Reklama

Reklama

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (906)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Takto rezolútne vpadnúť do filmárskeho biznisu bez akéhokoľvek "tréningu" v podobe mizerných "prvých" počinov, kurva klobúk dolu pred tebou Iľja. Fanúšik akčných hier s pohľadom prvej osoby bude nadšený. Akcia od úvodu až do konca v kombinácii s najvyššou kvalitou prevedenia gore, rôzne vychitávky takmer počas celej stopáže nedopustia aby divákove oko zablúdilo mimo obrazovku. Originálny nápad pohľadu prvej osoby tu už bol pri talianskom horore "Hotel Inferno", ale to ani z ďaleka nebola taká zábava ako pri Henrym, ktorý sa v mojich očiach stáva megalomanskou, dokonalou reklamou na čoskoro svetlo sveta spatriacu počítačovú hru s totožným titulom. Celé to na mňa pôsobilo veľmi reálne a ja naozaj neviem o nejakom mínuse za ktorý by som mal pri hodnotení ubrať. Zabával som sa, o nude nemôže byť ani reč, takže nič iné ako "Jackpot" si tento snímok nezaslúži. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Je tu jedna zvláštnost- Celý film je z pohledu první osoby hlavního hrdiny- Henryho. To znamená že detalně vidíme jeho masakrování a akce je i někdy lépe viděna než ve filmech při které vás z rychlosti akce bolí hlava. Nejlepší na filmu je jednoznačně Sharto Copley který......... vlastně to je spoiler. No prostě řeknu to takhle...... Rád se převléká. Něco není vůbec vysvětleného. Třeba kdo je Akan (avšak vychází komiks Hardcore Akan o jeho počátcích). Pár nevysvětlených věcí tu stále je ale přesto se nedá mluvit o zklamání. Hlavně naopak.......... dá se říct, že jde o největší akční překvapení od Johna Wicka. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Henry, the Hardcore Russian youtube gopro... někdo. Nebo něco. Nebo nic. Bylo by jednoduché Hardcore Henryho poslat do kytek kvůli z prstu vycucanému nesmyslnému čemusi, čemu by se normálně říkalo děj, a obvinit ho, že se tuhle bezradnost snaží schovávat za nevídanou "first person" perspektivu. A bylo by to asi i pravda. Ale to, jak je tady provedena ta objektivní nevídanost, je v mém žebříčku na skoro stejné příčce jako ve čtvrtém Mad Maxovi. Ten měl gigantickou výpravu a byl vizuálně vypulírovaný téměř k dokonalosti, ale Hardcore Henry to zase "vynahrazuje" bezuzdnými krvavými lázněmi, kterých se do jeho chudičkých devadesáti minut vejde až překvapivě hodně:) A pro určitou skupinu diváků je výrazným plusem i to, že pro tvůrce byly východiskem počítačové střílečky, ze kterých je tu citováno způsobem mnohdy víc než jen zábavným (a kdyby to snad někomu nedocházelo, nejpozději u WW2 zeleného bareta z Commandos nebo spíš z Medal Of Honor to musí být jasné úplně všem). A je tu i několik opravdu zajímavých nápadů (které muselo být zatraceně těžké technicky zpracovat), které víc než co jiného dávají vyniknout šílenství muže jménem Sharlto Copley. Je to ale šílenství, které divákovi v žádném případě vadit nemůže;) Ilja Najšuller and his melody boys vyzkoušeli jako první určitou, dejme tomu že v podstatě novou, podobu filmu. A jestli z tohohle průkopnictví něco vzejde, a bude to vůči Hardcore Henrymu v podobném poměru jako Serbuan Maut 2 k jedničce, pak bychom měli tomu pravděpodobně šílenému rusákovi postavit pomník. Jestli se tak nestane, i tak budu rád, že Hardcore Henry vznikl, a že jsem ho viděl. Sice dost pochybuju, že si to ještě někdy zopakuju, ale rozhodně má můj respekt. 70% (jako Fury Road;)). ()

Radko 

všechny recenze uživatele

V 90. rokoch som s nadšením hrával pc hru Wolfstein (Vlčí kameň). V nej som vylikvidoval v utajenej pevnosti Tretej ríše tisíce nacistických hajzlov. Dnes sú hajzlov státisíce. Zďaleka neobdivujú len Hitlera. V zásade sa koria každému zámožnému a zároveň bez-škrupulóznemu hajzlovi, či je ním politik, mafián, aristokrat alebo podnikateľ. Takým je aj blonďatý zmrd, ktorý chce s armádou vytvorených bezodne poslušných a zároveň mechanicky upravených vojakov ovládnuť svet. Existuje však jeden, čo sa s pomocou kadejakých hipíkov, huličov, na sexe závislých feťákov, utajených bezdomovcov, lesných tarzanov, vojenských fanatikov a vedca-vozíčkára vzoprie naordinovanému údelu. Vytrie hajzlovi zrak a vytrhne zločineckú hlavu z pántov. Upgradovaný Wolfstein presne do pomerov druhej dekády 21. storočia. Diváci už navykli na stroboskopiské filmové šialenosti, ktoré boli v 60. a 70. rokoch záležitosťou okrajových filmových experimentov. Dnes, 40-50 rokov po, ide už pomaly o bežnú súčasť akčného filmového mainstreamu. Pokiaľ je ale tak invenčne nakrútená ako hardcoreový Henry, ktorého tvár rovnako, ako tvár hrdinu hry Wolfstein po celú dobu neuvidíme, tak nie je čo riešiť s vysokým hodnotením. Užil som si akčný film tak dobre, ako už dávno nie. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Chápu, o co tvůrcům šlo, ale takhle ne. Tohle je sled akčních videoklipů bez jakékoliv soudržnosti. A s podivínským Sharlto Copleym (to by bylo asi plus, co já vím). Řemeslně je to rozhodně excelující, ale i tam to není 100% (hlavně z filmařské roviny, kaskadérské kousky mají zvládnuté dost dobře). A závěrečná over the top akce mě nebavila vůbec. Když už videoklipy, chtělo to více scén jako ta na silnici, podbarvené pořádnou vypalovačkou. Zahrál bych si raději hru. Ale popravdě, i s ní bych nebyl příliš spokojený, ovšem aktivní zapojení do řezničiny by bavilo víc. Jestli chcete vidět rozdíl mezi dobrou a špatnou adrenalinovou akční řežbou, pusťte si Serbuan Maut a tohle. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (28)

  • V scéne, keď Henry vtrhne cez okno náhodným civilistom do bytu, si môžeme na stene všimnúť plagát filmu District 9 (2009), v ktorom herec Sharlto Copley taktiež stvárnil hlavnú postavu. (Hamaradža)
  • Sharlto Copley (Jimmy) uviedol, že natáčanie tohto filmu bolo najväčšou výzvou v jeho doterajšej hereckej kariére. (m.a.t.o.)

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama