Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (270)

Lischai 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení z filmotéky Student Agency. Film popisuje jednu uspěchanou vojenskou operaci s dronem Predátor, kdy na začátku nadechnete a na konci vydechnete, na víc není čas. Je tam velká dávka vojáků a rozkazů a telefonování, trocha morálního rozhodování a málo nudných věcí a patosu. Takže jeeej, super film. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Odkládala jsem shlédnutí tohoto filmu kvůli Alanu Rickmanovi, chtěla jsem si nechat jeho poslední film na den, kdy budu mít chuť a náladu se na takový typ filmu podívat. Ten den byl dnes a nelituji toho. Alan měl ve filmu daleko větší roli než jsem předpokládala a tím mi filmový tvůrci udělali obrovskou radost. Bohužel tam úplně nebyl využit jeho herecký potenciál, ale tím to vyrovnala úžasná Helen Mirren, kterou jsem mohla vidět opět v něčem nezvyklém a novém. Druhá polovina filmu je plná napětí a emocí a během sledování si uvědomíte, že politici a vysoce postavení vojáci, to mají opravdu těžké. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Minimalistický, ale překvapivě poutavý a napínavý thriller z válečného prostředí, které se prakticky v reálném čase soustředí na zásadní vojenskou akci, která však může znamenat i ztrátu nevinných lidských životů. Moc nevěřím tomu, že by každá vojenská akce měla takový postup, ale při sledování jsem si to opravdu užíval. ()

scroochy 

všechny recenze uživatele

O dost lepší než Niccolův Good Kill. Sice is myslím, že takhle nerozhodné a komplikované situace jako ve filmu nejspíš v reálu téměř nikdy nenastávají a pohybujeme se skoro až v teoretické rovině, ale i tak je dobré o nich takhle přemýšlet a nahlížet ze všech možných stran. Rozhodnutí není snadné a na argumentech každé strany něco je. Připomíná mi to teoretické debaty o samořídících autech, kde se řeší, jak má software morálně rozhodnout o tom, jestli je lepší přejet čtyři mrzáky, nebo jednu těhotnou ženu – zkrátka zajímavé myšlenkové cvičení, které nemá s praktickou realitou nic společného. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který připomíná to nejlepší ze 4. série Homelandu a rozvíjí to do celovečerního filmu. Neskutečně napínavý thriller zobrazující momentálně velmi aktuální problematiku ve velmi přesně režii a s parádními hereckými výkony a bez výraznějšího patosu. Ten se nakonec taky objeví, ale v ne tak obvious formě, byť osobně bych ocenil ještě větší odtažitost a menší zpracovávání diváka ohledně toho, co si má myslet (samozřejmě trochu US/GB na ruku). Ale i tak parádní válečný film, napínavý jako kšandy od začátku až do konce. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Keď sa ho na projekcii tohto filmu spýtali na prácu s Alanom Rickmanom v poslednej filmovej úlohe herca, režisér Gavin Hood prezradil, že Rickman zostal na natáčaní tri alebo štyri dni po natáčaní už zabalený, len aby sa zúčastnil na slávnostnej párty a individuálne poďakoval filmovému štábu za jeho prácu. (Arsenal83)
  • Keďže Juhoafrický úrad pre civilné letectvo neudelil filmárom povolenie na lietanie so skutočnými dronmi vo vzdušnom priestore krajiny kvôli produkcii, použili na zobrazenie dronov vizuálne efekty. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama