Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (270)

Nach 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi sedlo. Jeden případ, jeden pohled na dění skrze moderní techniku s představiteli několika států, kteří spíše než bezpečnost řeší politiku a to jak daná varianta bude hrát roli na veřejné mínění. Výborně uděláno a divím se, že jsme se kvůli všem těm funkcím a rozvětvenému systému ještě nezhroutili. Každopádně inteligentně vystavěný příběh se všemi klady a zápory. Aneb necháme při zneškodnění teroristů zemřít jednu dívku za níž nás pak veřejnost rozcupuje? Nebo necháme vykonat teroristický útok a necháme veřejnost odsoudit teroristy? Tleskám a toho brouka s kamerou chci! 80% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který připomíná to nejlepší ze 4. série Homelandu a rozvíjí to do celovečerního filmu. Neskutečně napínavý thriller zobrazující momentálně velmi aktuální problematiku ve velmi přesně režii a s parádními hereckými výkony a bez výraznějšího patosu. Ten se nakonec taky objeví, ale v ne tak obvious formě, byť osobně bych ocenil ještě větší odtažitost a menší zpracovávání diváka ohledně toho, co si má myslet (samozřejmě trochu US/GB na ruku). Ale i tak parádní válečný film, napínavý jako kšandy od začátku až do konce. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Naturalisticky silné. Povolání vojáka není zrovna vždy šlechetné poslání. Znervózňující prvek zabíjení, když děti umírají zbytečně. Nepřikláním se k tomu, že je to správné, ale pravidla přežití jsou dané. Myslím, že pravda je nepochybně v jediném, zákrok proti všem teroristům by měl být rychlý a nesmlouvavý, ne polovičatý. Neboť, jak praví Edmund Burke, k vítězství zla stačí, když slušní lidé budou sedět se založenýma rukama. A já dodám, že jinak poté budeme zralí na odpis. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut jsem se dost lekl, co to je za snůšku klišé a patosu, ale postupně z toho režisér udělá pořádně napínavý film... kde teda je klišé i patos, ale tak nějak to je umně skryté pod dobrou režií a kvalitní herce. Nad realističností si nechci moc lámat hlavu, ale jako komorní drama tenhle film rozhodně funguje. (7/10) ()

scroochy 

všechny recenze uživatele

O dost lepší než Niccolův Good Kill. Sice is myslím, že takhle nerozhodné a komplikované situace jako ve filmu nejspíš v reálu téměř nikdy nenastávají a pohybujeme se skoro až v teoretické rovině, ale i tak je dobré o nich takhle přemýšlet a nahlížet ze všech možných stran. Rozhodnutí není snadné a na argumentech každé strany něco je. Připomíná mi to teoretické debaty o samořídících autech, kde se řeší, jak má software morálně rozhodnout o tom, jestli je lepší přejet čtyři mrzáky, nebo jednu těhotnou ženu – zkrátka zajímavé myšlenkové cvičení, které nemá s praktickou realitou nic společného. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Herec Aaron Paul sa vo filme pravdivo zmieni, že pochádza z Idaha. Jeho kolegyňa (Phoebe Fox) naopak spomenie, že pochádza z Ohia, čo však pravdou nie je, keďže je britskou rodáčkou. (MikaelSVK)
  • Predtým, ako sa plukovníčka Katherine Powell (Helen Mirren) rozpráva s generálnym prokurátorom na videu, generálporučík Frank Benson (Alan Rickman) ju nesprávne predstaví ako „kapitánku“. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama