Reklama

Reklama

Dva mladé páry se vydávají pátrat po životě místní legendy zvané doktor Satan. Cestou naberou stopařku Baby a ta jim poté, co se jejich auto rozbije, nabídne, aby přespali v domě jejích rodičů. Tak se čtyři přátelé seznamují s vražedným klanem Fireflyových a jejich domem tisíce mrtvol... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (422)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 2/10 Děj 5/10 Hudba 10/10 Efekty 3/10/// +dost netradiční film, ale může se vám líbit -dost netradiční film a líbit se vám asi nebude/// Zde vznikl pokusný film u kterého se bude jedna polovina diváctva úchylně bavit a druhá znechuceně odvracet. Já osobně proti těmto filmům nic nemám, bohužel první co zklame je celkem nevyužitý potenciál. Největší zásluhu na tom má samozřejmě režisér a hlavně to, že je to jeho prvotina. O to více můžeme očekávat od jeho dalších filmů, kde jistě bude znát jeho rukopis. Vyzdvihnout musím hudební stránku, ta mě u tohoto filmu udržela po celou dobu a zazní zde nejedna vypalovačka a nejeden dobrý song. Ovšem s technickým zpracováním je to jiné. Střídají se různé kamerové filtry a občas se zde objeví nějaký rádoby efekt, který bych s trochou umu vykouzlil taky. Technickou stránku však ještě překonává obsazení a herecké výkony. Sice potěší ženská který vypadá jak Stiflerova máma, ale i ta je mi tady krajně nesympatická. To stejné platí pro ostatní kreatury a s obsazením teenagerů se jaxi režisér sekl bokem. Víte, když už se jedná o horor tohoto typu, aspoň do něj obsadím nějakou kočku, ať je na co se dívat, ale tady o to asi režisérovi nešlo. Ale v kontextu s tím, že stejně není nic vidět (2 záběry z celého filmu to nezachrání) je to vlastně jedno. Na závěr snad jen potěší, že nakonec nikdo z Teenagerů nepřežije... aspoň že tak.../// Celkem 51%/// ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Z tohohle jsem byl trošku zklamanej. Ale je to Zombieho první film, kde si teprve ohmatával to, s čím pak naplno vyrazil v dalších dvou filmech. Očividná inspirace Texaským masakrem je nepřehlédnutelná (na druhou stranu, natočit film o jeblé rodině tak, aby to nepřipomínalo TCHM asi nejde). Rozjezd to má perfektní, Kapitán Spaulding je naprosto vynikající postava, jenže čím se film blíží ke konci, tím je slabší a slabší, výjimkou je krátké objevení se Dr. Satana a dost zachraňuje vizuální stránka filmu. Ale jak už jsem řekl, trochu mě to zklamalo, zatím nejslabší Zombieho film, ale potěšující je, že se každým filmem zlepšuje, pokračování Devil´s rejected je mnohem mnohem mnohem lepší. 3,5* ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

První film hudebníka Roba Zombieho a zároveň první film co jsem od něho viděl. Film je natočený ve stylu starých béčkových hororů jako je Texaský masakr motorovou pilou - Klasická rodinka psychopatů a navíc skvělý postavy - Bill Moseley jako psychopat Otis - Sid Haig jako psychopatický klaun Kapitán Spaulding - Karen Black jako matka Fireflyová a manželka režiséra Sheri Moon Zombie jako psychopatka Baby. V rodince je ještě dědeček Hugo (Dennis Fimple) a popálený Tiny Firefly (Matthew McGrory). Scény z podzemí kde jsou všelijaký zrůdičky už byly moc fantasy :D Ale přesto ta hlavní zrůda Doktor Satan (Walter Phelan) vypadá hodně dobře. Líbí se mi jakým stylem to Rob Zombie natočil, fakt je tam z toho cítit ta atmosféra starých béček. Atmosféra filmu je dost scary. Film se mi hodně líbil, má taky skvělou hudbu, zazní tam i song od Ramones. Kamera, střih a herci supr. Krvavý scény tu nějaký jsou, ale je tam toho málo vidět a neni jich tolik. První film Zombieho a povedlo se mu to, kdo by čekal že z toho vznikne dobrá trilogie. ()

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Výborný splatter horor, ktorý je ako sa patrí poriadne úchylný, nechutný a so skvelým čiernym humorom (neuveritelne zábavný Captain Spaulding, ktorý hádže jeden skvelý fór za druhým ). Rob to síce nakoniec prehnal v používaní kamerových filtrov ale aj tak natočil skvelý film pre hororových fanúšikov. 7/10 ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po naozaj vydarenom pokračovaní tohoto filmu „The Devils Reject“ som sa odhodlal pozrieť aj „House of 1000 Corpses“. Strašne som sa naň tešil a moje výsledné dojmy sú viac než rozporuplné. Sice úvod filmu je super – pripomenul mi rozbehnuté drsné scény ako od Tarantina, no ďalej akoby Rob Zombie skúšal čo vie, kamerové prestrihy v inom filte, napätie kolísa a tým pádom spád filmu je dosť brzdený. Keby som „House “ videl ako prvý asi ťažko by som sa odhodlal pozrieť jeho pokračovanie. Na druhej strane asi by som mu dal *****, lebo je iné, vyvážené, drsnejšie, plné zla a hlavne bez nejakých kladných postáv, pretože obete tam nemajú vôbec ale vôbec dlhú životnosť ()

Galerie (60)

Zajímavosti (29)

  • Uvnitř Spauldingovy benzinové stanice si na zdi za kasou můžeme všimnout reprodukce obrazů démonů, které byly nalezeny pod vrstvou nátěru v bývalém "opatství Thelema" v Cefalu, v Itálii. Originály těchto maleb má na svědomí známý britský okultista Aleister Crowley. "Opatství Thelema" byl jeho osobní chrám. (Othello)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 58. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Film byl natočen v roce 2000, ale k veřejnosti se dostal až o tři roky později. Universal Pictures odmítlo tento film vydat, protože bylo přesvědčené, že ratingová komise film ohodnotí jako NC-17 (do sedmnácti let film naprosto nepřístupný), což se nakonec nestalo. (Othello)

Reklama

Reklama