Reklama

Reklama

Šéfkuchař Adam Jones (Bradley Cooper) měl všechno, co si jen mohl přát, bohužel svojí vinou o to všechno přišel. Se dvěma hvězdičkami od Michelina měl bývalý postrach pařížských restaurací pocit, že mu patří svět. Vždy dělal věci po svém a jediné co ho zajímalo, byla dokonalá exploze chutí na talíři. Nyní se o to musí pokusit znovu – otevřít si vlastní restauraci a získat nepolapitelnou třetí michelinskou hvězdu. Na to ale bude potřebovat získat na svoji stranu ten nejlepší tým. Dokonalý šéf je výjimečně vtipný a emotivní příběh o lásce k vaření a jídlu, o lásce mezi dvěma lidmi a o síle druhé šance. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (389)

classic 

všechny recenze uživatele

NEUROTIK - ADAM JONES, je výborným šéfkuchárom, varil v špičkovej francúzskej reštike, ale závislosť na drogách mu podkopali cestu ku kulinárskym výšinám, zmenil pôsobisko, pobudol v Amerike, teraz sa na všetko vykašľal a mieri do Európy, do Londýna, kde si chce otvoriť - exkluzívnu reštauráciu s tým najlepším tímom, na ktorý poriadne nahúka, pokiaľ nebude - extrémne spokojný. Byť špičkovým kuchárom v reštaurácii, to je podľa mňa - „hotová pakáreň” , ten človek, ani nevie, či je... Stres, rýchlosť, pohotovosť, kmitať, stále to jedno a isté, toto povolanie by ma absolútne nebavilo, jestvujú ľudia, ktorí sú v tom viac než dobrí, potom si o sebe myslia, že sú králi sveta... To isté platí i z tejto reštaurácie, kde varí a dominuje - Adam Jones, pohľad do zákulisia, ako to funguje, čo musia ostatní všetko znášať, čo musia všetko stíhať, skrátka, ak nemáš v tíme - výborného kuchára, ak všetci nedržia spolu, tak to potom nemá význam: „Jeden za všetkých, všetci za jedného” , ... ja osobne si viac odnášam - štipľavo - šťavnatý scenár, na mysli mám tie nadávky, ktorými je film presýtený, šialené herectvo - akože všestranne - nadaného - B. Coopera, ktorý sa správa, ako totálny blázon, akože kvalitného režiséra - J. Wellsa, ktorého snímky, sú takmer nestráviteľné, bratov - Weinsteinovcov, ktorých neznášam, zaujímavého a preplneného hereckého obsadenia, ktorí aj tak nič nepredvádzajú, ... ako čokoľvek, čo sa vo filme - NAVARILO, jednoducho - zbytočnosť, ktorú na jedno pozretie - strávim, ale pritom nechcem sa príliš oddávať tomuto filmovému jedlu, ktoré môže po druhýkrát, spôsobiť nemalé žalúdočné ťažkosti. PS : Ale trošku nostalgie - neuškodí pri panoráme Londýna. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Orgasmus na talíři, emoce nad plotnami. S mučednickými ústřicemi to dotáhl do konce, který si vytyčil, teď chce zpátky na gastronomický vrchol. Kvůli drogám a zřejmě svému egu vše dokonale pokálel, naštval velké množství lidí, ale tvůrci vše docela svižně vysvětlí a už ženou své hrdiny do kuchyně a za třetí michelinskou hvězdou. Na vztahy se tu docela kašle, prostě se jen řve, vzteká a hází talíři, jen aby vše bylo víc než dokonalé. Ono je fajn, že v hrnci něco bublá, ale když to nemůžu ochutnat, je mi to docela jedno. Protože kolem toho zoufale chybí emoce, Bradley Cooper hraje otravného frajírka, který si nad každým talířem mastí ego a tohle klouzání po povrchu mi holt ke štěstí nestačí. Pokud mi někdo herecky sedl, tak pouze Daniel Brühl. Jsou tu načrtnuté (možná zajímavé) vztahy, jsou tu vymahači dluhů, jsou tu bývalí kolegové, bývalé milenky.. ale ničemu se nevěnujeme pořádně. Pohled na profesionální kuchyni je sice fajn, ale na celovečerní film to bez pořádného příběhu jednoduše nestačí. Sundáme rondon, umyjeme nádobí a jdeme na kutě. A ani na něco special chuť nemáme. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak trošku jsem se bál toho jídelního snobství. A jelikož žrádlo mám poměrně rád, byl jsem následně docela zklamán. Až na pár chodů jsem měl pocit, že nic z toho by nepolechtalo mé chuťové žlázy tak, jak bych si přál. A to se přitom Bradley Cooper, a nejen on, fakt docela snažil. Nezbývá tedy nic jiného, než naladit na podobnou notu s o rok mladším filmem Šéf, kde bych jim sežral všechno, na co se čočka kamery podívala. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Bylo to slabé jako krabicové stolní víno, nudné jak hermelín s hranolky, roztahané jak zeleninová obloha po ohřátým talíři, nanicovaté jak moučné placky, místy tupé jak šťouchaný brambory, nedotažené jak snídaňový bufet v českém hotelu, nejednoznačné jako podnikový brunch, zmatené jak sperma v konvektomatu a roztržité jak kuchařský učeň v rybím fastfoodu. Zkrátka nám tu připravili jakýsi pel mel chutí a ve finále to dopadlo, jako když pejsek s kočičkou vařili dort (Ako pejsok s mačičkou varili tortu/Como el perro con una gata picolo cocida a la torta). Pokud jste velkými zlými psy, tak jim to asi sežerete, ale jinak ne. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Nezajímavý a tuctový příběh, který je poměrně dost nevyvážený svým napětím a atraktivitou. Vše se tak staví na Bradleyho Coopera, který zvládá svou roli rázného kuchaře vcelku nadprůměrně a rozhodně přináší filmu potřebnou kvalitu. Vedlejší postavy už bohužel tak výborné nejsou, ale tvůrci se s jejich začleněním a užitím nemusí za nic stydět. Celé to tak nějak plyne, ovšem Dokonalého šéfa si opravdu užijí jen dámy či tzv. "foodloveři". [55%] | Kino - Prom. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v Londýne a americkom meste New Orleans. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama