Reklama

Reklama

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (906)

MFloyd 

všechny recenze uživatele

Ať mi byla kamera i herní pojetí akce sympatické, nemyslím si že jde o styl, který se hodí pro celovečerní film. Ano, celá stavba příběhu je postavená na klasických akčních hrách a také to používá podobný typ řekněme level designu. Hrdina přijde do nějaké lokace a postupně se jí probojovává až naráží na hlavního záporáka, který mu vždy nakope prdel, do chvíle než přijde velkolepé finále. Nejde samozřejmě nějak pitvat příběh a nedej bože ho porovnávat s jinými filmy. Je to prostě založené na soubojích, parkuru a změnách lokací. Všechny tyto tři složky film vtipně kombinuje. Problém nastává při uvědomění si, že nejde o krátkometrážní filmečky, které vás svojí akcí po cca max 20min uspokojí, ale o celovečerní film, který nenabídne o nic víc. Tím že zde není poutavý příběh, který by vás u sledování držel, není tu krom akce nic jiného. Zároveň i to nejoriginálnější, co nabízí film, tedy kamera, mi nepřijde jako vhodné pro takovou stopáž. Nedokážete prostě vcítit do hlavní postavy a tak vám je vlastně jedno, z čí perspektivy film sledujete. U her je ten rozdíl, že postavu přímo ovládáte, tady je to podobné, jako když sledujete někoho jiného, co hraje hodinu a půl hru. No a další problém, který se zase týká stopáže, je (ne)gradování akce. Nemohu si pomoct, ale finální scéna, nebyla pro mě o nic nápaditější, dravější či brutálnější, než předcházející scény. Zní to, jako bych film chtěl strhat a že se mi zdá špatný. Vůbec ne, je to pořád kvalitní akce s originálním pojetím, ale rozhodně to není film, který bych si znovu pustil. ()

SONY_ 

všechny recenze uživatele

Pozor, spoilery! Film určitě ohromí svou jedinečností. Třeba mě to příjemně překvapilo a na film jsem se kouknul už jenom proto, že je točený z první osoby. Postava za celý film nepromluví, což je možná škoda, ale on vlastně promluvit nepotřebuje, stačí pohyby a to okolo. Do filmu jsem šel s tím, že to bude akční střílečka, což jsem poznal už z plakátu, takže mě nepřekvapilo, že je to krveprolití a možná trochu mrtvolami přeplácaný. Ještě mě potěšilo, že se na chvíli ukázal jeho obličej i když až na konci, nevadí. Natáčení filmu muselo být opravdu složité a zároveň to musela být i výzva. Film cením, ale jednou za rok, za tu krev, stačí. /60%/ ()

HERGImanCZ 

všechny recenze uživatele

Akční jízda, která vám nedá ani chvilku na oddech! Film Hardcore Henry jsem si chtěl, ostatně jako asi většina lidí, pustit kvůli tomu, že je celý natočen z pohledu první osoby. Ve výsledku je pro mě ale snímek obrovským překvapením jako takový! Akce je naprosto skvělá a vy máte šanci se plně vžít do ústřední postavy. Co jsem třeba vůbec nečekal, je opravdu solidní humor, který je ve filmu dávkován perfektně tak, aby tu nevznikala fraška, ale zároveň je skvělým kontrastem ke všemu tomu násilí a spoustě krve. Co by někdo mohl brát jako mínus, je příběh, který nemá přílišnou hloubku a vyskytuje se v něm dost klišé. Ta jsou ale dle mého názoru použita tak, že to ve výsledku ničemu neškodí. Těch několik zvratů, které se tu objeví, je dostatek na to, aby děj mohl pokračovat a neztrácel zbytečně tempo. Navíc to vše podtrhuje úžasně zvolený hudební doprovod, kvůli kterému tu průměrnost příběhu prominu. Hardcore Henry je pro mě ve výsledku opravdu skvělým akčním filmem, který možná nenadchnul všechny, ale své publikum si určitě našel (minimálně podle zdejších hodnoceních). Pokud jste jej ještě neviděli, rozhodně mu dejte šanci. Vzhledem ke krátké stopáži tu není moc šance, že byste se stihli začít nudit. Na závěr ale ještě připojím jedno varování. Spadáte-li mezi ty, kterým ve filmech vadí třesoucí se nebo rychle střihané záběry, patříte mezi výjimku a film vám vlastně pro vaše dobro opravdu nedoporučuji, pokud si nechcete přivodit silnou bolest hlavy. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Ano, je to inovativní filmování, ale hrozně únavné. Já také takto vidím svět, ale vím, jak vypadám, kdo jsem a můj záběr světa je širší. Nic moc. ()

hepi_ 

všechny recenze uživatele

Forma originálna, výborne spracovaná akcia a tie detaily... ach, toľko preliatej krvi. Na druhú stranu po obsahovej stránke to bolo slabé_non stop akcia, nápadité, ojedinelé_75% ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Nonstop akce od začátku do konce! Z průměrného bahna prostého středu kinematografického fondu film vytahují 3 následující věci: kamera - za celou dobu z pohledu první osoby (to je ze začátku nepřirozené, ale zvyknete si), strhující akce a drive, které nenechají vydechnout natož usnout. A konečně prsa v sérii scén z bordelu. :D normálně bych volil 3* za Ukrajinský patos, tady asi z milosti kinočtverka. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Nehledejte logiku, nehledejte systém, prostě jen usedněte a bavte se. Tohle je naprosto boží film, který ač na primitivní zápletku jede pořád v rychlém tempu. Film trpí jen malým rozpočtem, který se mi zdá až neuvěřitelný, na to, jak vypadá. Mnohem dražší filmy vypadají někdy i hůře, ale větší rozpočet by zde možná dokázal divy. ()

