z Pána Prstenů, otřesných záporáků a nudných scén, plných dialogů o ničem. Akčních scén je na tento žánr hodně málo a co víc, je podprůměrná a to včetně vizuálu. Tohle je nejhorší díl série a nejspíš definitivní pohřbení Underworldu. Jen díky Kate to není za jednu hvězdičku......3/10 ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Je vcelku fascinující, jak moc celá série postupně zmutovala do vyprázdněnosti akčních videoher, kdy se už otevřeně přejímají estetické i herní prvky (levelování záporáků!, proměny prostředí). Bohužel už se ale úplně vytratil cit pro souvislý příběh, takže se obávám, že ani oddaní fanoušci už vlastně neví, o kom postavy mluví, jak funguje hierarchie obou ras a o co všem jde. Nechtěně vtipnou třešničkou je samozřejmě finále, které vedle znuděné Stivínové (slušnej komparz) nabídne verbální uzavření kruhu za celou sérií, aniž by měl divák opravdu pocit nějakého konce, anebo dosáhl vnitřního uspokojení nad "košatostí" a papírovou emocionálností série. V nefunkčnosti vztahů a disrespektu k postavám to připomíná snad jen Bayovy Transformers. Nevýhodou je, že Underworld nemá tvůrce s vizuálním citem. Na druhou stranu mají ale soudnost, a tak to ve střídmé devadesátiminutovce vůbec nebolí a jako akční blátotlačka film projede traktem jako dobře promazaný gulášek. Čech si samozřejmě jako bonus přičte zábavné lokace a skoky od Náplavky (bohužel bez porážení hipsterů) přes Hrad až na Hlubokou. A neobsazení Vašuta alespoň do camea je vysloveně kacířství. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vyhlazovací válka lykanů proti upírům pokračuje. A aby toho nebylo málo, stále se mordují i upíři sami mezi sebou. Brzy po začátku filmu jsem zanechal nadějí, že tentokrát se vznešení a krásní nosferati snad už pevně sjednotí a definitivně vyhubí tu špinavou páchnoucí lykanskou zvěř. Kdepak, bratrovražedný boj mezi nimi zuří s neztenčenou silou. Opět dojde i na několikanásobnou zradu ve vlastních řadách, jednak kvůli neukojeným ambicím jisté krásné upíří aristokratky, druhak kvůli absurdní mezirasové lásce. Ale není všem nadějím konec - nečekaná pomoc se objeví na dálném severu, kde přežívá zapomenutý rod upířích Árijců, ne nepodobných Vznešeným elfům z Ardy, kteří hovoří vznešenou upírštinou, používají mocná kouzla a znají tajemství života a smrti (a nebožtík Tolkien se teď možná obrací v hrobě). Tak snad jsem toho neprozradil moc. A stručně shrnuto? Tahle řežebná fantasmagorie překonala svou fantasmagoričností má veškerá očekávání, takže samozřejmě velká spokojenost. V druhé půli už jsem se neudržel a co chvíli se v téměř prázdném kinosále tlumeně chechtal jako šílenec, což vyvrcholilo při scéně jistého zmrtvýchvstání a při zručné extrakci jisté páteře. Nejlepší zprávu si nechávám na konec - je zaděláno na další díl! A já doufám, že v něm třeba upíry konečně napadne se trochu krmit a rozmnožovat sáním a kousáním lidí, protože o tom snad ten vampyrismus je, nebo ne? ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme další díl ze ságy, kde proti sobě stojí upíři a lykani. Tuto sérii mám rád a vždy se těším na každý díl. Kate to tu opět sekne, i když už je trošku vidět, že čas dohání i upírku. Obsazení zůstalo z předešlého dílu a jsou tu i noví záporáci. Krvavé války mají i opodstatněný název, protože krve je zde hodně a i bitev není zrovna málo. Opět je zde víc přehnané akce, než pomalejších pasáží a mě se to tak líbí. Atmosféra zůstala stejná jako ve všech dílech a modrý filtr také. Příběh se mi líbí a i zakončení není špatné. Za mě 95% :) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Původně se mělo za to, že půjde o poslední film s Kate Beckinsale v roli Selene, ale Len Wiseman potvrdil, že šestý díl bude, a že s Beckinsale stále počítá. (MessiM)
  • Po většinu bitev mezi lykany a upíry mají oba tábory převážně české/československé zbraně. V táboru lykanů se vyskytují československé Sa vz.58 a Sa vz.61 Scorpion, v táboře upírů to jsou pak nejmodernější české CZ 805 BREN a CZ SCORPION EVO 3 A1. (SsgtJira)
  • Asi 70 procent filmu vzniklo v pěti ateliérech na Barrandově, zbytek na různých dalších místech v Praze a celé ČR. Např. na Hlavním nádraží, v ulicích Španělská, Vinohradská, na pražské Náplavce, v ulici Ke Hradu (která vede z Nerudovy ulice na Hradčanské náměstí) a také v Českých Budějovicích, v kutnohorském chrámu sv. Barbory či na zámcích Hluboká a Kačina. (hippyman)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno