Reklama

Reklama

Dva mladé páry se vydávají pátrat po životě místní legendy zvané doktor Satan. Cestou naberou stopařku Baby a ta jim poté, co se jejich auto rozbije, nabídne, aby přespali v domě jejích rodičů. Tak se čtyři přátelé seznamují s vražedným klanem Fireflyových a jejich domem tisíce mrtvol... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (422)

obitus 

všechny recenze uživatele

House of 1000 Corpses me opravdu pobavil az na druhe zhlednuti. Poprve jsem nedokazal prekousnout Zombieho vizualni styl, dnes jsem si jej uzival naplno. Evidentni inspirace TCM (vcetne dejove kostry) je dobre skloubena s reziserovou schopnosti vylicit 70. leta nejlepe, jak to v soucasnem filmu jde. Je evidentni, ze Zombie netocil horror pro mainstreamove publikum, ale predevsim pro fanousky, kteri si spolu se skvele vykreslenymi postavami dokazi naplno uzivat muceni a zabijeni, leckdy prechazejici az v umeni. Zasadnimi momentem filmu pak je vyvrazdeni policistu a zaverecne zjeveni Dr. Satana, genialni maska. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Nadupaná, vesele sadistická jízda od začátku až do konce! Snad ještě u žádného "hororu" (uvozovky proto, že u tohohle se člověk opravdu nemůže bát - "pouze" bavit) mi nebylo utrpení obětí tak moc lhostejné (tzn. rozhodně jsem se nevžívala do jejich role, jak to jinak obvykle dělávám), a naopak zábavička hlavních kruťáků tak moc po chuti. Jednoduše řečeno, vskutku velmi originálně pojatá pocta žánru - a tím "originálně" nemyslím ani tak děj (inspirace Texaským masakrem je jasná - inspirace, né vykrádání), jako spíš mému oku dokonale lahodící vizuální "art"-orgie - je vidět, že si s tím Robík opravdu vyhrál - a to nemohu neocenit! Navíc úplný závěr mě vyloženě potěšil! A ty nápisy na tričkách! A prasák grampa! A zlý klaun! Prostě dík! ()

Reklama

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Rob Zombie + jeho styl = naprostá šílená a geniální věc !!! Režisérský debut mého oblíbence Roba Zombieho a hned skvělý ! Ten konec byl opravdu trochu šílený, ale to jen proto, že Rob Zombie je šílený, a já tohodle šílence mám rád !!! Dal bych 5 hvězd, ale dávám 4, protože Vyvrženci pekla se mi líbili víc, ale na to, že je tohle Zombieho debut, je to opravdu super !! .................. A víte co !?! Dám 5 ! Jelikož tady to hodnocení opravdu, s prominutím, stojí za hov....no !! ,-)) ::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Estetika Roba Zombieho mi zjavne uniká: s výnimkou posledných piatich minút to nemá žiadnu atmosféru sedemdesiatych rokov, je to len, ako je u neho zvykom, dlhý násilný videoklip s lacným osvetlením a frenetickým strihom a miesto filmu to pripomína skôr obskúrne lunaparkové atrakcie, ktorým je venovaný úvod. ()

woody odpad!

všechny recenze uživatele

Nemyslete si, že jsem tomu nedal šanci. Exploitation, hmm, to nasledované nemám, no což, doplním si vzdělání. Po chvíli: Proč se všichni úchylové jmenují jako postavy Groucha Marxe? Metalistický vtípek Roba Zombieho, že ti sadisti se jmenují po jednom z nejlepších komiků... Ha, dr. Satan. Čistě náhodou zlynčovaný chirurg... Po delší chvilce: Tohle jsem už někde viděl. Hm, dobře si to pohrává s klišé... Pak si uvědomím, že už si to ani tak nehraje, že se to v tom topí. Epileptický střih se už okoukal. Hudba mě začíná štvát. Už to chci vypnout, ale vtom začne Slim Whitman hýkat svou I Remember You! A na plátně propuknou jatka hloupých jižanských fízlů a nachytal jsem se jak se nepříčetně směji - že by alespoň finále něčím překvapilo... No, nepřekvapilo, ještě víc to zkazilo. Přiznám se, že ať už mi to chtělo říct cokoliv nepochopil jsem to, ale za ten hudební žertík Zombieho úplně nezatratím. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (29)

  • Scénář se v průběhu natáčení častokrát obměňoval. Například z dědy Huga (Dennis Fimple) se ke konci měl vyklubat doktor Satan. (Othello)
  • Muž, který čte zprávu o pohřešovaných roztleskávačkách, je Bill Moseley. Když budete pozorně poslouchat, rozpoznáte jeho hlas a způsob mluvy. (Othello)
  • Během filmu můžeme vidět plakáty pohřešovaných chlapců. Na fotografiích jsou ve skutečnosti sám režisér Rob Zombie a jeho bratr (zpěvák skupiny Powerman 5000) jako malí kluci. (Othello)

Reklama

Reklama