Vsheta 

všechny recenze uživatele

Jakožto floutek, odkojenej akčníma hrama, jsem se neskutečně bavil!! Čirá akční zábava a místama i dobrá prdel. ()

wlk1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mělo koule. Konečně pořádný splatterpunkový náser u kterýho nemám chuť blejt, ale upřímně se bavím. Ano příběh je děravý, předvídatelný a taky dost chudý, ale co na tom záleží. Žánrová vlaštovka, která snad bude inspirovat další a další. ()

Ludo444 

všechny recenze uživatele

Odkedy som videl Sicario pripadala mi väčšina filmov vizuálne nudná, toto ale má gule! Henry je augument z Deus Exu, čo sa vydal na vendettu ala Hitman, ale nevie prečo. Trošku masakra jak v Call of Duty, strieda parkour v štýle Mirror's Edge, NPCčka vystrihuté z Duke Nukem, lokácia zo STALKERa, Sniper Elite, konštantný masaker so spomalovačkami jak v Max Payne a finálny boss fight so zvyšujúcou sa náročnosťou. To by bol tak výpis :). Špeciálnu pochvalu zaslúži strih, keď aj keď mi je jasné, že sa strihalo tak to vypadá jak dlhé nikdy nekončiace konštantné zábery s kaskadérskymi kúskami a výbuchmi. Proste masaker, čo sa vďakabohu dá dneska natočiť aj za malé peniaze. ()

RyanRainheart 

všechny recenze uživatele

Splněný sen každého pařmena i milovníka akce. To co jsem viděla bylo neskutečné, akční i vtipné. Rusáci mi dokázali, že i za málo peněz se dá natočit slušný akčňák. Jo a Sharleto opět neskutečnej (v dobrým slova smlyslu)! ()

arbeit 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina nemý ako Gordon Freeman z Half life, počet mŕtvych ako v Call of Duty, brutalita vysoko prevyšujúca Soldier of fortune a hlavný záporák je psychopat tak trochu ako z Far Cry 4. Film je parádne krvavý a miestami aj príjemne vtipný, škoda občas nepríjemne roztrasenej kamery ale inak pecka. ()

Hjuud 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně celé rozporuplné, proto dávám 3,6 periodických. Předpokládám, že spoustě lidem včetně mě nebyla příjemná ta roztřesená kamera - otázka ale je, jestli to šlo i jinak, pokud se mělo jednat jakoby o FPS hru. Jinak kobouk dolů před originalitou a zpracováním. Byl zážitek vidět něco takového. Byla to vlastně taková pocta všem hráčům akčních her. ()

Guran 

všechny recenze uživatele

První film z pohledu první osoby. První film, u kterého je vám jedno, kdo hraje hlavního hrdinu. Ten sice za celý film nepromluví ani slovo, ale způsob zfilmování vás doslova nadchne. Hardcore Henry přesto není žádný revoluční snímek. Film na vás sice chrlí jednu akční scénu za druhou a užíváte si každou bojovou scénu pana Henryho, jenže scénář je hodně kostrbatý a předvídatelný. Brutalitou filmaři rozhodně nešetřili. Užijete si tu spoustu brutalitou ozdobených scén, včetně lámání kostí. Na chvilku jsem si připadal, jako kdybych hrál nějakou PC hru, či byl dokonce součástí filmu, ale dojem mi kazili jak scénář, tak spoustu béčkových prvků, které se tvářily, jako akční, či bojové scény. Za brutalitu body nubírám. Dokážu se na krev dívat, ale někdy ji prostě bylo až moc a film to pomalu posouvalo do béčkové kategorie. Zkrátka nečekejte Oscarový počin. Jednou zhlédnout to stačí, ale přece jenom jsem čekal o malinko víc. ()

whysoserious 

všechny recenze uživatele

Najšuller je génius! Krvavá, nepřetržitá (a i vtipná) akční jízda z pohledu první osoby, která udělá eunucha i z toho největšího alfa samce s pérem velikosti basebalové pálky. Takový koule jako tenhle film totiž nemá vůbec nikdo. Nádhera! ()

Olafsson 

všechny recenze uživatele

Bomba! Videohry už neraju, ale kdž jsem hrával tak jedině first person shootery.. Tady máte promakanou first person shooter jako film. Má to spád, spoustu vychytaných detailů a dobrej příběh.. Jízda která se ani na chvíli nazastaví! ()

Mr_Fear 

všechny recenze uživatele

Film z pohledu první osoby se jen tak nevidí, kolikrát si člověk připadá jak v Call of Duty. Film je na úplném začátku klidný, ale při prvním poplachu se to rozjede a střídá se akce za akcí až do samotného konce. Když jsem před shlédnutím četl recenze, tak bylo u některých napsaný "vtipný". Tak jsem asi tak do půlky říkal, jako what? A to taky přišlo. I nechutné scény se daly v pohodě přežít. 90% ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Krásně jsem se vyspal a nejvíc mě zaujala pěkná písnička u závěrečných titulků :) Vřele doporučuji poslouchat australskou kiwi hatmatilku Sharlta Copleye :) ()

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama