Reklama

Reklama

Dva mladé páry se vydávají pátrat po životě místní legendy zvané doktor Satan. Cestou naberou stopařku Baby a ta jim poté, co se jejich auto rozbije, nabídne, aby přespali v domě jejích rodičů. Tak se čtyři přátelé seznamují s vražedným klanem Fireflyových a jejich domem tisíce mrtvol... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (422)

oje 

všechny recenze uživatele

Podivná směs bizardního humoru, strachu a nadsázky dává mišmaš, u kterého nevím jesti se smát nebo bát. Všechno bylo hnáno do naprosto absurdní roviny, jako v tom nejpodivnějším snu. Trapný postavy jak z amerického sitkomu mi do horroru taky nesedí. Já tyhle kombinace prostě nemám rád. Když nepřevládá ani strach, ani humor, tak se ve výsledku obojí navzájem neutralizuje. Jedna horrorová scéna byla zvládnutá opravdu dobře, ale je to málo. Celý film je soustředěn na svou podivnost (třeba tancujou, rosekaj chlápka a přišijou mu k tělu rybí ocas), čímž utrpěl příběh, který je takřka úplně postrádán. Podobnou horroro-nehorroro podivností jsou Lidé pod Schody. Alternativa: People Under the Stairs, Hills Run Red, Frontière(s). ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Koktejl vražd, brutalit, perverze, přesně zapadajících songů a drsného humoru tak jak to mám rád, nám jako svůj debut namixoval hudebník a milovník horrorů Rob Zombie. Klasická vyvražďovačka o rodině Fireflyových (vypůjčené jméno z filmu Duck Soup) ve stylu 70tých let, plná barevných filtrů a vtipných hlášek začíná geniální scénkou přepadení benzinové pumpy, která je zároveň i "Muzeem příšer a šílenců Kapitána Spauldinga" šíleného klauna s vytetovaným Johnem Waynem na předloktí, který krom benzínu nabízí i slavnou jízdu, jak jinak než smrti ... ( jako jednu z atrakcí tu předvádí i Alberta Rybu což pro mě bylo pohlazení na duši :) ) Pak se na scéně objeví čtveřice našich obětí, mládežníků, kteří projíždějí státem a píšou knihu o různých "freak" atrakcích, proto si Kapitánem nechájí ukázat cestu ke stromu, kde byla oběšena místní celebrita "Doktor Satan" chirurg samouk a stvořitel rasy superlidí, s nímž se v temném horrorovém závěru i setkáme, .....a kolotoč bizardností se může začít roztáčet ... :) ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zombie má 70-ky poctivě nakoukáno a mimo trend jednolitých slasherů poslední doby dává přednost neurvalému exploitation, v němž má navrch solidní psycho atmosféra amerického zapadákova ztělesněná rodinou Fireflyových. Závěr je absolutní peklo, které vám klidný spánek rozhodně nedopřeje. Pravda, kdybych Zombieho muzikou v poslední době neměl napěchovaný krom WinAmpu i mp3 přehrávač a neměl z žánru něco málo za sebou, asi bych si to tak dobře neužil. Chce to hold kousek zvrácenosti a kus benevolence. Horor jak lusk, u kterého prvotní pohnutky studia Universal docela chápu. 4 ½. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Na filmový debut rockového hudebníka až překvapivě vytříbený kousek. Splatterpunkový horror a artové béčko v jednom. Takhle nějak by mohla vypadat show Alice Coopera v hodně undergroundové verzi. Krvavé orgie, drsný humor, brutální morbidita, comicsová nadsázka a obdiv k 70. letům. Závěrečná část je surreálnou procházkou velkolepým freak show. Obsazení Karen Black prozrazuje, že i Rob Zombie cítí spřízněnost mezi Easy Riderem a Texaským masakrem motorovou pilou. Jsem zvědav na Zombieho druhý film (Devil’s Rejects), který je volným pokračováním tohohle spektáklu. Podle ukázek, které jsem z něj zatím viděl, se to celé posunuje snad k ještě zvrácenější variaci na Easy Rider, než cokoliv, co bylo doposud natočeno. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

První film hudebníka Roba Zombieho a zároveň první film co jsem od něho viděl. Film je natočený ve stylu starých béčkových hororů jako je Texaský masakr motorovou pilou - Klasická rodinka psychopatů a navíc skvělý postavy - Bill Moseley jako psychopat Otis - Sid Haig jako psychopatický klaun Kapitán Spaulding - Karen Black jako matka Fireflyová a manželka režiséra Sheri Moon Zombie jako psychopatka Baby. V rodince je ještě dědeček Hugo (Dennis Fimple) a popálený Tiny Firefly (Matthew McGrory). Scény z podzemí kde jsou všelijaký zrůdičky už byly moc fantasy :D Ale přesto ta hlavní zrůda Doktor Satan (Walter Phelan) vypadá hodně dobře. Líbí se mi jakým stylem to Rob Zombie natočil, fakt je tam z toho cítit ta atmosféra starých béček. Atmosféra filmu je dost scary. Film se mi hodně líbil, má taky skvělou hudbu, zazní tam i song od Ramones. Kamera, střih a herci supr. Krvavý scény tu nějaký jsou, ale je tam toho málo vidět a neni jich tolik. První film Zombieho a povedlo se mu to, kdo by čekal že z toho vznikne dobrá trilogie. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (29)

  • Většinu násilných scén točil Rob Zombie dvakrát s odlišným světlem (klasické nebo děsivější nasvícení) a rozdílnou porcí brutality. Například když kapitán Spaulding (Sid Haigh) střelí do hlavy lupiče, tak záběr na tělo byl točen nejdříve s krví na podlaze a poté bez ní. Vyvaroval se tak požadavkům studia na přetáčení některých scén z důvodu velké násilnosti. (Othello)
  • „Průvodce a hostitele“ doktora Wolfensteina z úvodu filmu si zahrál jeden z producentů, Gregg Gibbs. (warner)
  • Muž, který čte zprávu o pohřešovaných roztleskávačkách, je Bill Moseley. Když budete pozorně poslouchat, rozpoznáte jeho hlas a způsob mluvy. (Othello)

Reklama

Reklama